Rucola saláta pirított polentával és csirkemellel
Összetevők
1 cs Eisberg Rucola saláta
1/2 csirkemell filé
5 dkg kukoricadara avagy polenta (lehet instant is, hamarabb kész és egyneműbb az állaga)
60 ml víz
50 ml tej
½ kiskanál vaj
1 + 2 evőkanál olívaolaj a sütéshez
só, bors
Elkészítés
Készítsük el a polentát. A tejet és a vizet tegyük egy lábasba, forraljuk fel, kevergetés közben öntsük bele a kukoricadarát, vegyük lejjebb a lángot és addig főzzük, míg krémes nem lesz. Közben egy max. 20x30 cm-es vágódeszkát takarjunk le fóliával és egy csepp olajat kenjünk szét a fólián. A kész polentához adjuk hozzá a vajat, sózzuk-borsozzuk, és terítsük szét 1 cm vastagon a beolajozott fólián. Hagyjuk hűlni. A csirkemell belső részét vágjuk le, a nagyobb részét pedig hosszában vágjuk 4 egyforma részre. Alaposan sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsünk 1 evőkanál olajat és süssük meg a 4 melldarabot (másfél percig oldalanként). Tegyük egy tálra hűlni. A polentát vágjuk 1,5 centis darabokra. Öntsünk a maradék 2 evőkanál olajat a serpenyőbe és rázogatva pirítsuk át a polenta darabokat. Közben a serpenyő aljára ragad egy kevés, a kockák élei lekerekednek, de ez nem baj. Amikor már kicsit barnásak a kockák, zárjuk el a serpenyő alatt a lángot. A kihűlt csirkemellet vágjuk centis csíkokra csinosan, enyhén átlósan.A rucolát öntsük egy tálba, locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk és jó erősen borsozzuk, majd keverjük össze. Rárendezzük a polentakockákat és a csirkemell darabokat és tálalhatjuk is.
Eisberg tipp: Ha szeretnék fokozni az ízélményt, Grana Padano vagy Parmezán forgácsokat is keverhetnek hozzá, ami erősíti a rucola és a bors markáns ízét, míg egy kis mozzarella lágyítja a saláta kesernyésségét.
Other Recipes

Sült padlizsános kuszkusz saláta






Diós-Fetás zöldsaláta






Carpaccio






Epres tavaszi saláta






Saláta őszibarackkal, szárított sonkával






Diós- mézes saláta






Sült tofu, paradicsommal






Kolbászos-burgonyás saláta






Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel






Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel






Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával






Bélszíncsíkok osztrigaszósszal






Halloumi sajt uborkaszósszal






Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel






Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal






Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel






Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel






Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel






Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel






Citrusos dresszing sárgadinnyével






Kapribogyós dresszing, pirított baguettel






Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal






Mustáros kusz-kusz saláta






Sült citromos öntet chilis garnélával






Narancsos-lilahagymás saláta






Szezámmagos szójás saláta friss körtével






Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel






Sárgarépás falafelgolyók pitában






Fügés-libamájas bagel






Wellington sertésszűz






Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal






Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal






Ricottával töltött szilva






Kapros füstölt lazac kapribogyóval






Birsalmás garnélanyársak






Húsvéti saláta






Pomelosaláta csirkenyárssal






Nyári tekercsek hátszínnel






Medvesaláta






Piri-piri csirke salátával






Tex-mex szendvics fetás salátával






Ricottaropogós friss salátával






Csirkemájsaláta gránátalmával






Gyros-saláta






Salátamix marinált gombafalatokkal






Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel






Zöldsaláta ecetes heringgel






Spenótos mini quiche zöldsalátával






Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával






Marinált narancsos zöldsaláta






Az én salátám lapcsánka harcsával és újhagymával






Az én salátám tortilla hátszínnel






Az én salátám ropogós combokkal






Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval






Gesztenyés saláta szőlővel






Chilis tonhalas vacsorasaláta






Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával






Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával






Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel






Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával






Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával






Kuszkusz saláta






Zöld gazpacho saláta






Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel






Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel






Panzanella rucolával






Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel






Taco saláta






Amerikai káposztasaláta ananásszal






Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel






Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel






Spanyol saláta






Gazdag Saláta Mákos Öntettel






Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával






Fehérjedús saláta






Sült céklás saláta almával és kecskesajttal






Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel






Saláta roládok olaszosan






Korianderes füstölt tofu saláta






Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval






Szendvics bundázott rákkal






Coleslaw saláta almával és dióval / Coleslaw salad with apple and nuts






Thai steaksaláta






Nyáridéző gyümölcsös Őszi mix salátakeverék feta sajttal




