Apró levelek, óriási gondossággal készítve: ez a Bio Bébilevél mix

Bio Bébilevél mix
Bio Bébilevél mix

Ízvilágukról és tápanyagtartalmukról egyaránt híresek a bébilevelek, amelyek az egyszerűbb ételeket is megbolondítják. Az Eisberg Hungary Kft. igazi vitaminbombával rukkolt elő a napokban: a Bio Bébilevél mix már kapható a boltokban. A törékeny levelek alapos munkát igényelnek – ismerjük meg, milyen utat járnak be, mielőtt tányérunkra kerülnek!

A modern konyha ékkövei

Az Eisberg salátakeverékeit fogyasztva eddig is találkozhattunk a vitamindús csodalevelekkel, október végén azonban olyan mix került a polcokra, amely négyféle bio bébilevelet: zöld és piros bébi batáviát, madársalátát, valamint bébispenótot tartalmaz.

A kiegyensúlyozott táplálkozás és a modern konyha ékkövei az íz- és színbeli sokszínűséggel rendelkező bébilevelek. Sőt, nemcsak vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt irányul rájuk ekkora figyelem, hanem azért is, mert gyors és választékos elkészíthetőségük miatt könnyen beilleszthetők rohanó mindennapjainkba.

Lebegve száradnak az alkotók

Apró méretük miatt hatalmas odafigyelést igényelnek a bébilevelek: a gyártás során törekedni kell arra, hogy minél kevesebb mechanikai hatás érje őket. Tarnóczy Zoltán, az Eisberg retail termékfejlesztési vezetője arra hívta fel a figyelmünket, hogy egy speciális berendezésen szárítják ezeket az érzékeny alkotókat.

– Miután beérkezik a nyersanyag, nagy hangsúlyt fektetünk a szemrevételezésre és az előválogatásra. Ezt követően kollégáink nagy gonddal helyezik fel a behordó szalagra, ami a mosóhelyiségbe viszi a leveleket. Innen az útjuk az üzem következő szakaszába vezet, ahol egy szárító berendezés szinte repteti őket az alulról fújt levegő segítségével. Beállíthatjuk, milyen erősséggel, intenzitással és hőfokon szeretnénk a szárítást, mindig ahhoz igazítva, hogy mi a legjobb az adott salátának. Ezután a Bio Bébilevél mix esetében jöhet is a csomagolás, hiszen a négyféle levél együtt kerül a berendezésbe, hogy a végső keverés kihagyásával is csökkentsük a sérülés esélyét – hangsúlyozta Tarnóczy Zoltán.

Mitől bio a bio?

Az Eisberg által használt nyersanyagoknak szigorú követelményeknek kell megfelelniük, és az, hogy bioterméket is gyárthatnak, a magas minőség egyik fontos mutatója. A kulisszatitkokba László Gábor, az Eisberg nyersanyag minőségbiztosítási mérnöke kalauzolt el minket.

– A bio kifejezés a csak természetes technológiákat használó termelői hátteret foglalja magába. A bio gazdaságoknak szigorú jogszabályoknak kell megfelelniük, legyen szó például a megművelt földterületről vagy a vetőmagokról. Fontos, hogy a tápanyagok utánpótlására nem használható műtrágya vagy más, nem természetes anyag. A kártevők elleni védekezés során pedig csak szerves eredetű, gyorsan és maradéktalanul lebomló szerek vagy természetes megoldások jöhetnek szóba.

– A biotermékeket nagyon szigorú szabályok mentén kell eljuttatni a feldolgozó üzembe. Ennek célja, hogy a termékek véletlenül se keveredjenek, és hogy kizárják az élelmiszercsalás lehetőségét. Mindez nagy felelősséggel jár. Ebből adódóan a teljes ellátási láncnak biotermékek kezelésére szóló bio tanúsítvánnyal kell rendelkeznie. Ezt mindig egy külső, független tanúsító testület bonyolítja le. Nálunk is elvégezték a bio auditot, mely során ellenőrizték, végül pedig tanúsították a helyi folyamatokat, miszerint teljesíteni tudunk minden előírást. Többek között átfogó laborvizsgálati eredményekkel kell rendelkeznünk a biotermékek vonatkozásában is, csakúgy, mint az összes termékünk esetében – mondta László Gábor.

Amikor szemügyre vesszük a Bio Bébilevél mix csomagolását, több speciális védjegyet is felfedezhetünk rajta. A Biokontroll Hungária két, egymás melletti logója arról biztosítja a fogyasztót, hogy valóban bioterméket tart a kezében. Tehát a logók a fent leírt auditálási folyamatok hiteles és valós eredményeit jelzik. A másik – az Eisberg saját tervezésével készült – bio logó alatt pedig a „washed, ready to eat” felirat és ábra jelzi a vásárlóknak, hogy mosott, konyhakész terméket vettek le a polcról.

Fogyasztási javaslat

Ha szeretnénk megtartani és kiélvezni a bio bébilevelek természetes ízét, akkor felbontás után 5-10 percet hagyjuk lélegezni a salátát, így a levelek összeszedik magukat és kissé megnő a térfogatuk. Majd locsoljuk meg citromos olívaolajjal vagy szezámmagolajjal, és garantáltan ínycsiklandó végeredményt kapunk!

További hírek

20

ÁPR.

Eisberg Grönland Expedíció

Nem mindennapi útra készül az extrém kalandjairól ismert Rakonczay Gábor és párja, Vámos Nóra. A kétfős csapat utánpótlás és külső segítség nélkül teljesíti a világ egyik legkeményebb ultratávú sarkvidéki kihívását, a 600 kilométeres Grönland-átkelést. Nóra lesz az első magyar nő, aki részt vesz egy ilyen szintű sarkvidéki expedícióban. A kihívásokkal teli, különleges utazás főtámogatója az Eisberg Hungary Kft.

Tudjon meg többet
31

MÁRC.

Gasztrohősök és saláták sikere a SIRHA-n

Fontos eseményen vett részt az Eisberg márciusban, a HUNGEXPO területén rendezték meg a közép-kelet-európai régió lefontosabb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítását, a SIRHA Budapestet. Az itt megtartott Fenntarthatósági konferencián hirdette ki a Felelős Gasztrohős Alapítvány az Eisberg támogatásával megvalósuló Gasztrohős Díj 2022 - Hazai körforgásban verseny díjazottjait.


Tudjon meg többet
22

MÁRC.

Ezúttal a segítőket bűvölték el Hajnóczy Soma és barátai

Nincs ahhoz fogható, mint élőben látni a varázslatot. Ebben a páratlan élményben lehetett része annak a különleges közönségnek, amelynek tagjai meghívást kaptak az Illúzió mesterei című show-ra. Hajnóczy Soma az ország legjobb illuzionistáival és nemzetközi sztárvendégeivel kápráztatta el a nézőket, akik egy igazi, 21. századi, látványos és rendkívül szórakoztató produkció részesei lehettek. 

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest