Judo Grand Slam Budapesten: 120 liter zöldturmix adott energiát a sportolóknak

Judo Grand Slam Budapesten
Judo Grand Slam Budapesten

Hogy telt a háromnapos judo verseny nézőközönség nélkül? Miért olyan népszerű a vitaminokban és rostokban gazdag zöld turmix a sportemberek körében? Hogyan kapcsolódik mindehhez az Eisberg Hungary Kft.? Ezekre, és más izgalmas kérdésekre kaptunk válaszokat Szecsei Szilárd karatemestertől.

Fókuszban az egészség

A nemzetközi Judo Grand Slam minden évben Budapesten állomásozik. Idén október 23-25. között rendezték meg a hazai megmérettetéseket, és bár a koronavírus miatt néma csarnok fogadta a sportolókat, ők mégis boldogok voltak, hogy a sok-sok elmaradt verseny után végre éles helyzetben küzdhettek meg egymással.

– A világ minden pontjáról érkeztek judósok Budapestre, akiket egy jól szervezett, kitűnő hangulatú verseny várt. A Magyar Judo Szövetség, mint szervező, minden óvintézkedést betartott annak érdekében, hogy a résztvevők egészségesen térjenek haza – mesélte Szecsei Szilárd, az Erőműhely Sportegyesület elnöke, vezetőedzője, aki kyokushin karatéban 3. dan mesterfokozattal rendelkezik.

Új kapcsolatok a turmixgép mellett

Mint megtudtuk, a háromnapos Judo Grand Slam nemcsak a mozgás szeretetéről, hanem a helyes táplálkozásról is szólt: a résztvevők pohárszám fogyasztották a finom, vitamin- és rostdús zöldturmixokat, melyek alapanyagául az Eisberg Green drink elnevezésű saláta- és zöldségkeveréke szolgált.

– 120 liter turmixot készítettünk három nap leforgása alatt – emelte ki Szecsei Szilárd, akivel immár 8 éve működik együtt az Eisberg.

– Az Erőműhelyben edző közös barátunk révén ismertem meg Gazsi Zoltánt, az Eisberg ügyvezető igazgatóját. Összeültünk, beszélgettünk, és rögtön kiderült, hogy mindkettőnk szívügye a sport és a harcművészetek. Ennek mentén alakult ki az Eisberg és az Erőműhely között az a kapocs, ami az idők során több sportágra is kiterjedt, köztük a judóra is – árulta el Szecsei Szilárd.

A zöld az új fekete

Milyen jótékony hatásai vannak a zöldturmix fogyasztásának? Szecsei Szilárd erre a témára is szívesen kitért, hiszen ezek az italok szervesen beépültek mindennapjaiba. Más típusú napindítást már el sem tudna képzelni.

– Jó értelemben véve mindenre rányomja a bélyegét, hogy zöldturmixot fogyasztok, méghozzá nagy rendszerességgel. Máshogy alszom, máshogy ébredek. A többiektől is hallom, hogy elhagyták a reggeli kávét. Ezek a turmixok jótékony módon töltik fel a szervezetet. Folyékony mivoltából adódik, hogy gyorsabban felszívódnak a benne lévő tápanyagok. Segít a méregtelenítésben, a lúgosításban, de a bőrünkre is jó hatással van – fejtette ki a vezetőedző, aki egy-két év után szépen lassan a húst is elhagyta étrendjéből.

Erő és állóképesség

– Sokan kérdezik, hogy mitől lesz erőm, ha nem eszem húst. Szerintem – a közhiedelemmel ellentétben – nem a hústól, hanem a salátáktól, zöldségektől leszünk energikusak. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a világ összes pontjáról a Judo Grand Slamre érkező résztvevők literszám itták a zöldturmixokat – mondta Szecsei Szilárd, aki alsó tagozatos korában kezdett sportolni. Először atletizált, majd focizott, a karatéval pedig 14 évesen ismerkedett meg.

Amikor pedig az Erőműhelyről kérdeztük, legfőképpen az erő és állóképesség fejlesztését hangsúlyozta, valamint azt, hogy boldoggá teszi, amikor látja, hogy a mozgás segít az embereknek problémáik leküzdésében, legyen szó fizikai vagy lelki eredetű gondokról. – A köszönetüknél nincsen nagyobb fizetség – zárta gondolatát Szecsei Szilárd.

 120 liter zöldturmix adott energiát a sportolóknak
120 liter zöldturmix adott energiát a sportolóknak
Eisberg és a Judo kapcsolata
Eisberg és a Judo kapcsolata

További hírek

25

JÚL.

Salátázással a saját egészségünkért és a magyar sportolókért

Ahogy a most hétvégén kezdődő Olimpiai Játékoknak, úgy az augusztus 28. és szeptember 8. között zajló Paralimpiai Játékoknak is Párizs ad otthont idén. A paralimpiára eddig 39 sportolónk kvalifikált. A magyar csapatot az Eisberg is támogatja: az új Sport Mix salátakeverék csomagolásán található matricával hívják fel a figyelmet a Magyar Paralimpiai Csapat változatos étrendjének támogatására és az egészséges táplálkozás, valamint a rendszeres testmozgás fontosságára.

Tudjon meg többet
10

JÚL.

Egészséges nyári táplálkozás: növényi zsírokkal a bikiniforma megőrzéséért

Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de a tévhitek ellenére nem szükséges teljesen mellőzni a zsírokat étrendünkből. A telített zsírok visszafogott fogyasztása ugyan jogos, de emellett előnyös a növényi zsírforrások, például olajos magvak, növényi olajok, valamint a halak beiktatása az étrendbe, mivel ezek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak.

Tudjon meg többet
08

JÚL.

Harmadával több saláta fogyott a Salátázás Hónapján

A Salátázás Hónapja alatt 32%-kal nőtt az eladott Eisberg salátátakeverékek száma a tavalyi év azonos időszakához képest. Az Eisberg idén harmadszor indította el egészséges táplálkozásra ösztönző Salátázás Hónapja kampányát, mely a magyar háztartásokat célozta meg azzal az üzenettel, hogy a kész, mosott saláták, amellett, hogy finomak és egészségesek, praktikus megoldásként színesíthetik a napi étkezést. 

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest