Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával
Összetevők
1 cs Eisberg Az én salátám
12 dkg lecsöpögtetett konzervlencse (kb. fél konzervnyi)
8 db aszalt szilva
1 evőkanál olívaolaj
½ gerezd fokhagyma
só, bors
1 kisebb narancs leve
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 kiskanál almaborecet
só, bors
Elkészítés
Csöpögtessük le a konzervlencsét. Az aszalt szilvákat vágjuk négy részbe. A narancs levét csavarjuk ki, tegyük egy kisebb lábosba az aszalt szilva darabokkal együtt és melegítsük össze. Tegyük félre, hagyjuk hűlni, hogy az aszalt szilva felszívjon a narancs aromájából. Ha kihűlt, szedjük ki a szilvákat a narancsléből. A narancslét keverjük össze az olívaolajjal és az ecettel. Egy evőkanál olajat melegítsünk fel egy teflonserpenyőben, reszeljük rá a fokhagymát és adjuk hozzá a lecsöpögtetett lencsét, melegítsük össze, majd öntsük hozzá az olajos-ecetes narancslét. Épp csak egyet keverjünk rajta és zárjuk is el alatta a lángot, és hagyjuk kihűlni. Rendezzük el a Freshbalance mixet egy tálban, szórjuk rá a lencsét és az aszalt szilva szeleteket, és tálalhatjuk is.
Eisberg tipp: Ne melegítsük túl a hozzávalókat. A narancslé veszít ízéből és vitamintartalmából, a lencse pedig szétmállik, ezért csak nagyon óvatosan bánjunk vele, elég, ha rázogatjuk a serpenyőt. A narancsosságot fokozhatjuk, ha egy negyed narancs héját az olajos narancslébe reszeljük.
Other Recipes

Sült padlizsános kuszkusz saláta






Diós-Fetás zöldsaláta






Carpaccio






Epres tavaszi saláta






Saláta őszibarackkal, szárított sonkával






Diós- mézes saláta






Sült tofu, paradicsommal






Kolbászos-burgonyás saláta






Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel






Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel






Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával






Bélszíncsíkok osztrigaszósszal






Halloumi sajt uborkaszósszal






Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel






Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal






Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel






Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel






Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel






Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel






Citrusos dresszing sárgadinnyével






Kapribogyós dresszing, pirított baguettel






Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal






Mustáros kusz-kusz saláta






Sült citromos öntet chilis garnélával






Narancsos-lilahagymás saláta






Szezámmagos szójás saláta friss körtével






Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel






Sárgarépás falafelgolyók pitában






Fügés-libamájas bagel






Wellington sertésszűz






Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal






Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal






Ricottával töltött szilva






Kapros füstölt lazac kapribogyóval






Birsalmás garnélanyársak






Húsvéti saláta






Pomelosaláta csirkenyárssal






Nyári tekercsek hátszínnel






Medvesaláta






Piri-piri csirke salátával






Tex-mex szendvics fetás salátával






Ricottaropogós friss salátával






Csirkemájsaláta gránátalmával






Gyros-saláta






Salátamix marinált gombafalatokkal






Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel






Zöldsaláta ecetes heringgel






Spenótos mini quiche zöldsalátával






Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával






Marinált narancsos zöldsaláta






Az én salátám lapcsánka harcsával és újhagymával






Az én salátám tortilla hátszínnel






Az én salátám ropogós combokkal






Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval






Gesztenyés saláta szőlővel






Chilis tonhalas vacsorasaláta






Rucola saláta pirított polentával és csirkemellel






Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával






Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel






Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával






Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával






Kuszkusz saláta






Zöld gazpacho saláta






Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel






Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel






Panzanella rucolával






Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel






Taco saláta






Amerikai káposztasaláta ananásszal






Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel






Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel






Spanyol saláta






Gazdag Saláta Mákos Öntettel






Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával






Fehérjedús saláta






Sült céklás saláta almával és kecskesajttal






Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel






Saláta roládok olaszosan






Korianderes füstölt tofu saláta






Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval






Szendvics bundázott rákkal






Coleslaw saláta almával és dióval / Coleslaw salad with apple and nuts






Thai steaksaláta






Nyáridéző gyümölcsös Őszi mix salátakeverék feta sajttal




