Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával
Összetevők
1 cs Freshbalance Mix
4 szelet lazac bőr nélkül
1 adag teriyaki marinád
2 szál újhagyma
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál szezámolaj
50 ml szójaszósz
50 ml mirin
50 ml szaké (főzéshez)
2 evőkanál szezámolaj
1 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér reszelve
3 púpozott evőkanál majonéz
1 evőkanál reszelt gyömbér
2 cm wasabi paszta tubusból
2 evőkanál szójaszósz
Elkészítés
A marinád hozzávalóit keverjük össze egy tálban. A lazacot vágjuk 2 cm-es kockákra, és tegyük a marinádba. Tegyük félre, amíg elkészítjük a salátát. A dresszing hozzávalóit keverjük simára. Az újhagymát karikázzuk fel és keverjük a salátához. Forgassuk össze a salátát az öntettel, tegyük félre tálalásig. Egy serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, öntsük egy lapostányérra hűlni. A forró serpenyőbe öntsük a 2 evőkanál szezámolajat, pirítsuk rajta a lazackockákat. Vigyázzunk, nehogy összetörjenek, ezért óvatosan, rázogatva süssük a darabokat körbe. Öntsük rá a marinádot, tovább rázogatva sűrítsük be. Tálaljuk a sült lazacot a salátával. Szórjunk mindkettőre szezámmagot. Babcsírával, újhagyma zöldjével, korianderrel tovább gazdagíthatjuk az íz- és színvilágot.