Az én salátám tortilla hátszínnel
Összetevők
1 cs Eisberg Az én salátám
1 üveg Eisberg Cézár öntet
15 dkg (lehetőleg érlelt) hátszín
2 dl tejföl
1 csomag tortilla (búza vagy kukoricalisztes, ez utóbbit gluténérzékenyek is fogyaszthatják)
5 dkg Cheddar sajt
só, bors
egy kevés olaj és vaj a sütéshez
Elkészítés
A hátszín legyen szoba-hőmérsékletű. A húst vágjuk kis lapokra, kb. 1x3 centiméteres hasábokra. Egy serpenyőben melegítsünk fel kevés olajat, ha forró, tegyük bele a hús szeleteket. Ha megsült az egyik oldala, fordítsuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd ismét forgassuk meg. Közben tegyünk hozzá egy kis vajat, ezzel locsolgathatjuk is. Ízlésünk szerint süssük, ha kissé véresen szeretjük, akkor 3 perc is elég. Ha a hús darabok megsültek, tegyük ki egy tányérra (esetleg tehetünk rá még egy kis vajat), takarjuk le egy alufóliával és pihentessük. Eközben a serpenyőben maradt olajban elkészíthetjük a tortillákat. A tortilla igazándiból készen kapható, így elég ha a forró serpenyőben mindkét oldalát egy percig sütjük, és kész is. Amíg a tortillák sülnek a tejfölt keverjük össze ízlés szerint Eisberg Cézár öntettel. Ha a tortillák megsültek, tegyük bele a húst, vékonyan szeljünk vagy reszeljük rá a sajtot, adjuk hozzá a salátát és a tejfölt, tekerjük fel, és kész is! A maradék salátát, öntettel vagy anélkül, tálalhatjuk köretként is. Eisberg tipp: Ha szeretnénk még pikánsabbá tenni a tortillánkat, akkor a tejfölbe keverhetünk csilit vagy tegyünk a tortillába csíkokra vágott piros kaliforniai paprikát.
Other Recipes

Sült padlizsános kuszkusz saláta






Diós-Fetás zöldsaláta






Carpaccio






Epres tavaszi saláta






Saláta őszibarackkal, szárított sonkával






Diós- mézes saláta






Sült tofu, paradicsommal






Kolbászos-burgonyás saláta






Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel






Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel






Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával






Bélszíncsíkok osztrigaszósszal






Halloumi sajt uborkaszósszal






Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel






Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal






Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel






Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel






Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel






Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel






Citrusos dresszing sárgadinnyével






Kapribogyós dresszing, pirított baguettel






Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal






Mustáros kusz-kusz saláta






Sült citromos öntet chilis garnélával






Narancsos-lilahagymás saláta






Szezámmagos szójás saláta friss körtével






Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel






Sárgarépás falafelgolyók pitában






Fügés-libamájas bagel






Wellington sertésszűz






Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal






Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal






Ricottával töltött szilva






Kapros füstölt lazac kapribogyóval






Birsalmás garnélanyársak






Húsvéti saláta






Pomelosaláta csirkenyárssal






Nyári tekercsek hátszínnel






Medvesaláta






Piri-piri csirke salátával






Tex-mex szendvics fetás salátával






Ricottaropogós friss salátával






Csirkemájsaláta gránátalmával






Gyros-saláta






Salátamix marinált gombafalatokkal






Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel






Zöldsaláta ecetes heringgel






Spenótos mini quiche zöldsalátával






Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával






Marinált narancsos zöldsaláta






Az én salátám lapcsánka harcsával és újhagymával






Az én salátám ropogós combokkal






Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval






Gesztenyés saláta szőlővel






Chilis tonhalas vacsorasaláta






Rucola saláta pirított polentával és csirkemellel






Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával






Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával






Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel






Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával






Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával






Kuszkusz saláta






Zöld gazpacho saláta






Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel






Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel






Panzanella rucolával






Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel






Taco saláta






Amerikai káposztasaláta ananásszal






Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel






Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel






Spanyol saláta






Gazdag Saláta Mákos Öntettel






Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával






Fehérjedús saláta






Sült céklás saláta almával és kecskesajttal






Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel






Saláta roládok olaszosan






Korianderes füstölt tofu saláta






Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval






Szendvics bundázott rákkal






Coleslaw saláta almával és dióval






Thai steaksaláta






Nyáridéző gyümölcsös Őszi mix salátakeverék feta sajttal




