Kétszeres ranglista dobogós az Eisberg által támogatott triatlonista

Egy éve már bemutatkozott ezen az oldalon Deli Andris, a Fradi fiatal triatlonistája. Már akkor is számos eredményt tudott felmutatni az Eisberg által támogatott tehetséges fiú, aki 2020-ban elnyerte az FTC Triatlon Év Sportolója díját. Ám a legutóbbi versenyszezonja még jobban sikerült, így 2022-ben újra megkapta ezt a díjat.

A 14 éves Andris továbbra is céltudatosan halad előre ebben az összetett és kitartást igénylő sportágban, csapatban és egyéni versenyben is sorra hozza a kitűnő eredményeket.  A Fradi utánpótlás triatlon csapata az országos klubranglista élén végzett, Andris pedig bekerült az utánpótlás válogatottba.

Pedig volt egy kis nehezítés. Andris a versenyszezon közepén egy biciklis edzésen balesetet szenvedett. Elestek előtte, és már nem tudta elkerülni az ütközést. Ő is hatalmasat bukott, agyrázkódást kapott, mentő vitte el a helyszínről. Két hét szigorú otthoni felügyelet következett, az edzés szóba se jöhetett, sőt, versenye is maradt ki emiatt. Ám mindezek ellenére a fontosabb megmérettetéseken rendre dobogós helyen szerepelt.

Dobogóról dobogóra

Ilyen volt az áprilisi balatonboglári duatlon OB, ahol csapatban és egyéniben is a második helyen végzett. Szusszanni is alig volt ideje, hiszen májusban már a Sport XXI Aquatlon OB debreceni versenyén kellett helytállnia. Ami nagyon jól sikerült, hiszen egyéniben a 2. helyet szerezte meg, csapatával pedig a dobogó 3. fokára állhatott fel. Hogy aztán az augusztusi pécsi Triatlon OB-n ismét a dobogón találják magukat. Andris egyéniben egy bronzérmet, csapat és váltóversenyben egy-egy ezüstöt szerzett meg. Különösen jól sikerült a szeptemberben megrendezett veresegyházi Aquatlon OB, ahol mind egyéniben, mind csapatban az első helyen végzett. Amire Andris különösen büszke, az egy triatlon ranglistaversenyen megszerzett 1. hely, Fadd-Domboriból.  A júliusi versenyen viszonylag nagy fölénnyel sikerült győznie, ráadásul úgy, hogy minden komoly vetélytársa ott volt a mezőnyben.

Februárban tartották a Magyar Triatlon Szövetség Díjátadó Gáláját, ahonnan Andris két kupával tért haza. Édesapja, Deli András azt mondja: „Azért is lehetünk rá nagyon büszkék, mert az ő korcsoportjából egyedül neki sikerült mind a két sport ranglistáján dobogós helyen végezni. Mind a triatlon, mind a duatlon ranglista 3. helyéért megkapta a kupát.” Egyúttal a fiú mindkét sportágban Aranyjelvényes sportoló lett.

Tudatosan épített sportkarrier

Andris az elmúlt évadot még a gyermek korosztályban töltötte. A triatlon ranglista első hat helyezettje, így Andris is részt vehet a Héraklész Bajnokprogramban, amelyben a legtehetségesebb 14-18 év közötti sportolók kapnak olyan felkészítést, amelynek révén elérhetik a korosztályos nemzetközi színvonalat. Ez külön edzőtáborokat, keretedzéseket jelent a kiválasztottak számára. 

Mindez több edzéssel jár, ami hét napból hatot elvisz. Van, hogy már reggel hatkor ott kell lennie az uszodában, ilyenkor fél ötkor kel. Továbbra is a tanulás az első a számára, most nyolcadikos, mindenből kitűnő, ősztől gimnáziumba készül.  A tanulás és az edzés mellett sok szabadideje nem marad, de azt a keveset mostanában szívesen tölti online sakkozással.

Andris szeret edzésre járni, a Fradiban továbbra is jó a társaság, jó a hangulat. A versenyeken összebarátkozott más egyesületekbe tartozó, vele egy korosztályban induló gyerekekkel is, akikkel egyre jobb eredményekre sarkallják egymást. Habár versenyzés közben nagy a rivalizálás, utána szívesen töltik együtt az időt, hisz összeköti őket az azonos érdeklődés, a közös cél.

A triatlonban Andris továbbra is a futást tartja az erősségének, abban a legjobb. Mint mondja, a legnagyobb fejlődést úszásban érte el. A kerékpározásban is fejlődött, de abban szeretne még jobban teljesíteni. A következő szezonban a nála egy évvel idősebb versenytársakkal is meg kell majd küzdenie, de ez őt cseppet sem ijeszti meg.

Az Eisberg 2019 óta támogatja a fiatal tehetséget. Amikor Andris a Fradihoz került, nagyjából akkor kezdődött a Ferencvárosi TC és a salátaüzem együttműködése. Andris édesapja évek óta az Eisbergnél dolgozik termelési vezetőként, így talált egymásra támogató és támogatott. A triatlon több speciális sporteszközt, illetve ruházatot igényel, ezek folyamatos, magas színvonalú biztosításában jelent nagy segítséget a támogatás. Mint kiderült, megéri, hiszen a fiú kitűnő eredményeivel jó hírét viszi az őt patronáló cégnek.



Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest