Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel
Összetevők
1 cs Eisberg Mix
1 bögre aprított alma
15- 20 szem szőlő (lehetőleg mag nélküli)
1 narancs filézve
1 marék szeletelt mandula serpenyőben szárazon pirítva
1 citrom leve
5 teáskanál nádcukor
1/2 kiskanálnyi frissen reszelt gyömbér
1 marék aszalt vörös áfonya
Először készítsük el az öntetet. A citrom levét két kiskanál nádcukorral keverjük el, majd adjuk hozzá az áfonyát. Legalább 10 percet hagyjuk állni. Az Eisberg mixet öntsük egy nagy tálba. A mandulát száraz teflonserpenyőben pirítsuk meg, azaz addig melegítsük, amíg barnulni nem kezd és nem kezdjük érezni az illatát. Egy tálra tegyük ki hűlni. A narancsot filézzük ki, a szőlőt szemezzük le és vágjuk félbe. Ha magos, akkor magozzuk ki. A kifilézett narancsot, a szőlőt és a mandula felét öntsük a salátakeverékre. Locsoljuk rá az öntetet, majd lazán keverjük össze, hogy a zamatos öntet mindenhol érje a hozzávalókat. A tetejére szórjuk rá a maradék mandulát és rögtön fogyasszuk.
Eisberg tipp: Ha nincs szőlő, használjunk helyette vízbe áztatott mazsolát. A mandula helyett is használhatunk diót, de ebben az esetben pirítás után konyharuhával le kell dörzsölni a barna héjat, különben keserű lesz. Ha szeretnénk még érdekesebbé tenni a salátát, akkor adjunk hozzá friss ananászt.