Thai steaksaláta
Leírás
Ennek a salátának a lelke az umami íz, amelyet a steak és a halszósz együttese ad. Az umami a sóshoz köthető ízvilág, amely megtalálható többek között a parmezán sajtokban,a pecsenyeszaftban, és sült húsban, keleti szószokban…az érzés, amikor valami abbahagyhatatlanul finom- úgymond eteti magát. Bízom benne, aki elkészíti, rátalál az érzésre.
Összetevők
1 csomag Eisberg Fitness mix
200-250 g marhasteak szobahőmérsékleten
só, durvára őrölt bors
4 EK citromlé
2 EK halszósz
1 EK barnacukor
1 gerezd fokhagyma
1 csili paprika- minél nagyobb, annál kevésbé csíp
1 csomag koriander
10-15 levél menta
½ kígyóuborka kimagozva
1 újhagyma
1 EK szezámmag
Tegyünk a tűzre egy serpenyőt, a steaket sózzuk, majd alaposan szórjuk meg durvára őrölt borssal.
Ha forró a serpenyőnk, egy kis olajon süssük meg a húst (3-3 perc oldalanként elegendő). Ha vastag szelettel dolgozunk, akkor az oldalát is pirítsuk körbe.
Ha már ruganyos a közepe (nem puha ), akkor tegyük egy tálra hűlni és alufóliával fedjük le, pihentessük 10 percig.
Készítsük el a dresszinget. A fokhagymát vágjuk nagyon apróra, a csilit magozzuk ki és vágjuk szintén apróra. Egy tálban keverjük össze a halszószt, a cukrot, a citromlevet, a csilit és a fokhagymát.
Aprítsuk fel a fűszernövényeket, és a harmadát keverjük a dresszingbe.
A kimagozott uborkát vágjuk 3-4 mm-es szeletekre. Az újhagymát vékonyan karikázzuk fel. A salátát rendezzük el egy nagyobb méretű lapos tálalótányéron. Szórjuk rá a hagymát és az uborkát, a megmaradt fűszernövényeket, és a dresszing felével lazán forgassuk össze.
A steaket szeleteljük fel. Rendezzük el a salátán és öntsük rá a maradék dresszinget, majd szezámmaggal szórjuk meg a tetejét.
Jó étvágyat kívánunk!
Other Recipes

Sült padlizsános kuszkusz saláta






Diós-Fetás zöldsaláta






Carpaccio






Epres tavaszi saláta






Saláta őszibarackkal, szárított sonkával






Diós- mézes saláta






Sült tofu, paradicsommal






Kolbászos-burgonyás saláta






Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel






Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel






Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával






Bélszíncsíkok osztrigaszósszal






Halloumi sajt uborkaszósszal






Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel






Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal






Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel






Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel






Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel






Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel






Citrusos dresszing sárgadinnyével






Kapribogyós dresszing, pirított baguettel






Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal






Mustáros kusz-kusz saláta






Sült citromos öntet chilis garnélával






Narancsos-lilahagymás saláta






Szezámmagos szójás saláta friss körtével






Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel






Sárgarépás falafelgolyók pitában






Fügés-libamájas bagel






Wellington sertésszűz






Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal






Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal






Ricottával töltött szilva






Kapros füstölt lazac kapribogyóval






Birsalmás garnélanyársak






Húsvéti saláta






Pomelosaláta csirkenyárssal






Nyári tekercsek hátszínnel






Medvesaláta






Piri-piri csirke salátával






Tex-mex szendvics fetás salátával






Ricottaropogós friss salátával






Csirkemájsaláta gránátalmával






Gyros-saláta






Salátamix marinált gombafalatokkal






Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel






Zöldsaláta ecetes heringgel






Spenótos mini quiche zöldsalátával






Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával






Marinált narancsos zöldsaláta






Az én salátám lapcsánka harcsával és újhagymával






Az én salátám tortilla hátszínnel






Az én salátám ropogós combokkal






Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval






Gesztenyés saláta szőlővel






Chilis tonhalas vacsorasaláta






Rucola saláta pirított polentával és csirkemellel






Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával






Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával






Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel






Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával






Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával






Kuszkusz saláta






Zöld gazpacho saláta






Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel






Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel






Panzanella rucolával






Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel






Taco saláta






Amerikai káposztasaláta ananásszal






Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel






Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel






Spanyol saláta






Gazdag Saláta Mákos Öntettel






Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával






Fehérjedús saláta






Sült céklás saláta almával és kecskesajttal






Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel






Saláta roládok olaszosan






Korianderes füstölt tofu saláta






Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval






Szendvics bundázott rákkal






Coleslaw saláta almával és dióval / Coleslaw salad with apple and nuts






Nyáridéző gyümölcsös Őszi mix salátakeverék feta sajttal




