Varázspálca díj a cukorbeteg gyerekekért dolgozó szakembereknek

A Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért idén is 100 olyan pedagógust díjazott a Varázspálca díj – Eisberg. Elbűvölő frissesség elnevezésű elismeréssel, akik példaértékűen segítik a gondjaikra bízott cukorbeteg gyermekeket bölcsődében, óvodában, iskolában, sportegyesületben, zeneiskolában. Az Eisberg Hungary Kft. a díj tavalyi alapítása óta főtámogatóként áll a kezdeményezés mellett.

A Varázspálca-díjak átadása alkalmából szervezett ünnepségen a kitüntetett pedagógusok, gyermekintézmények képviselői, a diabéteszes családok, valamint az ellátásban dolgozók is ott voltak.

„Nagyban függ a pedagógusok hozzáállásától, hogy a diabéteszes gyermekek hogyan tudnak be- illetve visszailleszkedni a gyerekközösségekbe, hogyan folytatódnak a mindennapjaik a diagnózis után. A Varázspálca díjat azzal a céllal alapítottuk 2022-ben, hogy lehetőségeinkhez mérten minden évben köszönetet mondjunk azoknak a bátor és felkészült pedagógusoknak, akik biztonságos közeget teremtenek a diabéteszes gyermekek számára. Szülői jelölések alapján idén is megtaláltuk azt a 100 pedagógust és gyermekintézményt, akiket ünnepelhetünk” – mondta Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány vezetője a pedagógusok munkájának elismeréséről.

 A díjátadó ünnepségen kisfilmek által ismerhették meg a résztvevők azokat szívet melengető történetet, amelyekkel a szülők jelölték diabéteszes gyermekük pedagógusait, gondozóit.

A Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért 2014 óta dolgozik azon, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés a diabéteszes gyermekeket állapotuk miatt, és az intézménykben ugyanolyan jogok illessék őket, mint kortársaikat.

Az Eisberg Hungary Kft. sok éve ápol jó kapcsolatot a Szurikátákkal.

„Láttam, hogy ez egy nagyszerű ügy, és tökéletesen illik a mi tevékenységünkhöz, ami az egészséges táplálkozást illeti.” – így fogalmazott Gazsi Zoltán, a vállalat ügyvezető igazgatója az együttműködés kezdeteiről. Tavaly, amikor a Szurikáta Alapítvány létrehozta a Varázspálca díjat, nem volt kérdés, hogy az Eisberg főtámogatóként áll az ügy mellé.

„Az 1-es típusú diabétesz egyre több gyermeket érint Magyarországon is. Mivel a cukorbetegségnek ezt a típusát sem megelőzni, sem meggyógyítani nem lehet, fontos, hogy tegyünk a kicsik minél jobb életminőségéért, és fontos azoknak az elismerése is, akik nap mint nap dolgoznak ezért az ügyért” – mondta a díj megalapításakor Gazsi Zoltán.

Idén is a salátaóriás adta a nevét a díjhoz.

„Cégünk küldetése a mindennapokban, hogy megismertessük a gyerekekkel és szüleikkel az egészséges táplálkozás rejtelmeit és segítséget nyújtsunk abban, hogy megszeressék a roppanós salátákat és zöldségeket. A játékos zöldségfaragások, az izgalmas üzemlátogatások, kóstolások, az iskolai egészségnapok remek alkalmat nyújtanak erre. Ezek kicsi, de fontos lépések, ahogy az is, hogy elismerjük azokat, akik sokszor erejükön felül támogatják a diabéteszes gyerekeket abban, hogy ők is teljes életet élhessenek” – mondta Spielmann Laura, az Eisberg marketing vezetője a díjátadón.

Az ünnepséget diabétesz szakmai nap kísérte, ahol kerekasztal-beszélgetés és több workshop várta a pedagógusokat és a szülőket. Közben a gyerekek játékos programokon vehetettek részt, az Eisberg standjánál például mókás zöldségfigurákat faraghattak. 



További hírek

18

ÁPR.

Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – világít rá az Eisberg az Opinio felületén végzett Színes Tálak Kutatása.

Tudjon meg többet
26

MÁRC.

Egészséges húsvét: ezt tanácsolja a dietetikus

A húsvéti időszak – sok más ünnephez hasonlóan – többek között a nagy lakomákról is szól. A családi és baráti összejövetelek során azonban nem nehéz szem elől téveszteni a mértékletességet, ami megterhelő lehet a szervezetünk számára. Egy táplálkozási szakértőt kérdeztünk az idei trendekről, a táplálkozási szokásaink változásairól és persze az ideális húsvéti étrendről is.

Tudjon meg többet
29

FEBR.

Perinatális szaktanácsadói ösztöndíjat támogat az Eisberg

Az Eisberg minden évben számos fontos ügyet és szervezetet támogat, ezt a küldetését 2024-ben is folytatja a vállalat. Az egyik ilyen kiemelt fontosságú terület az egészségmegőrzés. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társasággal (MPPPOT) történő együttműködés most új szintre lépett, hiszen az Eisberg fél éves ösztöndíjat adományozott Stiglicz-Árkosi Nóra szülésznőnek.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest