Varázspálca díj a cukorbeteg gyerekekért dolgozó szakembereknek

A Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért idén is 100 olyan pedagógust díjazott a Varázspálca díj – Eisberg. Elbűvölő frissesség elnevezésű elismeréssel, akik példaértékűen segítik a gondjaikra bízott cukorbeteg gyermekeket bölcsődében, óvodában, iskolában, sportegyesületben, zeneiskolában. Az Eisberg Hungary Kft. a díj tavalyi alapítása óta főtámogatóként áll a kezdeményezés mellett.

A Varázspálca-díjak átadása alkalmából szervezett ünnepségen a kitüntetett pedagógusok, gyermekintézmények képviselői, a diabéteszes családok, valamint az ellátásban dolgozók is ott voltak.

„Nagyban függ a pedagógusok hozzáállásától, hogy a diabéteszes gyermekek hogyan tudnak be- illetve visszailleszkedni a gyerekközösségekbe, hogyan folytatódnak a mindennapjaik a diagnózis után. A Varázspálca díjat azzal a céllal alapítottuk 2022-ben, hogy lehetőségeinkhez mérten minden évben köszönetet mondjunk azoknak a bátor és felkészült pedagógusoknak, akik biztonságos közeget teremtenek a diabéteszes gyermekek számára. Szülői jelölések alapján idén is megtaláltuk azt a 100 pedagógust és gyermekintézményt, akiket ünnepelhetünk” – mondta Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány vezetője a pedagógusok munkájának elismeréséről.

 A díjátadó ünnepségen kisfilmek által ismerhették meg a résztvevők azokat szívet melengető történetet, amelyekkel a szülők jelölték diabéteszes gyermekük pedagógusait, gondozóit.

A Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért 2014 óta dolgozik azon, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés a diabéteszes gyermekeket állapotuk miatt, és az intézménykben ugyanolyan jogok illessék őket, mint kortársaikat.

Az Eisberg Hungary Kft. sok éve ápol jó kapcsolatot a Szurikátákkal.

„Láttam, hogy ez egy nagyszerű ügy, és tökéletesen illik a mi tevékenységünkhöz, ami az egészséges táplálkozást illeti.” – így fogalmazott Gazsi Zoltán, a vállalat ügyvezető igazgatója az együttműködés kezdeteiről. Tavaly, amikor a Szurikáta Alapítvány létrehozta a Varázspálca díjat, nem volt kérdés, hogy az Eisberg főtámogatóként áll az ügy mellé.

„Az 1-es típusú diabétesz egyre több gyermeket érint Magyarországon is. Mivel a cukorbetegségnek ezt a típusát sem megelőzni, sem meggyógyítani nem lehet, fontos, hogy tegyünk a kicsik minél jobb életminőségéért, és fontos azoknak az elismerése is, akik nap mint nap dolgoznak ezért az ügyért” – mondta a díj megalapításakor Gazsi Zoltán.

Idén is a salátaóriás adta a nevét a díjhoz.

„Cégünk küldetése a mindennapokban, hogy megismertessük a gyerekekkel és szüleikkel az egészséges táplálkozás rejtelmeit és segítséget nyújtsunk abban, hogy megszeressék a roppanós salátákat és zöldségeket. A játékos zöldségfaragások, az izgalmas üzemlátogatások, kóstolások, az iskolai egészségnapok remek alkalmat nyújtanak erre. Ezek kicsi, de fontos lépések, ahogy az is, hogy elismerjük azokat, akik sokszor erejükön felül támogatják a diabéteszes gyerekeket abban, hogy ők is teljes életet élhessenek” – mondta Spielmann Laura, az Eisberg marketing vezetője a díjátadón.

Az ünnepséget diabétesz szakmai nap kísérte, ahol kerekasztal-beszélgetés és több workshop várta a pedagógusokat és a szülőket. Közben a gyerekek játékos programokon vehetettek részt, az Eisberg standjánál például mókás zöldségfigurákat faraghattak. 



További hírek

25

JÚL.

Salátázással a saját egészségünkért és a magyar sportolókért

Ahogy a most hétvégén kezdődő Olimpiai Játékoknak, úgy az augusztus 28. és szeptember 8. között zajló Paralimpiai Játékoknak is Párizs ad otthont idén. A paralimpiára eddig 39 sportolónk kvalifikált. A magyar csapatot az Eisberg is támogatja: az új Sport Mix salátakeverék csomagolásán található matricával hívják fel a figyelmet a Magyar Paralimpiai Csapat változatos étrendjének támogatására és az egészséges táplálkozás, valamint a rendszeres testmozgás fontosságára.

Tudjon meg többet
10

JÚL.

Egészséges nyári táplálkozás: növényi zsírokkal a bikiniforma megőrzéséért

Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de a tévhitek ellenére nem szükséges teljesen mellőzni a zsírokat étrendünkből. A telített zsírok visszafogott fogyasztása ugyan jogos, de emellett előnyös a növényi zsírforrások, például olajos magvak, növényi olajok, valamint a halak beiktatása az étrendbe, mivel ezek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak.

Tudjon meg többet
08

JÚL.

Harmadával több saláta fogyott a Salátázás Hónapján

A Salátázás Hónapja alatt 32%-kal nőtt az eladott Eisberg salátátakeverékek száma a tavalyi év azonos időszakához képest. Az Eisberg idén harmadszor indította el egészséges táplálkozásra ösztönző Salátázás Hónapja kampányát, mely a magyar háztartásokat célozta meg azzal az üzenettel, hogy a kész, mosott saláták, amellett, hogy finomak és egészségesek, praktikus megoldásként színesíthetik a napi étkezést. 

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest