Őrségi Séta a SzüléSzületéS minőségéért

Különleges túrára és kerekasztal beszélgetésre került sor júliusban az Őrség szívében, ahol a születés körüli időszakkal foglalkozó közel 30 szakember találkozott egymással. A hagyományőrző, Séta a SzüléSzületéS minőségéért elnevezésű ötnapos kiránduláson az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szakának oktatói és eddig végzett hallgatói arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a gyermekek világrahozatalának élménye milyen hosszútávú hatásokat rejt magában. A rendezvényt az Eisberg Hungary Kft. támogatta.

Az idei Séta a SzüléSzületéS minőségéért program keretein belül kis híján 30 szakember találkozott egymással júliusban, az Őrség festői vidékén. A hagyományőrző rendezvényt az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szakának oktatói és eddig végzett hallgatói kezdeményezték.  A szervezők egyben a születés körüli időszakkal (is) foglalkozó szakemberek, akik az öt nap leforgása alatt 70 km-t gyalog, 30 km-t pedig biciklivel tettek meg a túrából. A program célja felhívni a figyelmet arra, hogy a szülés során az édesanyának, a babának és az egész családnak fontos a pozitív élményszerzés. Vagyis: a SzüléSzületéS minősége legalább olyan lényeges, mint annak közvetlen eredménye.

A kirándulást július 2-án délelőtt egy szakmai kerekasztal beszélgetéssel egészítették ki a "sétálók", vagyis a budapesti Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Perinatális szaktanácsadó szak tanárai, végzett hallgatói, a szülés körül tevékenykedő szakemberek, illetve a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központ Pedagógiai és Pszichológiai Intézet Pedagógiai és pszichológia kar tanárai, hallgatói, a Markusovszky Egyetemi Kórház szakdolgozói, akikhez számos szombathelyi védőnő, vezető védőnő is csatlakozott. Az eseményt az Elte Szombathelyi Pszichológia szak szervezte, a szakmai kerekasztal beszélgetésen releváns témákat egyeztettek a résztvevők, kiemelve a fejlődés jelentőségét és a jó gyakorlatokat, valamint a szülészetben szükséges változtatási irányokat.

A Séta a SzüléSzületéS Minőségéért 2021 rendezvény szponzora az Eisberg Hungary Kft. volt, aki sok éve kitartó támogatója a kezdeményezésnek. A cég idén is segítséget nyújtott a résztvevők szállításában és a túra során felmerülő költségek fedezésében.

További hírek

18

ÁPR.

Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – világít rá az Eisberg az Opinio felületén végzett Színes Tálak Kutatása.

Tudjon meg többet
26

MÁRC.

Egészséges húsvét: ezt tanácsolja a dietetikus

A húsvéti időszak – sok más ünnephez hasonlóan – többek között a nagy lakomákról is szól. A családi és baráti összejövetelek során azonban nem nehéz szem elől téveszteni a mértékletességet, ami megterhelő lehet a szervezetünk számára. Egy táplálkozási szakértőt kérdeztünk az idei trendekről, a táplálkozási szokásaink változásairól és persze az ideális húsvéti étrendről is.

Tudjon meg többet
29

FEBR.

Perinatális szaktanácsadói ösztöndíjat támogat az Eisberg

Az Eisberg minden évben számos fontos ügyet és szervezetet támogat, ezt a küldetését 2024-ben is folytatja a vállalat. Az egyik ilyen kiemelt fontosságú terület az egészségmegőrzés. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társasággal (MPPPOT) történő együttműködés most új szintre lépett, hiszen az Eisberg fél éves ösztöndíjat adományozott Stiglicz-Árkosi Nóra szülésznőnek.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest