Simply fresh - A megfelelő minőségért


Nyersanyagot kizárólag nemzetközi GlobalGap tanúsítvánnyal rendelkező, szerződött termesztőktől vásárolunk, akiket folyamatosan ellenőrzünk. Az eisberg magyarországi leányvállalata az elmúlt 25 év alatt felépített egy megbízható, hazai és nemzetközi termesztőkből álló beszállítói csapatot, akik gondos, környezettudatos termesztéssel egészséges, jó minőségű nyersanyagot állítanak elő számunkra az egész év folyamán. Gyáli feldolgozó üzemünkben az áruátvevő minden beszállított nyersanyagból mintát vesz. A minőségi átvétel során számos tulajdonságot ellenőrzünk, csak kifogástalan nyersanyagtétel kerülhet további feldolgozási folyamatainkba.

Növényvédőszer hatóanyag ellenőrzése: éves mintavételi terv alapján minden beszállító esetén véletlenszerűen, több alkalommal mintát veszünk a beszállított termékekből. A mintákat a nemzetközi hálózattal rendelkező, akkreditált Wessling laboratóriumba visszük, ahol 500 szermaradék hatóanyagra vizsgáljuk meg. A szermaradék nem haladhatja meg a termékre megadott, hatóságilag megállapított úgynevezett MRL szintet. (A határértékeket az üzletláncok saját ellenőrzése és a NÉBIH – Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal- ellenőrei is vizsgálják szúrópróba szerűen)

A beszállítóink tudják, hogy határérték probléma esetén azonnal kilistázásra kerülnek, ezt nem kockáztatják meg, ezért sem fordult elő eddig növényvédő szermaradék probléma. Amennyiben előfordulna, a protokoll szerint azonnal termékvisszahívást kellene elindítanunk, zárolva az összes áruházban, úton illetve saját raktárban levő tételt. Ezt a folyamatot évente 2 alkalommal tesztszerűen el is végezzük annak érdekében, hogy éles helyzetben nagy biztonsággal tudjuk végrehajtani. Beszállítóink professzionális termelők, csak akkor permeteznek, ha szükség van rá (speciális előrejelzések alapján), csak a megfelelő szerrel és koncentrációban, és betartják a szükséges várakozási időket. A tasakon növényvédőszerrel kapcsolatos információt nem tüntetünk fel, hiszen csak szermaradék határértéket el nem érő terméket lehet forgalomba hozni, azaz ez alapelvárás.

Mintavételi szabályozásunk biztosítja, hogy a mintavétel tükrözze a teljes szállítmány nyersanyagminőségét (reprezentatív minta legyen). Az átvétel során nem észlelhető idegen anyag problémákat (foltos, törött levelek, falevél, homok, kártevő jelenléte stb.) gyártási folyamatok során igyekszünk több lépcsőben kiszűrni.

Az első feldolgozási folyamat a saláta kézi előtisztítása, amely során - egyenként ellenőrizve a fejeket - eltávolításra kerül a torzsa, a hibás, fonnyadt részek és az esetlegesen előkerülő idegen anyag (pl. kártevő, falevél). Ezután következik a gépi szeletelés. A szeletelő gépekről a termék egy optikai osztályozó berendezésen megy át, mely 7 színes-, infra- és lézerkamera segítségével, nagy biztonsággal kiszűri az esetleges idegen anyagokat és termékhibákat, majd a termék a mosóberendezésekbe kerül. Több lépcsős mosási folyamaton esik át a szeletelt saláta, mely során 2 lépcsős rovarszűrőt is alkalmazunk. Ezt követi a szárítási, keverési és a csomagolási folyamat.
A bébi levelek esetében, mint pl. rucola, madársaláta, baby batávia, bébispenót, először egy kézi előválogatás történik. A válogatást több lépcsős merülő kádas mosási folyamat követ. A mosáskor itt is bogárszűrőt alkalmazunk. A mosás után egy speciális szárítóberendezés eltávolítja a felesleges vizet a levelekről. A mosási folyamathoz rendszeresen ellenőrzött, ivóvíz minőségű, hűtött vizet használunk. Termékeink a mosási folyamat során és azon kívül sem esnek át semmilyen egyéb kezelésen.
A következő lépés termékeink gépi, védőgázas csomagolása. A csomagoláshoz használt élelmiszeripari védőgáz lényegében módosított összetételű levegő: oxigén, nitrogén és széndioxid keveréke.

Minden folyamat során a termék minőségét ellenőrzik a folyamatért felelős csoportvezető és a minőségbiztosításért felelős munkatársaink. A termék csak akkor kerülhet kiszállításra, ha minden ellenőrző ponton megfelelt a minősége.

Az összes hazai vevő áruval történő ellátása erről a telephelyről történik, késztermék import kizárólag Bio saláta esetén van. (olaszországi stratégiai partnerünk gyártja)

Amikor a természet lehetővé teszi, hazai alapanyagokat dolgozunk fel. Általában április elejétől tart november elejéig tart a magyar saláta szezon, előtte és utána nagy a termelési kockázat a hideg miatt, és nem is gazdaságos a termesztés a fényszegény viszonyok között. Ráadásul a saláták nitrát tartalma is megemelkedik.

2021-ig a BRC auditon minden évben "AA" minősítést kaptunk, valamint 2022-től rendelkezünk IFS tanúsítvánnyal és ezek mellett számos, specifikus audit riporttal (Tesco, McDonald’s ) és ISO 14001 tanúsítvánnyal is rendelkezünk. Az elmúlt években minden auditon sikerült a legmagasabb szintű minősítéseket megszerezni. Emellett „Etikai audit”-tal is rendelkezünk.

Cégünk rendelkezik Magyarországon a legtöbb Kiváló Magyar Élelmiszer termékkel.

Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest