Judo Grand Slam Budapesten: 120 liter zöldturmix adott energiát a sportolóknak

Judo Grand Slam Budapesten
Judo Grand Slam Budapesten

Hogy telt a háromnapos judo verseny nézőközönség nélkül? Miért olyan népszerű a vitaminokban és rostokban gazdag zöld turmix a sportemberek körében? Hogyan kapcsolódik mindehhez az Eisberg Hungary Kft.? Ezekre, és más izgalmas kérdésekre kaptunk válaszokat Szecsei Szilárd karatemestertől.

Fókuszban az egészség

A nemzetközi Judo Grand Slam minden évben Budapesten állomásozik. Idén október 23-25. között rendezték meg a hazai megmérettetéseket, és bár a koronavírus miatt néma csarnok fogadta a sportolókat, ők mégis boldogok voltak, hogy a sok-sok elmaradt verseny után végre éles helyzetben küzdhettek meg egymással.

– A világ minden pontjáról érkeztek judósok Budapestre, akiket egy jól szervezett, kitűnő hangulatú verseny várt. A Magyar Judo Szövetség, mint szervező, minden óvintézkedést betartott annak érdekében, hogy a résztvevők egészségesen térjenek haza – mesélte Szecsei Szilárd, az Erőműhely Sportegyesület elnöke, vezetőedzője, aki kyokushin karatéban 3. dan mesterfokozattal rendelkezik.

Új kapcsolatok a turmixgép mellett

Mint megtudtuk, a háromnapos Judo Grand Slam nemcsak a mozgás szeretetéről, hanem a helyes táplálkozásról is szólt: a résztvevők pohárszám fogyasztották a finom, vitamin- és rostdús zöldturmixokat, melyek alapanyagául az Eisberg Green drink elnevezésű saláta- és zöldségkeveréke szolgált.

– 120 liter turmixot készítettünk három nap leforgása alatt – emelte ki Szecsei Szilárd, akivel immár 8 éve működik együtt az Eisberg.

– Az Erőműhelyben edző közös barátunk révén ismertem meg Gazsi Zoltánt, az Eisberg ügyvezető igazgatóját. Összeültünk, beszélgettünk, és rögtön kiderült, hogy mindkettőnk szívügye a sport és a harcművészetek. Ennek mentén alakult ki az Eisberg és az Erőműhely között az a kapocs, ami az idők során több sportágra is kiterjedt, köztük a judóra is – árulta el Szecsei Szilárd.

A zöld az új fekete

Milyen jótékony hatásai vannak a zöldturmix fogyasztásának? Szecsei Szilárd erre a témára is szívesen kitért, hiszen ezek az italok szervesen beépültek mindennapjaiba. Más típusú napindítást már el sem tudna képzelni.

– Jó értelemben véve mindenre rányomja a bélyegét, hogy zöldturmixot fogyasztok, méghozzá nagy rendszerességgel. Máshogy alszom, máshogy ébredek. A többiektől is hallom, hogy elhagyták a reggeli kávét. Ezek a turmixok jótékony módon töltik fel a szervezetet. Folyékony mivoltából adódik, hogy gyorsabban felszívódnak a benne lévő tápanyagok. Segít a méregtelenítésben, a lúgosításban, de a bőrünkre is jó hatással van – fejtette ki a vezetőedző, aki egy-két év után szépen lassan a húst is elhagyta étrendjéből.

Erő és állóképesség

– Sokan kérdezik, hogy mitől lesz erőm, ha nem eszem húst. Szerintem – a közhiedelemmel ellentétben – nem a hústól, hanem a salátáktól, zöldségektől leszünk energikusak. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a világ összes pontjáról a Judo Grand Slamre érkező résztvevők literszám itták a zöldturmixokat – mondta Szecsei Szilárd, aki alsó tagozatos korában kezdett sportolni. Először atletizált, majd focizott, a karatéval pedig 14 évesen ismerkedett meg.

Amikor pedig az Erőműhelyről kérdeztük, legfőképpen az erő és állóképesség fejlesztését hangsúlyozta, valamint azt, hogy boldoggá teszi, amikor látja, hogy a mozgás segít az embereknek problémáik leküzdésében, legyen szó fizikai vagy lelki eredetű gondokról. – A köszönetüknél nincsen nagyobb fizetség – zárta gondolatát Szecsei Szilárd.

 120 liter zöldturmix adott energiát a sportolóknak
120 liter zöldturmix adott energiát a sportolóknak
Eisberg és a Judo kapcsolata
Eisberg és a Judo kapcsolata

További hírek

18

ÁPR.

Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – világít rá az Eisberg az Opinio felületén végzett Színes Tálak Kutatása.

Tudjon meg többet
26

MÁRC.

Egészséges húsvét: ezt tanácsolja a dietetikus

A húsvéti időszak – sok más ünnephez hasonlóan – többek között a nagy lakomákról is szól. A családi és baráti összejövetelek során azonban nem nehéz szem elől téveszteni a mértékletességet, ami megterhelő lehet a szervezetünk számára. Egy táplálkozási szakértőt kérdeztünk az idei trendekről, a táplálkozási szokásaink változásairól és persze az ideális húsvéti étrendről is.

Tudjon meg többet
29

FEBR.

Perinatális szaktanácsadói ösztöndíjat támogat az Eisberg

Az Eisberg minden évben számos fontos ügyet és szervezetet támogat, ezt a küldetését 2024-ben is folytatja a vállalat. Az egyik ilyen kiemelt fontosságú terület az egészségmegőrzés. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társasággal (MPPPOT) történő együttműködés most új szintre lépett, hiszen az Eisberg fél éves ösztöndíjat adományozott Stiglicz-Árkosi Nóra szülésznőnek.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest