Apró levelek, óriási gondossággal készítve: ez a Bio Bébilevél mix

Bio Bébilevél mix
Bio Bébilevél mix

Ízvilágukról és tápanyagtartalmukról egyaránt híresek a bébilevelek, amelyek az egyszerűbb ételeket is megbolondítják. Az Eisberg Hungary Kft. igazi vitaminbombával rukkolt elő a napokban: a Bio Bébilevél mix már kapható a boltokban. A törékeny levelek alapos munkát igényelnek – ismerjük meg, milyen utat járnak be, mielőtt tányérunkra kerülnek!

A modern konyha ékkövei

Az Eisberg salátakeverékeit fogyasztva eddig is találkozhattunk a vitamindús csodalevelekkel, október végén azonban olyan mix került a polcokra, amely négyféle bio bébilevelet: zöld és piros bébi batáviát, madársalátát, valamint bébispenótot tartalmaz.

A kiegyensúlyozott táplálkozás és a modern konyha ékkövei az íz- és színbeli sokszínűséggel rendelkező bébilevelek. Sőt, nemcsak vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt irányul rájuk ekkora figyelem, hanem azért is, mert gyors és választékos elkészíthetőségük miatt könnyen beilleszthetők rohanó mindennapjainkba.

Lebegve száradnak az alkotók

Apró méretük miatt hatalmas odafigyelést igényelnek a bébilevelek: a gyártás során törekedni kell arra, hogy minél kevesebb mechanikai hatás érje őket. Tarnóczy Zoltán, az Eisberg retail termékfejlesztési vezetője arra hívta fel a figyelmünket, hogy egy speciális berendezésen szárítják ezeket az érzékeny alkotókat.

– Miután beérkezik a nyersanyag, nagy hangsúlyt fektetünk a szemrevételezésre és az előválogatásra. Ezt követően kollégáink nagy gonddal helyezik fel a behordó szalagra, ami a mosóhelyiségbe viszi a leveleket. Innen az útjuk az üzem következő szakaszába vezet, ahol egy szárító berendezés szinte repteti őket az alulról fújt levegő segítségével. Beállíthatjuk, milyen erősséggel, intenzitással és hőfokon szeretnénk a szárítást, mindig ahhoz igazítva, hogy mi a legjobb az adott salátának. Ezután a Bio Bébilevél mix esetében jöhet is a csomagolás, hiszen a négyféle levél együtt kerül a berendezésbe, hogy a végső keverés kihagyásával is csökkentsük a sérülés esélyét – hangsúlyozta Tarnóczy Zoltán.

Mitől bio a bio?

Az Eisberg által használt nyersanyagoknak szigorú követelményeknek kell megfelelniük, és az, hogy bioterméket is gyárthatnak, a magas minőség egyik fontos mutatója. A kulisszatitkokba László Gábor, az Eisberg nyersanyag minőségbiztosítási mérnöke kalauzolt el minket.

– A bio kifejezés a csak természetes technológiákat használó termelői hátteret foglalja magába. A bio gazdaságoknak szigorú jogszabályoknak kell megfelelniük, legyen szó például a megművelt földterületről vagy a vetőmagokról. Fontos, hogy a tápanyagok utánpótlására nem használható műtrágya vagy más, nem természetes anyag. A kártevők elleni védekezés során pedig csak szerves eredetű, gyorsan és maradéktalanul lebomló szerek vagy természetes megoldások jöhetnek szóba.

– A biotermékeket nagyon szigorú szabályok mentén kell eljuttatni a feldolgozó üzembe. Ennek célja, hogy a termékek véletlenül se keveredjenek, és hogy kizárják az élelmiszercsalás lehetőségét. Mindez nagy felelősséggel jár. Ebből adódóan a teljes ellátási láncnak biotermékek kezelésére szóló bio tanúsítvánnyal kell rendelkeznie. Ezt mindig egy külső, független tanúsító testület bonyolítja le. Nálunk is elvégezték a bio auditot, mely során ellenőrizték, végül pedig tanúsították a helyi folyamatokat, miszerint teljesíteni tudunk minden előírást. Többek között átfogó laborvizsgálati eredményekkel kell rendelkeznünk a biotermékek vonatkozásában is, csakúgy, mint az összes termékünk esetében – mondta László Gábor.

Amikor szemügyre vesszük a Bio Bébilevél mix csomagolását, több speciális védjegyet is felfedezhetünk rajta. A Biokontroll Hungária két, egymás melletti logója arról biztosítja a fogyasztót, hogy valóban bioterméket tart a kezében. Tehát a logók a fent leírt auditálási folyamatok hiteles és valós eredményeit jelzik. A másik – az Eisberg saját tervezésével készült – bio logó alatt pedig a „washed, ready to eat” felirat és ábra jelzi a vásárlóknak, hogy mosott, konyhakész terméket vettek le a polcról.

Fogyasztási javaslat

Ha szeretnénk megtartani és kiélvezni a bio bébilevelek természetes ízét, akkor felbontás után 5-10 percet hagyjuk lélegezni a salátát, így a levelek összeszedik magukat és kissé megnő a térfogatuk. Majd locsoljuk meg citromos olívaolajjal vagy szezámmagolajjal, és garantáltan ínycsiklandó végeredményt kapunk!

Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest