Varázslatos keleti ízek nyomában
– megérkezett a Csicseri salátatál!

Egzotikus ízekkel fűszerezi meg az Eisberg Hungary Kft. azoknak a salátarajongóknak a mindennapjait, akik nyitottak egy kis keleti kalandra. A vállalat legújabb dobása ugyanis a Csicseri salátatál, mely a vegán módra étkezőknek is szuper alternatívát kínál a teljes értékű étkezésekhez. Mennyei falafelgolyók, selymes humusz, roppanós salátamix és izgalmas szezámmagos olaj… ezek az ínycsiklandó összetevők várnak az ízek kalandoraira!

Praktikus csomagolás és mesés ízek

„Keleti kényelem” – ezzel a szlogennel mutatkozott be a Csicseri salátatál, mely duplán találó elnevezésnek bizonyult. A jól megválasztott mottó ugyanis egyrészt utal a kiszerelésre, mely remekül illeszkedik a népszerű ready to go/eat kategóriába megálmodott termékek sorába, mivel könnyen, gyorsan fogyasztható, és teljes értékű, tartalmas étkezésnek felel meg. Másrészt, a gondosan válogatott, minőségi alapanyagok a mesés Keletet idézik meg, csakúgy, mint a gyönyörű motívumokkal díszített csomagolás.

Spielmann Laura, az Eisberg Hungary Kft. kiemelt ügyfél- és marketingmenedzsere néhány izgalmas titkot is megosztott velünk az új termék debütálása alkalmából.

– A Syrtaki görög salátatállal egy időben született meg a Csicseri vegán salátatál gondolata, mert a húskedvelők mellett szerettünk volta kedvezni azoknak is, akik a növényi étkezést helyezik előtérbe, mivel olyan összetevőket választottunk, melyek külön-külön is nagyon finomak és együtt is remekül harmonizálnak egymással. Így került a fólia alá keleti ízvilágot felvonultató, csicseriborsóból készült falafelgolyó, a humusz, a különleges szezámmagos-kukoricás olaj, valamint a fejes káposztából, sárgarépából, jégsalátából, radicchióból álló saláta- és zöldségkeverék. A végeredmény pedig egy megfizethető, ízletes termék lett, mely egyedülálló módon az első olyan salátatál az üzletekben, ami a vegánok számára is biztosítja a tökéletes étkezésélményét.

Laura örömmel hangsúlyozta, hogy a szóban forgó termék bevezetését a közelmúltban befejeződött új üzem tette lehetővé, mely megnyitotta az utat ahhoz, hogy az allergén tartalmú termékeket is biztonságosan, elkülönítve tudják kezelni. Ez pedig az ételérzékenységgel küzdőknek nagy megkönnyebbülést jelent.

Csak természetesen!

Ismerős gyakorlat az Eisbergnél, hogy nemcsak a termékeiket, hanem a beszállítóikat is gondos mérlegelés után választják ki, hiszen csak olyan partnerekkel dolgoznak együtt, akik garantálni tudják a minőséget, megbízhatóságot, és természetesen az összes élelmiszerbiztonsági követelménynek is eleget tesznek. Így került képbe a hidegen sajtolt olajokkal piacvezetőnek számító Grapoila is, ahol Pinczés Marianna tulajdonos elismerően beszélt a közös munkáról:

– Az Eisberghez hasonlóan mi is a természetességet, a frissességet helyezzük előtérbe, és akárcsak ők, mi is szeretjük támogatni a fenntarthatóságot és a hazai termelőket, ezért nem meglepő, hogy nagyon gördülékeny volt az együttműködésünk. Az ország legnagyobb hidegen sajtoló üzemeként számunkra csak a tökéletes minőség a mérce, ha pedig azt nézzük, hová szeretnénk eljutni, akkor az Eisbergre igazi példaképként tekintünk – mondta, majd a Csicseri salátatál születésének körülményeiről is elárult néhány érdekességet.

– A tervezésnél első körben mindig csak az ízzel foglalkozunk, aztán próbáljuk finomra hangolni a keverékeket a többi összetevővel. A szezámolaj már évezredek óta a keleti kultúra része, és a benne rejlő gazdag E-vitamin mellett bőségesen tartalmaz ómega-6, -9 zsírsavakat. A szezamin anyagnak köszönthetően pedig segíthet megelőzni a csontritkulás előfordulását is. Ezt kombináltuk az E-vitaminban szintén dúskáló kukoricaolajjal, így az új salátamix nemcsak finom, de nagyon egészséges is lett.

Tradíció és egészség

Az ellenállhatatlan falafelgolyók és ízletes humuszok gyártóját, a Fanant is megszólaltattuk a termékkel kapcsolatban, ahol elsőként az értékesítési vezető, Szalay Mónika számolt be az együttműködés során szerzett tapasztalatairól:

– Nagyon szimpatikusnak találtuk azt az innovatív gondolkodást, ami az Eisberget jellemzi. Az újdonságok utáni nyitottság ugyanis számunkra is fontos, hiszen több mint 20 éve azon munkálkodunk, hogy a közel-keleti gasztronómiát közelebb hozzuk a vásárlókhoz. A tradicionális ízek mellett pedig a minőségben sem ismerünk megalkuvást, és minden termékünk az egészségre való törekvésünket tükrözi vissza.

Az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer- és gyártásvezető, Luciano Mesterca is megerősítette az elhangzottakat, és néhány háttérinformációt is megosztott a termékeik előállításával kapcsolatban.

– Nagy odafigyeléssel, több munkafolyamaton futnak keresztül a vegán salátatál összetevői, míg végül elnyerik végleges formájukat. A csicseriborsóból készített humusz akkor tökéletes, ha egy selymes, krémes állagú szószt kapunk, míg a falafelgolyóknál az a kívánatos, ha belül puhák és omlósak, kívül pedig roppanósak lesznek. A gyártás során mindig szem előtt tartjuk a magas minőséget, és odafigyelünk rá, hogy az élelmiszerbiztonsági előírásoknak is maradéktalanul megfeleljünk. Azt gondolom, hogy attól olyan jó a Csicseri salátatál, hogy a nap bármelyik szakaszában tökéletes étkezést biztosít, bárhol is legyünk.

Spielmann Laura zárásként annyit még elárult, hogy már gőzerővel dolgoznak a következő csomagolt saláta előkészítésén is, melyben egy új, izgalmas nyersanyag is főszerepet kap: a kínai kel. Addig azonban, míg várakozunk az új finomságra, kóstoljuk meg a Csicseri salátatál kalandos ízvilágát, melyet már házhoz is rendelhetünk a Cityfood és az Interfood segítségével!

Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest