Másodszor is nagy siker volt a Fitt Pingvin Program

Értékes tapasztalatokkal és felejthetetlen élményekkel gazdagodott június 28. és július 4. között az a 11 szerencsés kisgyerek, akik részt vehettek az Eisberg Hungary Kft. támogatásával zajló Fitt Pingvin Programban. Az egyhetes táborba olyan 7–10 éves gyerkőcök jelentkezését várták, akikre legalább az egyik feltétel igaz volt: nehéz anyagi körülmények között él, inaktív életmódot folytat, túlsúllyal vagy beilleszkedési nehézséggel küzd. Nekik szeretett volna segíteni a salátaóriás, valamint Menczinger Melinda úszó- és vízilabda-oktató, a Fitt Pingvin Program ötletgazdája, aki boldogan mesélt a sportban és izgalmas kalandokban bővelkedő hétről.

Sok mozgás és helyes étrend

A tavalyi mintájára az idei Fitt Pingvin Program is óriási sikerrel zárult, ahol szuper sportágakkal, színes előadásokkal és izgalmas élményekkel találkozhattak a gondosan kiválasztott jelentkezők. A cél ugyanis az volt, hogy ne csak olyan gyerekeknek tudjanak segíteni a szervezők, akik túlsúllyal küzdenek vagy inaktív életmódot folytatnak, hanem azoknak is, akik speciális nevelést igényelnek, vagy nehéz anyagi körülmények közül jönnek.

– Ezúttal – a koronavírus-járványra való tekintettel – egy eseménydús hétbe sűrítettük bele három hónap programját, így a csemetéknek nem sok idejük volt az unatkozásra. A gyerekeknek június 28. és július 4. között lehetőségük volt megízlelni – többek között – az úszás, a vízilabda, a foci, a röplabda vagy a tánc szépségeit. Ezenkívül izgalmas kirándulást is szerveztünk, ahol bakancsban fedeztük fel a természet kincseit – osztotta meg Menczinger Melinda úszó- és vízilabda-oktatót, a Kis-Pingvin alapítója.

A rendszeres testmozgás hangsúlyozása mellett azonban az egészséges táplálkozásról is sok szó esett. Shenker-Horváth Kinga, az Eisberg Hungary Kft. dietetikusa és táplálkozástudományi szakembere érdekes előadást tartott a kicsiknek a zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságáról. A program részeként pedig finom és mégis diétás sütemények is készültek az apró kezek segítségével.

A szülők felelőssége a gyermek egészsége

Idén az Eisberg gyáli üzemébe is ellátogathattak a lelkes kispingvinek, ahol Bognár Adrienn HR- közösségépítési vezető és Spielmann Laura marketingvezető segítségével a gyerekek játékosan ismerkedhettek meg a salátatermesztés rejtelmeivel, és a nap végén egy salátafelismerő kihívásban két csapatra bontva mérkőzhettek meg egymással.

– Olyan ügyesen oldotta meg mindkét csapat a feladatot, hogy döntetlen lett a verseny, és a salátákon kívül mindenki egy Eisberg ajándékcsomaggal lett gazdagabb az üzemben szerzett élményeken felül – árulta el Spielmann Laura.

A gyerkőcök szájtátva figyelték a csillogó gépsorokon leguruló, katonás rendben sorakozó salátákat, melyeket dolgos kezek készítettek elő és  mostak konyhakészre. Melinda szerint nagyon hasznos volt a kirándulás, és elmesélte, hogy a programban résztvevő egyik kislány elsőként itt kóstolt először salátatálat életében.

– Nemcsak a felnőttek, hanem rengeteg kisgyerek is küzd az alattomosan felszaladt kilókkal, melyek hátterében az egészségtelen étkezés és a mozgásszegény életmód húzódik meg. Ahhoz viszont, hogy ezen változtatni tudjunk, elsőként a szülőket kell tudatosabb nevelésre ösztönözni – nekik kell jó példát mutatni. Míg a gyerekek játszottak, addig az édesapáknak vagy édesanyáknak edukációs előadásokat (ez előfeltétele volt a programon való részvételnek) tartottak a szakemberek, ahol a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének táplálkozási ajánlását, az Okostányért is megismerhették a felnőttek.

Felsorakozni a jó ügyek mögött

A sok boldog gyermekmosolynak és elégedett szülőnek hála, a szervezők jövőre is szeretnék megrendezni a tábort, amiből szép lassan hagyomány lesz. Melinda a Fitt Pingvin Program ötletgazdájaként, mosollyal az arcán emlékezett vissza a kezdetekre.

– Emlékszem a pillanatra, amikor bekopogtam a Fitt Pingvin Program gondolatával az Eisberghez, ahol Szalai Judit kereskedelmi vezető első szóra „igent” mondott a kezdeményezésre. Innentől nem csak anyagilag segítették főszponzorként a program megvalósulását, hanem rengeteg finom zöldséggel is megismertették a gyerekeket. Több ilyen cégre lenne szükség, mint az Eisberg, akik sosem haboznak akkor, ha jó ügy mellé lehet állni.

 

További hírek

25

JÚL.

Salátázással a saját egészségünkért és a magyar sportolókért

Ahogy a most hétvégén kezdődő Olimpiai Játékoknak, úgy az augusztus 28. és szeptember 8. között zajló Paralimpiai Játékoknak is Párizs ad otthont idén. A paralimpiára eddig 39 sportolónk kvalifikált. A magyar csapatot az Eisberg is támogatja: az új Sport Mix salátakeverék csomagolásán található matricával hívják fel a figyelmet a Magyar Paralimpiai Csapat változatos étrendjének támogatására és az egészséges táplálkozás, valamint a rendszeres testmozgás fontosságára.

Tudjon meg többet
10

JÚL.

Egészséges nyári táplálkozás: növényi zsírokkal a bikiniforma megőrzéséért

Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de a tévhitek ellenére nem szükséges teljesen mellőzni a zsírokat étrendünkből. A telített zsírok visszafogott fogyasztása ugyan jogos, de emellett előnyös a növényi zsírforrások, például olajos magvak, növényi olajok, valamint a halak beiktatása az étrendbe, mivel ezek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak.

Tudjon meg többet
08

JÚL.

Harmadával több saláta fogyott a Salátázás Hónapján

A Salátázás Hónapja alatt 32%-kal nőtt az eladott Eisberg salátátakeverékek száma a tavalyi év azonos időszakához képest. Az Eisberg idén harmadszor indította el egészséges táplálkozásra ösztönző Salátázás Hónapja kampányát, mely a magyar háztartásokat célozta meg azzal az üzenettel, hogy a kész, mosott saláták, amellett, hogy finomak és egészségesek, praktikus megoldásként színesíthetik a napi étkezést. 

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest