Az Év Leginspirálóbb Vezetője Gazsi Zoltán

A díjat először ítélte oda a PwC Magyarország 267 hazai vezérigazgató véleménye alapján. Az idén megalapított kitüntetéssel olyan hazai cégvezetőt ismernek el, akire a magyarországi felső vezetők példaképként tekintenek. Elsőként Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetője érdemelte ki a díjat, amelyet február 8-án a Magyar Zene Házában vett át Lőcsei Tamástól, a PwC Magyarország ügyvezetőjétől a Vezérigazgatói Felmérés eredményeit bemutató eseményen.

A PwC Magyarország idén tizenkettedik alkalommal kérdezte meg személyes interjúk formájában a hazai vállalatvezetőket arról, hogyan látják a jövőt, a gazdasági környezetet, saját üzleti helyzetüket, illetve milyen kockázatoktól tartanak és ezekre milyen stratégiai, szervezeti válaszokat formálnak.

A 2022 októbere és decembere között zajló felmérés során idén először arról is nyilatkozhattak az első számú döntéshozók, hogy vezetői feladataik során kit tartanak Magyarország leginspirálóbb vezetőjének. A kutatásban részt vevő 267 cégvezető válaszai alapján Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója nyerte a 2022 Leginspirálóbb Vezetője Díjat. Az elismerés létrehozásával a PwC célja minél szélesebb körrel megismertetni az üzleti eredmények mellett a követendő cégkultúra építésére is hangsúlyt fektető vezetőket, akik példaként szolgálhatnak igazgatótársaik előtt.

Gazsi Zoltán azért is tartja különösen értékesnek a díjat, mert a vállalatvezetők személyes élményeik alapján tartották erre érdemesnek. Az Eisberg ügyvezetője azt mondja, a jó vezető ismérve az, hogy szereti az embereket. A belső motivációban hisz a külső kontroll helyett, vezetéssel kapcsolatos gondolatait rendszeresen megosztja közösségi oldalán és podcastjaiban. A díj kapcsán így fogalmazott:

“A világ mindig hullámzó volt, és ilyen is marad. A növekedéseket válságok tarkítják, eső után kisüt a nap. Csak a mi hozzáállásunkon múlik, melyik szakaszra hogyan tekintünk. Hiszem, hogy vezetőként legnagyobb felelősségünk, hogy munkájukat szerető, szakmájukhoz értő kollégáinknak olyan biztonságos, inspiratív környezetet teremtsünk, melyben az út minden szakaszát egyénileg és közösségben is élvezni tudják. Az eredmény pont az lesz, ami a helyzetből kihozható.”

Gazsi Zoltán a PwC Magyarország által készített videóban bővebben is beszél vezetői hitvallásáról. 

A Vezérigazgatói Felmérés eredményei a PwC Magyarország oldalán érhetők el.Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest