Thai steaksaláta

Köszönjük értékelését!

Ön már elküldte értékelését!

Leírás

Ennek a salátának a lelke az umami íz, amelyet a steak és a halszósz együttese ad. Az umami a sóshoz köthető ízvilág, amely megtalálható többek között a parmezán sajtokban,a  pecsenyeszaftban, és sült húsban, keleti szószokban…az érzés, amikor valami abbahagyhatatlanul finom- úgymond eteti magát. Bízom benne, aki elkészíti, rátalál az érzésre.

Összetevők

1 csomag Eisberg Ütős mix (120 g)
200-250 g marhasteak szobahőmérsékleten
só, durvára őrölt bors
4 EK citromlé
2 EK halszósz
1 EK barnacukor
1 gerezd fokhagyma
1 csili paprika- minél nagyobb, annál kevésbé csíp
1 csomag koriander
10-15 levél menta
½ kígyóuborka kimagozva
1 újhagyma
1 EK szezámmag

Tegyünk a tűzre egy serpenyőt, a steaket sózzuk, majd alaposan szórjuk meg durvára őrölt borssal.

Ha forró a serpenyőnk, egy kis olajon süssük meg a húst (3-3 perc oldalanként elegendő). Ha vastag szelettel dolgozunk, akkor az oldalát is pirítsuk körbe.
Ha már ruganyos a közepe (nem puha ), akkor tegyük egy tálra hűlni és alufóliával fedjük le, pihentessük 10 percig.

Készítsük el a dresszinget. A fokhagymát vágjuk nagyon apróra, a csilit magozzuk ki és vágjuk szintén apróra. Egy tálban keverjük össze a halszószt, a cukrot, a citromlevet, a csilit és a fokhagymát.

Aprítsuk fel a fűszernövényeket, és a harmadát keverjük a dresszingbe.

A kimagozott uborkát vágjuk 3-4 mm-es szeletekre. Az újhagymát vékonyan karikázzuk fel. A salátát rendezzük el egy nagyobb méretű lapos tálalótányéron. Szórjuk rá a hagymát és az uborkát, a megmaradt fűszernövényeket, és a dresszing felével lazán forgassuk össze.

A steaket szeleteljük fel. Rendezzük el a salátán és öntsük rá a maradék dresszinget, majd szezámmaggal szórjuk meg a tetejét.

Jó étvágyat kívánunk!

Other Recipes

Sült padlizsános kuszkusz saláta

Diós-Fetás zöldsaláta

Carpaccio

Epres tavaszi saláta

Saláta őszibarackkal, szárított sonkával

Diós- mézes saláta

Sült tofu, paradicsommal

Kolbászos-burgonyás saláta

Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel

Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel

Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával

Bélszíncsíkok osztrigaszósszal

Halloumi sajt uborkaszósszal

Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel

Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal

Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel

Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel

Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel

Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel

Citrusos dresszing sárgadinnyével

Kapribogyós dresszing, pirított baguettel

Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal

Mustáros kusz-kusz saláta

Sült citromos öntet chilis garnélával

Narancsos-lilahagymás saláta

Szezámmagos szójás saláta friss körtével

Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel

Sárgarépás falafelgolyók pitában

Fügés-libamájas bagel

Wellington sertésszűz

Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal

Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal

Ricottával töltött szilva

Kapros füstölt lazac kapribogyóval

Birsalmás garnélanyársak

Húsvéti saláta

Pomelosaláta csirkenyárssal

Nyári tekercsek hátszínnel

Medvesaláta

Piri-piri csirke salátával

Tex-mex szendvics fetás salátával

Ricottaropogós friss salátával

Csirkemájsaláta gránátalmával

Gyros-saláta

Salátamix marinált gombafalatokkal

Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel

Zöldsaláta ecetes heringgel

Spenótos mini quiche zöldsalátával

Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával

Marinált narancsos zöldsaláta

Freshbalance lapcsánka harcsával és újhagymával

Freshbalance tortilla hátszínnel

Freshbalance saláta ropogós combokkal

Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval

Gesztenyés saláta szőlővel

Chilis tonhalas vacsorasaláta

Rucola saláta pirított polentával és csirke mellel

Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával

Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával

Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel

Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával

Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával

Kuszkusz saláta

Zöld gazpacho saláta

Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel

Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel

Panzanella rucolával

Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel

Taco saláta

Amerikai káposztasaláta ananásszal

Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel

Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel

Spanyol saláta

Gazdag Saláta Mákos Öntettel

Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával

Fehérjedús saláta

Sült céklás saláta almával és kecskesajttal

Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel

Saláta roládok olaszosan

Korianderes füstölt tofu saláta

Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval

Szendvics bundázott rákkal

Almás–diós coleslaw saláta

Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube