Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Terítsük szét a diót egy sütőtálcán és 10-12 perc alatt süssük aranybarnára, amíg elkezdjük érezni az illatát. Öntsük egy tányérra, hagyjuk hűlni. Magozzuk ki a datolyát és negyedeljük fel. 5 szemet öntsük fel vízzel, mikrohullámú sütőben nagy teljesítményen melegítsük, amíg felszívja a vizet és megpuhul. Öntsük a puha datolyákat egy aprítókéses mixer vagy botmixer keverőtáljába. Adjuk hozzá a mustárt, borecetet és a vizet, majd pürésítsük a datolyákat. Lassan csorgassuk hozzá az olívaolajat. Ha nagyon szorul a gép, még egy-két evőkanál meleg vizet adhatunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, kóstoljuk. Enyhén ecetes, édeskés ízű, majonéz sűrűségű öntetet kell kapnunk. Öntsük a tálalótálba az Eisberg Fitness Mix salátakeveréket, rá a diót és a datolyát, majd forgassuk össze az öntettel. Azonnal fogyasztható.
Eisberg tipp: Ha nem elég édes a datolyánk, vagy túl sok ecetet használtunk, kiskanalanként adhatunk hozzá mézet. A méz nem zavarja a datolya ízét, sőt, akárcsak a dió, az erős ízű sajtok nagy barátja, bátran próbájuk ki fetával, kecskesajttal vagy Grand Padanóval.