61. Év Sportolója Gála

61. Év Sportolója Gála
61. Év Sportolója Gála

Valentin napon az Eisberg a sport iránti szeretetét is megünnepelhette, ugyanis a 61. alkalommal megrendezett Év Sportolója Gála támogatójaként részt vett a rangos eseményen a Nemzeti Színházban.

Igen gazdag volt a tavalyi év magyar sportsikerekben, történelmi győzelmek is születtek. Gondoljunk csak a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltóra, a fiúk izgalmas versenyzéssel az utolsó körökben szerezték meg az első helyet a döntőben a 2018-as phjongcshangi téli olimpián. Nekik köszönhetően Magyarország a téli olimpiák történetében először nyert aranyérmet!

Az idei Év sportolója-választáson 439 sportújságíró tette le a voksát, ami rekord a szavazás történetében. A show íjászbemutatóval indult, az ünnepségen volt pirotechnika, jégpálya is a színpadon, amelyen Tóth Ivett olimpikon korcsolyázott, Trokán Nóra színművésznő fehér lovon jött be a világot jelentő deszkákra, Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász különleges gyűrűgyakorlatot mutatott be, Puskás Peti, Kovács Kati, Molnár Ferenc Caramel és Rúzsa Magdi énekeltek, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vidám előadásával szórakoztatta a publikumot, s három fiatal zenész (Selejlo Irén, Kiss Péter, Magyar Valentin) egy erre az alkalomra írt zongoradarabot mutatott be. Az M4 Sport – az Év Sportolja Gála 2018 külföldről érkező díszvendégeinek névsora is parádés volt. Itt volt a kilencszeres olimpiai bajnok, a világ egyik legjobb sportolója, az amerikai csodaatléta, Carl Lewis; a németek korábbi futballkiválósága, az Európa-bajnok, háromszoros BL-győztes labdarúgó Nadine Kessler, aki az UEFA női tagozatának vezetője; a gyorskorcsolyázó Hunyady Emese, aki osztrák színekben lett olimpiai bajnok; s a régóta Belgiumban élő, 92-szeres válogatott labdarúgó, Fazekas László.

11 kategóriában hirdették ki a bajnokok bajnokait, a nőknél a kajakos Kozák Danutát (mindössze 9 ponttal előzte meg Hosszú Katinkát), a férfiaknál a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándort választotta a 2018-as év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége. (A további győztesek névsora és részletes eredménylista ezen a linken található: http://m.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/ev-sportoloja-gala-kozak-kilenc-ponttal-elozte-meg-hosszut-2684307).

Liu Shaolin Sándor és barátnője, Péterffy Lili, az X-faktorból megismert énekesnő is megtisztelte nagy örömünkre az Eisberg standját, ahol a céget Shenker-Horváth Kinga dietetikus, wakeboard világbajnoki érmes, Szecsei Szilárd 3 danos kyokushin karate mester, Szabó Gabi sajtós és Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezetője képviselte.

Szívből gratulálunk minden jelöltnek és díjazottnak!




Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest