Őrségi Séta a SzüléSzületéS minőségéért

Különleges túrára és kerekasztal beszélgetésre került sor júliusban az Őrség szívében, ahol a születés körüli időszakkal foglalkozó közel 30 szakember találkozott egymással. A hagyományőrző, Séta a SzüléSzületéS minőségéért elnevezésű ötnapos kiránduláson az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szakának oktatói és eddig végzett hallgatói arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a gyermekek világrahozatalának élménye milyen hosszútávú hatásokat rejt magában. A rendezvényt az Eisberg Hungary Kft. támogatta.

Az idei Séta a SzüléSzületéS minőségéért program keretein belül kis híján 30 szakember találkozott egymással júliusban, az Őrség festői vidékén. A hagyományőrző rendezvényt az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szakának oktatói és eddig végzett hallgatói kezdeményezték.  A szervezők egyben a születés körüli időszakkal (is) foglalkozó szakemberek, akik az öt nap leforgása alatt 70 km-t gyalog, 30 km-t pedig biciklivel tettek meg a túrából. A program célja felhívni a figyelmet arra, hogy a szülés során az édesanyának, a babának és az egész családnak fontos a pozitív élményszerzés. Vagyis: a SzüléSzületéS minősége legalább olyan lényeges, mint annak közvetlen eredménye.

A kirándulást július 2-án délelőtt egy szakmai kerekasztal beszélgetéssel egészítették ki a "sétálók", vagyis a budapesti Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Perinatális szaktanácsadó szak tanárai, végzett hallgatói, a szülés körül tevékenykedő szakemberek, illetve a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központ Pedagógiai és Pszichológiai Intézet Pedagógiai és pszichológia kar tanárai, hallgatói, a Markusovszky Egyetemi Kórház szakdolgozói, akikhez számos szombathelyi védőnő, vezető védőnő is csatlakozott. Az eseményt az Elte Szombathelyi Pszichológia szak szervezte, a szakmai kerekasztal beszélgetésen releváns témákat egyeztettek a résztvevők, kiemelve a fejlődés jelentőségét és a jó gyakorlatokat, valamint a szülészetben szükséges változtatási irányokat.

A Séta a SzüléSzületéS Minőségéért 2021 rendezvény szponzora az Eisberg Hungary Kft. volt, aki sok éve kitartó támogatója a kezdeményezésnek. A cég idén is segítséget nyújtott a résztvevők szállításában és a túra során felmerülő költségek fedezésében.

További hírek

23

JAN.

Veganuár, sok salátával

Mikor lehetne igazán középpontban a saláta, ha nem januárban? Ebben a hónapban még a húsimádók is nagyobb kedvvel próbálnak ki egy-egy zöldséges fogást, hiszen a Veganuár épp erről szól: a növényi alapú táplálkozás népszerűsítéséről. A húsmentes étkezés egyre nagyobb teret hódít világszerte, a Veganuár program pedig arra ösztönzi a vállalkozó kedvűeket, hogy 30 napig próbálják ki az állati eredetű élelmiszerektől mentes étrendet, vagy legalább csökkentsék a húsfogyasztásukat. A zöldségfogyasztás növelésében segíthetnek a különböző salátafélék, amelyek változatossá és színessé varázsolhatják étkezéseinket.

Tudjon meg többet
20

DEC.

Az Eisbergre 2022-ben is lehetett számítani

Az Eisberg Hungary Kft. a nehéz gazdasági környezetet hozó 2022-es évben is megtalálta a módját annak, hogy miként segítsen számára fontos társadalmi ügyeket. Egészségügy, sport, kultúra – a közös értékrend mentén idén számos alapítvány, egyesület, sportoló és művész részesült a piacvezető salátaüzem támogatásában.

Tudjon meg többet
16

NOV.

Pink mix - Rózsaszín salátacsomaggal a mellrák ellen

Sikeres kampányt zárt az Eisberg Pink Mix salátája. Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja, ennek jegyében született meg tavaly a Pink Mix saláta- és zöldségkeverék, amellyel a vállalat a Mellrákinfo Egyesület munkáját támogatja.  Az Egyesület célkitűzése, hogy minél több nő (és férfi) figyelmét hívja fel a szűrés fontosságára, hiszen az időben felismert mellrák 95 százalékban gyógyítható. Az ismeretterjesztő és adománygyűjtő kampányhoz évről évre egyre többen csatlakoznak.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest