Nem elég mondani, az egészségtudatos táplálkozásra ösztönözni is kell

Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az egészségünk megőrzéséhez a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlása alapján, azonban ettől még jócskán el vagyunk maradva. Sőt, európai összehasonlításban is lenne hova fejlődnünk. Az azért bizakodásra ad okot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint nőtt a zöldségfogyasztás az elmúlt években Magyarországon: a burgonyát nem számítva a többi zöldségféléből – beleértve a salátát is – 2010-ben éves szinten és fejenként 48 kilót fogyasztottak a vásárlók, ez az adat 2015-ben 52, 2020-ra pedig 60 kilogrammra emelkedett.

A hazai piacon a jégsaláta volt az első, amivel az Eisberg megjelent a 90-es évek elején, majd reagálva a fogyasztói igényekre, egyre többféle salátát és salátakeveréket vezettek be, a magyarok ízléséhez igazodva. 

Shenker-Horváth Kinga, a Magyar Testnevelési- és Sporttudományi Egyetem Dietetikusa és az Eisberg márkanagykövete szerint: „A legutóbbi táplálkozási felmérések azt mutatják, hogy hazánkban a felnőttek zöldség- és gyümölcsbevitele nem éri el az ajánlottat. Pedig a megfelelő mennyiségű, legalább napi öt adag zöldség- és gyümölcsféle fogyasztásával értékes tápanyagokhoz, vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz, antioxidánsokhoz, rostokhoz jutunk hozzá, amelyek segítenek a betegségek megelőzésében és az egészség megőrzésében.” A szakember azt javasolja, hogy minden főétkezéshez fogyasszunk különböző színű zöldségeket, salátaféléket.  

Az Eisberg éppen ezért elindította a salátafogyasztásra ösztönző nyereményjátékát, amelyben csupán annyi a vásárló dolga, hogy bármilyen Eisberg terméket vásárol április 22. és május 31. között és a blokkon szereplő kódot, a vásárlás időpontját és helyszínét feltölti a játék weboldalára. A játék során naponta kisorsolnak 6 db egyedi Eisberg logós ajándékot és hetente egy 100.000 forintos Euronics utalványt is. A fődíj pedig egy 1.000.000 forintos Euronics utalvány, melyért mindössze két blokkal már indulni lehet.

„Ez az Eisberg magyarországi történetének első országos, minden termékre és a hazai boltokra kiterjedő, salátafogyasztásra ösztönző nyereményjátéka. A játékot félmillió termékünkön matricával hirdetjük, valamint kereskedelmi televízióban főműsoridőben és áruházi kóstoltatással is népszerűsítjük, a megszokott integrált marketing eszközökön túlmenően.  Várakozásaink szerint a kampány ezzel a komoly volumennel és jelentős láthatósággal sokakat terel majd az egészségtudatos táplálkozás irányába” – mondta el Gál Judit, az Eisberg marketing- és kommunikációs vezetője. Hozzátette: „Büszkék vagyunk arra, hogy idén 1 millió forint értékű fődíjat sorsolunk ki az Euronics együttműködésével, amivel erősítjük a márka vonzerejét és a vásárlói elköteleződést.”

Shenker-Horváth Kinga hozzátette, hogy „nem lehet elégszer hangsúlyozni a színes, kiegyensúlyozott táplálkozás fontosságát. Egészségünk megőrzése érdekében nagyobb figyelmet kellene fordítanunk a friss, nyers zöldségfélék mindennapos fogyasztására, ebben segítenek nekünk a salátafélék. Bízunk abban, hogy ez a nyereményjáték hozzájárulhat a magyarok salátafogyasztásának növeléséhez.”

További információ a nyereményjátékról a játék weboldalán található.

További hírek

18

ÁPR.

Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – világít rá az Eisberg az Opinio felületén végzett Színes Tálak Kutatása.

Tudjon meg többet
26

MÁRC.

Egészséges húsvét: ezt tanácsolja a dietetikus

A húsvéti időszak – sok más ünnephez hasonlóan – többek között a nagy lakomákról is szól. A családi és baráti összejövetelek során azonban nem nehéz szem elől téveszteni a mértékletességet, ami megterhelő lehet a szervezetünk számára. Egy táplálkozási szakértőt kérdeztünk az idei trendekről, a táplálkozási szokásaink változásairól és persze az ideális húsvéti étrendről is.

Tudjon meg többet
29

FEBR.

Perinatális szaktanácsadói ösztöndíjat támogat az Eisberg

Az Eisberg minden évben számos fontos ügyet és szervezetet támogat, ezt a küldetését 2024-ben is folytatja a vállalat. Az egyik ilyen kiemelt fontosságú terület az egészségmegőrzés. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társasággal (MPPPOT) történő együttműködés most új szintre lépett, hiszen az Eisberg fél éves ösztöndíjat adományozott Stiglicz-Árkosi Nóra szülésznőnek.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest