olaj vagy kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés
A halfilén húzzuk végig az ujjunkat. Ha valahol szálkát érzünk, azt szedjük ki. Ezt követően vágjuk kis kockákra a halat, sózzuk borsozzuk, tegyük egy nagyobb keverőtálba. Hámozzuk meg a krumplikat, nagy lyukú reszelőn reszeljük rá a halra, enyhén sózzuk. Vágjuk karikára az új hagymát (a zöld részét ne vágjuk bele), tegyük a tálba. Aprítsunk fel a petrezselymet és szórjuk a tálba, majd üssük bele a tojást, kicsit keverjük el. Ezt követen kanalanként adagoljuk és keverjük el a kukoricalisztet, közben enyhén sózzuk. A sütésre alkalmas végeredmény egy kicsit ragacsos, de nem homogén tészta. Egy serpenyőben melegítsünk fel 2-3 ujjnyi olajat. Ha elég meleg, akkor egy evőkanálnyi adagokat eresszünk bele a tésztából az olajba. Ha az egyik oldala megsült, forgassuk meg. Süssük, amíg szép piros nem lesz (kb. 4-5 perc). Ha megsült, szedjük ki szalvétára vagy papírtörlőre. Amíg sülnek a halas lapcsánkák, addig az Az én salátám saláta-és zöldségkeveréket keverjük össze ízlés szerint Eisberg Yoghurt öntettel. Ha megsültek a lapcsánkák, már tálalhatjuk is!
Eisberg tipp: A recept elkészíthető búzaliszttel is, de ha a receptben szereplő kukoricalisztnél maradunk, akkor gluténérzékenyek is fogyaszthatják.