Apró levelek, óriási gondossággal készítve: ez a Bio Bébilevél mix

Bio Bébilevél mix
Bio Bébilevél mix

Ízvilágukról és tápanyagtartalmukról egyaránt híresek a bébilevelek, amelyek az egyszerűbb ételeket is megbolondítják. Az Eisberg Hungary Kft. igazi vitaminbombával rukkolt elő a napokban: a Bio Bébilevél mix már kapható a boltokban. A törékeny levelek alapos munkát igényelnek – ismerjük meg, milyen utat járnak be, mielőtt tányérunkra kerülnek!

A modern konyha ékkövei

Az Eisberg salátakeverékeit fogyasztva eddig is találkozhattunk a vitamindús csodalevelekkel, október végén azonban olyan mix került a polcokra, amely négyféle bio bébilevelet: zöld és piros bébi batáviát, madársalátát, valamint bébispenótot tartalmaz.

A kiegyensúlyozott táplálkozás és a modern konyha ékkövei az íz- és színbeli sokszínűséggel rendelkező bébilevelek. Sőt, nemcsak vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt irányul rájuk ekkora figyelem, hanem azért is, mert gyors és választékos elkészíthetőségük miatt könnyen beilleszthetők rohanó mindennapjainkba.

Lebegve száradnak az alkotók

Apró méretük miatt hatalmas odafigyelést igényelnek a bébilevelek: a gyártás során törekedni kell arra, hogy minél kevesebb mechanikai hatás érje őket. Tarnóczy Zoltán, az Eisberg retail termékfejlesztési vezetője arra hívta fel a figyelmünket, hogy egy speciális berendezésen szárítják ezeket az érzékeny alkotókat.

– Miután beérkezik a nyersanyag, nagy hangsúlyt fektetünk a szemrevételezésre és az előválogatásra. Ezt követően kollégáink nagy gonddal helyezik fel a behordó szalagra, ami a mosóhelyiségbe viszi a leveleket. Innen az útjuk az üzem következő szakaszába vezet, ahol egy szárító berendezés szinte repteti őket az alulról fújt levegő segítségével. Beállíthatjuk, milyen erősséggel, intenzitással és hőfokon szeretnénk a szárítást, mindig ahhoz igazítva, hogy mi a legjobb az adott salátának. Ezután a Bio Bébilevél mix esetében jöhet is a csomagolás, hiszen a négyféle levél együtt kerül a berendezésbe, hogy a végső keverés kihagyásával is csökkentsük a sérülés esélyét – hangsúlyozta Tarnóczy Zoltán.

Mitől bio a bio?

Az Eisberg által használt nyersanyagoknak szigorú követelményeknek kell megfelelniük, és az, hogy bioterméket is gyárthatnak, a magas minőség egyik fontos mutatója. A kulisszatitkokba László Gábor, az Eisberg nyersanyag minőségbiztosítási mérnöke kalauzolt el minket.

– A bio kifejezés a csak természetes technológiákat használó termelői hátteret foglalja magába. A bio gazdaságoknak szigorú jogszabályoknak kell megfelelniük, legyen szó például a megművelt földterületről vagy a vetőmagokról. Fontos, hogy a tápanyagok utánpótlására nem használható műtrágya vagy más, nem természetes anyag. A kártevők elleni védekezés során pedig csak szerves eredetű, gyorsan és maradéktalanul lebomló szerek vagy természetes megoldások jöhetnek szóba.

– A biotermékeket nagyon szigorú szabályok mentén kell eljuttatni a feldolgozó üzembe. Ennek célja, hogy a termékek véletlenül se keveredjenek, és hogy kizárják az élelmiszercsalás lehetőségét. Mindez nagy felelősséggel jár. Ebből adódóan a teljes ellátási láncnak biotermékek kezelésére szóló bio tanúsítvánnyal kell rendelkeznie. Ezt mindig egy külső, független tanúsító testület bonyolítja le. Nálunk is elvégezték a bio auditot, mely során ellenőrizték, végül pedig tanúsították a helyi folyamatokat, miszerint teljesíteni tudunk minden előírást. Többek között átfogó laborvizsgálati eredményekkel kell rendelkeznünk a biotermékek vonatkozásában is, csakúgy, mint az összes termékünk esetében – mondta László Gábor.

Amikor szemügyre vesszük a Bio Bébilevél mix csomagolását, több speciális védjegyet is felfedezhetünk rajta. A Biokontroll Hungária két, egymás melletti logója arról biztosítja a fogyasztót, hogy valóban bioterméket tart a kezében. Tehát a logók a fent leírt auditálási folyamatok hiteles és valós eredményeit jelzik. A másik – az Eisberg saját tervezésével készült – bio logó alatt pedig a „washed, ready to eat” felirat és ábra jelzi a vásárlóknak, hogy mosott, konyhakész terméket vettek le a polcról.

Fogyasztási javaslat

Ha szeretnénk megtartani és kiélvezni a bio bébilevelek természetes ízét, akkor felbontás után 5-10 percet hagyjuk lélegezni a salátát, így a levelek összeszedik magukat és kissé megnő a térfogatuk. Majd locsoljuk meg citromos olívaolajjal vagy szezámmagolajjal, és garantáltan ínycsiklandó végeredményt kapunk!

További hírek

25

AUG.

A legerősebbeknek is kell a motiváció

Különleges, testet-lelket építő programban lehetett része mindazoknak, akik ott voltak az Eisberg-Erőműhely augusztusi rendezvényén. A vadonatúj gödöllői bázison szakmai fórum, élménybeszámoló és egy felszabadult közös edzés is várta a résztvevőket. Az Eisberg évek óta támogatja az Erőműhely tevékenységét és sportolóit, így a mostani alkalomra sem érkezett üres kézzel a vállalat vezetője. Ízletes salátatálakkal és egy népszerű újdonsággal, a Red drink smoothie-val frissíthette fel magát a zömmel sportolókból álló közönség.

Tudjon meg többet
10

AUG.

A világ egyik legízletesebb olaja fűszerezi a Csicseri salátatálat

Partnerünk, a hidegen sajtolt olajok terén piacvezető Grapoila ismét több csillagot hozott el a világ legrangosabb élelmiszer-kóstoló versenyének számító Great Taste Awardsról. Az Eisberg Csicseri salátatálhoz kifejlesztett olajkeverék, a Grapoila-Eisberg Middle Eastern Salad Oil Mix két csillagot kapott, a versenyre nevezett harminc olaj között a pontszámok alapján a második helyen végzett.

Tudjon meg többet
19

JÚL.

Újra Magyarországon küzdött a világ judo elitje

Július első hétvégéjén a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont a sportág egyik legjelentősebb nemzetközi versenyének, amely egyben az olimpiai kvalifikáció egyik fontos állomása is. Több mint 30 ország legjobbjai mérték össze tudásukat Japántól az Egyesült Államokig, Kanadától Kínáig, de Dél-Amerikából és Afrikából is érkeztek sportolók. Az Eisberg tápláló salátákkal és frissítő zöld turmixszal járult hozzá a sportolók sikeréhez.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest