Őrségi Séta a SzüléSzületéS minőségéért

Különleges túrára és kerekasztal beszélgetésre került sor júliusban az Őrség szívében, ahol a születés körüli időszakkal foglalkozó közel 30 szakember találkozott egymással. A hagyományőrző, Séta a SzüléSzületéS minőségéért elnevezésű ötnapos kiránduláson az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szakának oktatói és eddig végzett hallgatói arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a gyermekek világrahozatalának élménye milyen hosszútávú hatásokat rejt magában. A rendezvényt az Eisberg Hungary Kft. támogatta.

Az idei Séta a SzüléSzületéS minőségéért program keretein belül kis híján 30 szakember találkozott egymással júliusban, az Őrség festői vidékén. A hagyományőrző rendezvényt az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szakának oktatói és eddig végzett hallgatói kezdeményezték.  A szervezők egyben a születés körüli időszakkal (is) foglalkozó szakemberek, akik az öt nap leforgása alatt 70 km-t gyalog, 30 km-t pedig biciklivel tettek meg a túrából. A program célja felhívni a figyelmet arra, hogy a szülés során az édesanyának, a babának és az egész családnak fontos a pozitív élményszerzés. Vagyis: a SzüléSzületéS minősége legalább olyan lényeges, mint annak közvetlen eredménye.

A kirándulást július 2-án délelőtt egy szakmai kerekasztal beszélgetéssel egészítették ki a "sétálók", vagyis a budapesti Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Perinatális szaktanácsadó szak tanárai, végzett hallgatói, a szülés körül tevékenykedő szakemberek, illetve a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központ Pedagógiai és Pszichológiai Intézet Pedagógiai és pszichológia kar tanárai, hallgatói, a Markusovszky Egyetemi Kórház szakdolgozói, akikhez számos szombathelyi védőnő, vezető védőnő is csatlakozott. Az eseményt az Elte Szombathelyi Pszichológia szak szervezte, a szakmai kerekasztal beszélgetésen releváns témákat egyeztettek a résztvevők, kiemelve a fejlődés jelentőségét és a jó gyakorlatokat, valamint a szülészetben szükséges változtatási irányokat.

A Séta a SzüléSzületéS Minőségéért 2021 rendezvény szponzora az Eisberg Hungary Kft. volt, aki sok éve kitartó támogatója a kezdeményezésnek. A cég idén is segítséget nyújtott a résztvevők szállításában és a túra során felmerülő költségek fedezésében.

További hírek

20

ÁPR.

Eisberg Grönland Expedíció

Nem mindennapi útra készül az extrém kalandjairól ismert Rakonczay Gábor és párja, Vámos Nóra. A kétfős csapat utánpótlás és külső segítség nélkül teljesíti a világ egyik legkeményebb ultratávú sarkvidéki kihívását, a 600 kilométeres Grönland-átkelést. Nóra lesz az első magyar nő, aki részt vesz egy ilyen szintű sarkvidéki expedícióban. A kihívásokkal teli, különleges utazás főtámogatója az Eisberg Hungary Kft.

Tudjon meg többet
31

MÁRC.

Gasztrohősök és saláták sikere a SIRHA-n

Fontos eseményen vett részt az Eisberg márciusban, a HUNGEXPO területén rendezték meg a közép-kelet-európai régió lefontosabb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítását, a SIRHA Budapestet. Az itt megtartott Fenntarthatósági konferencián hirdette ki a Felelős Gasztrohős Alapítvány az Eisberg támogatásával megvalósuló Gasztrohős Díj 2022 - Hazai körforgásban verseny díjazottjait.


Tudjon meg többet
22

MÁRC.

Ezúttal a segítőket bűvölték el Hajnóczy Soma és barátai

Nincs ahhoz fogható, mint élőben látni a varázslatot. Ebben a páratlan élményben lehetett része annak a különleges közönségnek, amelynek tagjai meghívást kaptak az Illúzió mesterei című show-ra. Hajnóczy Soma az ország legjobb illuzionistáival és nemzetközi sztárvendégeivel kápráztatta el a nézőket, akik egy igazi, 21. századi, látványos és rendkívül szórakoztató produkció részesei lehettek. 

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest