Varázspálca díj a cukorbeteg gyerekekért dolgozó szakembereknek

A Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért idén is 100 olyan pedagógust díjazott a Varázspálca díj – Eisberg. Elbűvölő frissesség elnevezésű elismeréssel, akik példaértékűen segítik a gondjaikra bízott cukorbeteg gyermekeket bölcsődében, óvodában, iskolában, sportegyesületben, zeneiskolában. Az Eisberg Hungary Kft. a díj tavalyi alapítása óta főtámogatóként áll a kezdeményezés mellett.

A Varázspálca-díjak átadása alkalmából szervezett ünnepségen a kitüntetett pedagógusok, gyermekintézmények képviselői, a diabéteszes családok, valamint az ellátásban dolgozók is ott voltak.

„Nagyban függ a pedagógusok hozzáállásától, hogy a diabéteszes gyermekek hogyan tudnak be- illetve visszailleszkedni a gyerekközösségekbe, hogyan folytatódnak a mindennapjaik a diagnózis után. A Varázspálca díjat azzal a céllal alapítottuk 2022-ben, hogy lehetőségeinkhez mérten minden évben köszönetet mondjunk azoknak a bátor és felkészült pedagógusoknak, akik biztonságos közeget teremtenek a diabéteszes gyermekek számára. Szülői jelölések alapján idén is megtaláltuk azt a 100 pedagógust és gyermekintézményt, akiket ünnepelhetünk” – mondta Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány vezetője a pedagógusok munkájának elismeréséről.

 A díjátadó ünnepségen kisfilmek által ismerhették meg a résztvevők azokat szívet melengető történetet, amelyekkel a szülők jelölték diabéteszes gyermekük pedagógusait, gondozóit.

A Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért 2014 óta dolgozik azon, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés a diabéteszes gyermekeket állapotuk miatt, és az intézménykben ugyanolyan jogok illessék őket, mint kortársaikat.

Az Eisberg Hungary Kft. sok éve ápol jó kapcsolatot a Szurikátákkal.

„Láttam, hogy ez egy nagyszerű ügy, és tökéletesen illik a mi tevékenységünkhöz, ami az egészséges táplálkozást illeti.” – így fogalmazott Gazsi Zoltán, a vállalat ügyvezető igazgatója az együttműködés kezdeteiről. Tavaly, amikor a Szurikáta Alapítvány létrehozta a Varázspálca díjat, nem volt kérdés, hogy az Eisberg főtámogatóként áll az ügy mellé.

„Az 1-es típusú diabétesz egyre több gyermeket érint Magyarországon is. Mivel a cukorbetegségnek ezt a típusát sem megelőzni, sem meggyógyítani nem lehet, fontos, hogy tegyünk a kicsik minél jobb életminőségéért, és fontos azoknak az elismerése is, akik nap mint nap dolgoznak ezért az ügyért” – mondta a díj megalapításakor Gazsi Zoltán.

Idén is a salátaóriás adta a nevét a díjhoz.

„Cégünk küldetése a mindennapokban, hogy megismertessük a gyerekekkel és szüleikkel az egészséges táplálkozás rejtelmeit és segítséget nyújtsunk abban, hogy megszeressék a roppanós salátákat és zöldségeket. A játékos zöldségfaragások, az izgalmas üzemlátogatások, kóstolások, az iskolai egészségnapok remek alkalmat nyújtanak erre. Ezek kicsi, de fontos lépések, ahogy az is, hogy elismerjük azokat, akik sokszor erejükön felül támogatják a diabéteszes gyerekeket abban, hogy ők is teljes életet élhessenek” – mondta Spielmann Laura, az Eisberg marketing vezetője a díjátadón.

Az ünnepséget diabétesz szakmai nap kísérte, ahol kerekasztal-beszélgetés és több workshop várta a pedagógusokat és a szülőket. Közben a gyerekek játékos programokon vehetettek részt, az Eisberg standjánál például mókás zöldségfigurákat faraghattak. Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest