Őrségi Séta a SzüléSzületéS minőségéért

Különleges túrára és kerekasztal beszélgetésre került sor júliusban az Őrség szívében, ahol a születés körüli időszakkal foglalkozó közel 30 szakember találkozott egymással. A hagyományőrző, Séta a SzüléSzületéS minőségéért elnevezésű ötnapos kiránduláson az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szakának oktatói és eddig végzett hallgatói arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a gyermekek világrahozatalának élménye milyen hosszútávú hatásokat rejt magában. A rendezvényt az Eisberg Hungary Kft. támogatta.

Az idei Séta a SzüléSzületéS minőségéért program keretein belül kis híján 30 szakember találkozott egymással júliusban, az Őrség festői vidékén. A hagyományőrző rendezvényt az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szakának oktatói és eddig végzett hallgatói kezdeményezték.  A szervezők egyben a születés körüli időszakkal (is) foglalkozó szakemberek, akik az öt nap leforgása alatt 70 km-t gyalog, 30 km-t pedig biciklivel tettek meg a túrából. A program célja felhívni a figyelmet arra, hogy a szülés során az édesanyának, a babának és az egész családnak fontos a pozitív élményszerzés. Vagyis: a SzüléSzületéS minősége legalább olyan lényeges, mint annak közvetlen eredménye.

A kirándulást július 2-án délelőtt egy szakmai kerekasztal beszélgetéssel egészítették ki a "sétálók", vagyis a budapesti Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Perinatális szaktanácsadó szak tanárai, végzett hallgatói, a szülés körül tevékenykedő szakemberek, illetve a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központ Pedagógiai és Pszichológiai Intézet Pedagógiai és pszichológia kar tanárai, hallgatói, a Markusovszky Egyetemi Kórház szakdolgozói, akikhez számos szombathelyi védőnő, vezető védőnő is csatlakozott. Az eseményt az Elte Szombathelyi Pszichológia szak szervezte, a szakmai kerekasztal beszélgetésen releváns témákat egyeztettek a résztvevők, kiemelve a fejlődés jelentőségét és a jó gyakorlatokat, valamint a szülészetben szükséges változtatási irányokat.

A Séta a SzüléSzületéS Minőségéért 2021 rendezvény szponzora az Eisberg Hungary Kft. volt, aki sok éve kitartó támogatója a kezdeményezésnek. A cég idén is segítséget nyújtott a résztvevők szállításában és a túra során felmerülő költségek fedezésében.

További hírek

25

AUG.

A legerősebbeknek is kell a motiváció

Különleges, testet-lelket építő programban lehetett része mindazoknak, akik ott voltak az Eisberg-Erőműhely augusztusi rendezvényén. A vadonatúj gödöllői bázison szakmai fórum, élménybeszámoló és egy felszabadult közös edzés is várta a résztvevőket. Az Eisberg évek óta támogatja az Erőműhely tevékenységét és sportolóit, így a mostani alkalomra sem érkezett üres kézzel a vállalat vezetője. Ízletes salátatálakkal és egy népszerű újdonsággal, a Red drink smoothie-val frissíthette fel magát a zömmel sportolókból álló közönség.

Tudjon meg többet
10

AUG.

A világ egyik legízletesebb olaja fűszerezi a Csicseri salátatálat

Partnerünk, a hidegen sajtolt olajok terén piacvezető Grapoila ismét több csillagot hozott el a világ legrangosabb élelmiszer-kóstoló versenyének számító Great Taste Awardsról. Az Eisberg Csicseri salátatálhoz kifejlesztett olajkeverék, a Grapoila-Eisberg Middle Eastern Salad Oil Mix két csillagot kapott, a versenyre nevezett harminc olaj között a pontszámok alapján a második helyen végzett.

Tudjon meg többet
19

JÚL.

Újra Magyarországon küzdött a világ judo elitje

Július első hétvégéjén a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont a sportág egyik legjelentősebb nemzetközi versenyének, amely egyben az olimpiai kvalifikáció egyik fontos állomása is. Több mint 30 ország legjobbjai mérték össze tudásukat Japántól az Egyesült Államokig, Kanadától Kínáig, de Dél-Amerikából és Afrikából is érkeztek sportolók. Az Eisberg tápláló salátákkal és frissítő zöld turmixszal járult hozzá a sportolók sikeréhez.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest