Elkészítés
Vágjuk negyedekre az aszalt szilvákat. A szilva felét áztassuk annyi borba, amennyi ellepi, majd mikrohullámú sütőben melegítsük, amíg fel nem szívja a bort. A többit tegyük félre. A májat vágjuk 2 centis darabokra, papírtörlőn itassuk szárazra. Melegítsünk 3 evőkanálnyi olívaolajat, majd süssük meg. Ha készen van, sózzuk, borsozzuk. A hagymát karikázzuk fel, majd szedjük gyűrűkre. A maradék olajhoz adjunk még egy kanálnyit és süssünk ropogósra a hagymagyűrűket, majd szedjük ki papírtörlőre. A serpenyőt vegyük le a tűzről, öntsük bele a maradék 2 evőkanál olajat és borecetet, és keverjük el. Tegyük aprítókéses vagy botmixer keverőtáljába a beáztatott aszalt szilvát, öntsük hozzá a májhoz és a hagymához használt borecetes olajat és a vizet. Pürésítsük, majd adjuk hozzá a mézet és pürésítsük tovább. Ha sűrű, akkor adjunk hozzá kávéskanalanként vizet. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük. Ha nem elég édes, kevés mézzel gazdagíthatjuk.Rendezzük el a salátaleveleket egy tálon, szedjük rá a májat és a hagymakarikákat, az aszalt szilvát. majd öntsük rá az öntetet. Azonnal tálaljuk.
Eisberg tipp: Akik nem bírják a hagymát, süthetnek alma vagy körteszeleteket is. Ekkor viszont érdemes egy szelet bacont is megsütni, rámorzsolni a salátára, hogy a sós-édes egyensúly megmaradjon.