Másodszor is nagy siker volt a Fitt Pingvin Program

Értékes tapasztalatokkal és felejthetetlen élményekkel gazdagodott június 28. és július 4. között az a 11 szerencsés kisgyerek, akik részt vehettek az Eisberg Hungary Kft. támogatásával zajló Fitt Pingvin Programban. Az egyhetes táborba olyan 7–10 éves gyerkőcök jelentkezését várták, akikre legalább az egyik feltétel igaz volt: nehéz anyagi körülmények között él, inaktív életmódot folytat, túlsúllyal vagy beilleszkedési nehézséggel küzd. Nekik szeretett volna segíteni a salátaóriás, valamint Menczinger Melinda úszó- és vízilabda-oktató, a Fitt Pingvin Program ötletgazdája, aki boldogan mesélt a sportban és izgalmas kalandokban bővelkedő hétről.

Sok mozgás és helyes étrend

A tavalyi mintájára az idei Fitt Pingvin Program is óriási sikerrel zárult, ahol szuper sportágakkal, színes előadásokkal és izgalmas élményekkel találkozhattak a gondosan kiválasztott jelentkezők. A cél ugyanis az volt, hogy ne csak olyan gyerekeknek tudjanak segíteni a szervezők, akik túlsúllyal küzdenek vagy inaktív életmódot folytatnak, hanem azoknak is, akik speciális nevelést igényelnek, vagy nehéz anyagi körülmények közül jönnek.

– Ezúttal – a koronavírus-járványra való tekintettel – egy eseménydús hétbe sűrítettük bele három hónap programját, így a csemetéknek nem sok idejük volt az unatkozásra. A gyerekeknek június 28. és július 4. között lehetőségük volt megízlelni – többek között – az úszás, a vízilabda, a foci, a röplabda vagy a tánc szépségeit. Ezenkívül izgalmas kirándulást is szerveztünk, ahol bakancsban fedeztük fel a természet kincseit – osztotta meg Menczinger Melinda úszó- és vízilabda-oktatót, a Kis-Pingvin alapítója.

A rendszeres testmozgás hangsúlyozása mellett azonban az egészséges táplálkozásról is sok szó esett. Shenker-Horváth Kinga, az Eisberg Hungary Kft. dietetikusa és táplálkozástudományi szakembere érdekes előadást tartott a kicsiknek a zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságáról. A program részeként pedig finom és mégis diétás sütemények is készültek az apró kezek segítségével.

A szülők felelőssége a gyermek egészsége

Idén az Eisberg gyáli üzemébe is ellátogathattak a lelkes kispingvinek, ahol Bognár Adrienn HR- közösségépítési vezető és Spielmann Laura marketingvezető segítségével a gyerekek játékosan ismerkedhettek meg a salátatermesztés rejtelmeivel, és a nap végén egy salátafelismerő kihívásban két csapatra bontva mérkőzhettek meg egymással.

– Olyan ügyesen oldotta meg mindkét csapat a feladatot, hogy döntetlen lett a verseny, és a salátákon kívül mindenki egy Eisberg ajándékcsomaggal lett gazdagabb az üzemben szerzett élményeken felül – árulta el Spielmann Laura.

A gyerkőcök szájtátva figyelték a csillogó gépsorokon leguruló, katonás rendben sorakozó salátákat, melyeket dolgos kezek készítettek elő és  mostak konyhakészre. Melinda szerint nagyon hasznos volt a kirándulás, és elmesélte, hogy a programban résztvevő egyik kislány elsőként itt kóstolt először salátatálat életében.

– Nemcsak a felnőttek, hanem rengeteg kisgyerek is küzd az alattomosan felszaladt kilókkal, melyek hátterében az egészségtelen étkezés és a mozgásszegény életmód húzódik meg. Ahhoz viszont, hogy ezen változtatni tudjunk, elsőként a szülőket kell tudatosabb nevelésre ösztönözni – nekik kell jó példát mutatni. Míg a gyerekek játszottak, addig az édesapáknak vagy édesanyáknak edukációs előadásokat (ez előfeltétele volt a programon való részvételnek) tartottak a szakemberek, ahol a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének táplálkozási ajánlását, az Okostányért is megismerhették a felnőttek.

Felsorakozni a jó ügyek mögött

A sok boldog gyermekmosolynak és elégedett szülőnek hála, a szervezők jövőre is szeretnék megrendezni a tábort, amiből szép lassan hagyomány lesz. Melinda a Fitt Pingvin Program ötletgazdájaként, mosollyal az arcán emlékezett vissza a kezdetekre.

– Emlékszem a pillanatra, amikor bekopogtam a Fitt Pingvin Program gondolatával az Eisberghez, ahol Szalai Judit kereskedelmi vezető első szóra „igent” mondott a kezdeményezésre. Innentől nem csak anyagilag segítették főszponzorként a program megvalósulását, hanem rengeteg finom zöldséggel is megismertették a gyerekeket. Több ilyen cégre lenne szükség, mint az Eisberg, akik sosem haboznak akkor, ha jó ügy mellé lehet állni.

 

További hírek

18

ÁPR.

Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – világít rá az Eisberg az Opinio felületén végzett Színes Tálak Kutatása.

Tudjon meg többet
26

MÁRC.

Egészséges húsvét: ezt tanácsolja a dietetikus

A húsvéti időszak – sok más ünnephez hasonlóan – többek között a nagy lakomákról is szól. A családi és baráti összejövetelek során azonban nem nehéz szem elől téveszteni a mértékletességet, ami megterhelő lehet a szervezetünk számára. Egy táplálkozási szakértőt kérdeztünk az idei trendekről, a táplálkozási szokásaink változásairól és persze az ideális húsvéti étrendről is.

Tudjon meg többet
29

FEBR.

Perinatális szaktanácsadói ösztöndíjat támogat az Eisberg

Az Eisberg minden évben számos fontos ügyet és szervezetet támogat, ezt a küldetését 2024-ben is folytatja a vállalat. Az egyik ilyen kiemelt fontosságú terület az egészségmegőrzés. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társasággal (MPPPOT) történő együttműködés most új szintre lépett, hiszen az Eisberg fél éves ösztöndíjat adományozott Stiglicz-Árkosi Nóra szülésznőnek.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest