Sifter Tímea (Sifi), kangoo edző és Eisberg márkanagykövet: „Minden siker mögött sok-sok kudarc rejtőzik”

Sifter Tímeát sokan csak „Sifiként” ismerik, hiszen ezen a becenéven régóta elkötelezettje az egészséges életmódnak és a sportnak. Hasznos tanácsaival pedig nemcsak saját, hanem az Eisberg Hungary Kft. saláta kedvelőinek is sokat segít. Sifi a közös munkáról, a mozgás szeretetének fontosságáról és élete legnehezebb szakaszairól is őszintén mesélt nekünk.

Már 3 évesen sportolt
Sifter Tímea, azaz „Sifi” már gyermekként is igazi örökmozgó volt, akit szülei is arra bátorítottak, hogy minél többet sportoljon. Nem meglepő hát, hogy már 3 évesen megismerkedett a szertorna alapjaival. A mozgás szeretete pedig azóta is áthatja a mindennapjait, hiszen hivatása és szenvedélye, a sport köré szerveződött.

– Elég hiperaktív vagyok, ezért hamar eldőlt, hogy később is a testnevelés irányába szeretnék majd indulni. Ahogy cseperedtem, belekóstoltam a ritmikus sportgimnasztikába is, de az igazi szerelem, a versenyaerobik csak ezután talált rám – kezdi a mesélést Sifi, aki szép eredményeket tudhat magáénak ebből az időszakból, ugyanis veretlen magyar bajnokként, illetve World Series versenyzőként többszörös 4. helyet szerzett, míg a világbajnokságon 6. és az EB-n 4. lett.

A fitnesz vonal pedig csak ezután következett az életében, ahol beérett a korábbi munkák gyümölcse, mely az Arnold Sports Festival első, valamint a világbajnokság második helyét hozta meg számára.

A sport mindenre megtanít
Sifi szerint nagyon hasznos, ha már gyermekként arra ösztönözzük a kicsiket, hogy minél több sportot próbáljanak ki, hiszen amellett, hogy fizikálisan sokat ad, a mentális erőhöz és a későbbi szemléletmódhoz is jó alapot adhat a mozgás.

– Azt gondolom, hogy a sport szeretetét már fiatalkorban megéri átadni a következő generációnak. Arra kellene törekedni, hogy több mozgásformával is megismerkedhessenek a gyerekek, akik így már korán megtanulják a csapatban való gondolkodást, az alkalmazkodás előnyeit, miközben fejlődik a tűrőképességük, és megtanulják elviselni a kudarcokat is – ami talán az egyik leghasznosabb lecke, hiszen mind tudjuk, hogy minden siker mögött sok-sok kudarc rejtőzik. Ugyanakkor a mozgás segít levezetni a stresszt, pihentetőbb alvást biztosít, koncentráltabbá és kiegyensúlyozottabbá tesz, amik szintén nem elhanyagolható előnyök. Persze mindez a felnőttekre is éppúgy igaz – avatott be Sifi, majd kifejtette azt is, hogy számára mit adott eddig a sportos múlt.

– Szeretem azokat a helyzeteket, amikor egy kitűzött célért kell küzdeni, ráadásul a versenyek igényelnek egy nagyfokú fegyelmezettséget és rendszerességet is, ami többször is mankót nyújtott már életem során.

Mankó a nehéz pillanatokban
Sajnos Sifi életében – saját bevallása szerint – sok olyan időszak akadt, amin a sport segítette át. Ezekről az alkalmakról pedig megrendítő őszinteséggel is vallott.

– Alig 20 éves voltam, amikor a páromat elveszítettem, amit borzalmasan nehéz volt feldolgozni. Az azt követő időszakban minden fájdalmamat megpróbáltam „kidolgozni magamból” azzal a mozgásformával, amit épp akkor ismertem meg és űztem – nagy szenvedéllyel. A Kangoora fókuszálva kikapcsolhattam minden más gondolatot, és felszabadulhattam egy kis időre a lelki terhek alól. Majd később, a válásom során is sokszor támaszkodtam a sportra.

A Kangoo feladta a leckét
Sifi pedig azóta is a Kangoora esküszik, mely – saját bevallása szerint – még neki is feladta a leckét, amikor először kipróbálta ezt a nem mindennapi sportot.

– Emlékszem, amikor belevágtam, arra gondoltam: „válogatott sportoló vagyok, ez nem jelenthet gondot”, majd 10 perc után keményen kellett tartani magam, hogy ne látszódjon meg rajtam, mennyire elfáradtam – árulta el nevetve Sifi. – Akkor tanultam meg, hogy a Kangoora bizony csak Kangooval lehet készülni, így azoknak is jó kihívás lehet ez az új mozgásforma, akik azt hiszik, hogy már nem lehet nekik újat mutatni. Higgyék el: nagyon is lehet!

Akik nem ismernék, azoknak elmondjuk, hogy a Kangoo nem más, mint egy speciális cipő, mely nemcsak remek szórakozást ígér, hanem zsírégetéshez is kiváló választás. Ez egy olyan preventív, hajlított talpú sporteszköz, mely lengéscsillapító hatással rendelkezik, így nem terheli túl az ízületeket, ezért olyan embereknek is ajánlott, akiknek sportsérülésük van, és szeretnének visszatérni az aktív mozgáshoz – mint Sifi egykor.

– Nekem két gerincsérvem is van, és semmilyen problémát nem okoz a Kangoozás. Itt ugyanis sem a térd, sem a boka, sem a gerinc nem kap túlzott terhelést. Ráadásul remekül égeti a kalóriákat, így fogyni vágyóknak is ideális. Mindezek mellett pedig jótékony hatással van az immunrendszer működésére, a szívre, valamint az oxigénfelvételre is – utóbbi miatt erősíti a tüdőt. Pluszban még az egyensúlyérzéket és a koordinációt is fejleszti, miközben az egész testet átmozgatja.

Közös célok mentén
Sifi együttműködése az Eisberggel már többéves múltra tekint vissza, nem csoda, hogy a cég márkanagykövete lett. Mindig örömmel dolgoznak egymással, hiszen a céljaik az eltelt idővel mit sem változtak.

– Fitneszversenyző voltam, amikor a kapcsolatom elkezdődött az Eisberggel – 8 évvel ezelőtt. Nagyon örülök a partnerségünknek, mert egy olyan céggel dolgozhatok együtt, akik szintén elkötelezettek az egészséges életmód mellett. Személy szerint is nagyon sok salátát fogyasztok, mert ez fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás szempontjából. Az Eisberg ma már nemcsak engem, hanem a Kangoo Club Hungaryt is támogatja. Azt gondolom, hogy együtt, közös erővel talán még több emberhez juttathatjuk el az egészség receptjét, melyben kulcsszerepet játszik a mozgás és a táplálkozás is. Az új évben pedig mindenkit arra bátorítok, hogy próbáljon meg tenni egy kicsit az egészségéért – meglátják, nem fogják megbánni!

Receptek

Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest