Kétszeres ranglista dobogós az Eisberg által támogatott triatlonista

Egy éve már bemutatkozott ezen az oldalon Deli Andris, a Fradi fiatal triatlonistája. Már akkor is számos eredményt tudott felmutatni az Eisberg által támogatott tehetséges fiú, aki 2020-ban elnyerte az FTC Triatlon Év Sportolója díját. Ám a legutóbbi versenyszezonja még jobban sikerült, így 2022-ben újra megkapta ezt a díjat.

A 14 éves Andris továbbra is céltudatosan halad előre ebben az összetett és kitartást igénylő sportágban, csapatban és egyéni versenyben is sorra hozza a kitűnő eredményeket.  A Fradi utánpótlás triatlon csapata az országos klubranglista élén végzett, Andris pedig bekerült az utánpótlás válogatottba.

Pedig volt egy kis nehezítés. Andris a versenyszezon közepén egy biciklis edzésen balesetet szenvedett. Elestek előtte, és már nem tudta elkerülni az ütközést. Ő is hatalmasat bukott, agyrázkódást kapott, mentő vitte el a helyszínről. Két hét szigorú otthoni felügyelet következett, az edzés szóba se jöhetett, sőt, versenye is maradt ki emiatt. Ám mindezek ellenére a fontosabb megmérettetéseken rendre dobogós helyen szerepelt.

Dobogóról dobogóra

Ilyen volt az áprilisi balatonboglári duatlon OB, ahol csapatban és egyéniben is a második helyen végzett. Szusszanni is alig volt ideje, hiszen májusban már a Sport XXI Aquatlon OB debreceni versenyén kellett helytállnia. Ami nagyon jól sikerült, hiszen egyéniben a 2. helyet szerezte meg, csapatával pedig a dobogó 3. fokára állhatott fel. Hogy aztán az augusztusi pécsi Triatlon OB-n ismét a dobogón találják magukat. Andris egyéniben egy bronzérmet, csapat és váltóversenyben egy-egy ezüstöt szerzett meg. Különösen jól sikerült a szeptemberben megrendezett veresegyházi Aquatlon OB, ahol mind egyéniben, mind csapatban az első helyen végzett. Amire Andris különösen büszke, az egy triatlon ranglistaversenyen megszerzett 1. hely, Fadd-Domboriból.  A júliusi versenyen viszonylag nagy fölénnyel sikerült győznie, ráadásul úgy, hogy minden komoly vetélytársa ott volt a mezőnyben.

Februárban tartották a Magyar Triatlon Szövetség Díjátadó Gáláját, ahonnan Andris két kupával tért haza. Édesapja, Deli András azt mondja: „Azért is lehetünk rá nagyon büszkék, mert az ő korcsoportjából egyedül neki sikerült mind a két sport ranglistáján dobogós helyen végezni. Mind a triatlon, mind a duatlon ranglista 3. helyéért megkapta a kupát.” Egyúttal a fiú mindkét sportágban Aranyjelvényes sportoló lett.

Tudatosan épített sportkarrier

Andris az elmúlt évadot még a gyermek korosztályban töltötte. A triatlon ranglista első hat helyezettje, így Andris is részt vehet a Héraklész Bajnokprogramban, amelyben a legtehetségesebb 14-18 év közötti sportolók kapnak olyan felkészítést, amelynek révén elérhetik a korosztályos nemzetközi színvonalat. Ez külön edzőtáborokat, keretedzéseket jelent a kiválasztottak számára. 

Mindez több edzéssel jár, ami hét napból hatot elvisz. Van, hogy már reggel hatkor ott kell lennie az uszodában, ilyenkor fél ötkor kel. Továbbra is a tanulás az első a számára, most nyolcadikos, mindenből kitűnő, ősztől gimnáziumba készül.  A tanulás és az edzés mellett sok szabadideje nem marad, de azt a keveset mostanában szívesen tölti online sakkozással.

Andris szeret edzésre járni, a Fradiban továbbra is jó a társaság, jó a hangulat. A versenyeken összebarátkozott más egyesületekbe tartozó, vele egy korosztályban induló gyerekekkel is, akikkel egyre jobb eredményekre sarkallják egymást. Habár versenyzés közben nagy a rivalizálás, utána szívesen töltik együtt az időt, hisz összeköti őket az azonos érdeklődés, a közös cél.

A triatlonban Andris továbbra is a futást tartja az erősségének, abban a legjobb. Mint mondja, a legnagyobb fejlődést úszásban érte el. A kerékpározásban is fejlődött, de abban szeretne még jobban teljesíteni. A következő szezonban a nála egy évvel idősebb versenytársakkal is meg kell majd küzdenie, de ez őt cseppet sem ijeszti meg.

Az Eisberg 2019 óta támogatja a fiatal tehetséget. Amikor Andris a Fradihoz került, nagyjából akkor kezdődött a Ferencvárosi TC és a salátaüzem együttműködése. Andris édesapja évek óta az Eisbergnél dolgozik termelési vezetőként, így talált egymásra támogató és támogatott. A triatlon több speciális sporteszközt, illetve ruházatot igényel, ezek folyamatos, magas színvonalú biztosításában jelent nagy segítséget a támogatás. Mint kiderült, megéri, hiszen a fiú kitűnő eredményeivel jó hírét viszi az őt patronáló cégnek.További hírek

16

NOV.

Idén is teljesítette küldetését a rózsaszín csomagolású saláta

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek jegyében alkotta meg három évvel ezelőtt az Eisberg Hungary Kft. a Pink mix saláta- és zöldségkeveréket, amellyel a vállalat a Mellrákinfó Egyesület munkáját támogatja. A rózsaszín csomagolású saláta minden évben októberben kerül a boltokba, hogy hírét vigye a mellrákszűrés fontosságának, hiszen a korai stádiumban felismert betegség az esetek többségében ma már gyógyítható.

Tudjon meg többet
03

OKT.

Marketing és kommunikációs vezetőt neveztek ki az Eisbergnél

Gál Judit kiskereskedelmi és szállodaipari szektorból érkezett vezetői tapasztalattal, Spielmann Laura, korábbi marketing vezető pedig nemzetközi feladatokat kapott.

Tudjon meg többet
27

SZEPT.

Életre szóló tudást kaptak a munkatársak az Eisberg Egészségprogramban

Fél év alatt összesen 69 kilót veszítettek súlyukból azok a fogyni vágyók, akik jelentkeztek az Eisberg támogatásával januárban elindult egészségprogramba. A módszert a Táplálkozástudományért Alapítvány dolgozta ki, amelyben dietetikus, személyi edző és gyógytornász segítette a munkatársak életmódváltását. A program célja az volt, hogy támogassa az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozási szokások kialakítását, meglévő krónikus betegségek esetén a megfelelő étrend betartását, valamint ráirányítsa a figyelmet a megfelleő testsúly és vázizomzat fontosságára. Az Eisberg az első olyan vállalat, amely az Alapítvány által kidolgozott programot biztosította munkatársainak.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest