A világ egyik legízletesebb olaja fűszerezi a Csicseri salátatálat

Partnerünk, a hidegen sajtolt olajok terén piacvezető Grapoila ismét több csillagot hozott el a világ legrangosabb élelmiszer-kóstoló versenyének számító Great Taste Awardsról. Az Eisberg Csicseri salátatálhoz kifejlesztett olajkeverék, a Grapoila-Eisberg Middle Eastern Salad Oil Mix két csillagot kapott, a versenyre nevezett harminc olaj között a pontszámok alapján a második helyen végzett.

Mostantól aki az Eisberg Csicseri salátatálját kóstolja, abban a tudatban teheti, hogy a világ egyik legfinomabb olaja ízesíti az ételét. A falafelgolyókkal és hummusszal gazdagított saláta aranysárga olajkeveréke a Great Taste Awards 2022 nemzetközi zsűrijét is elvarázsolta.

Egy igazán jó olaj

Az értékelés szerint a szezámmag- és kukoricacsíra-olaj elegye kifejezetten kellemes, kiegyensúlyozott ízű. Méltatták selymes állagát, diós jegyeit és tiszta színét. „Isteni” – írták az ítészek. „Nagyszerű példa arra, milyennek kell lennie egy igazán jó olajnak. Szívesen használnánk a saját konyhánkban is” – tették hozzá.  

A Grapoila és az Eisberg termékfejlesztői kifejezetten ehhez a közel-keleti ízvilágú salátához állították össze az olajos öntetet, sok-sok kóstolás eredményeként született meg a két csillaggal díjazott végeredmény.

Nem adják könnyen a csillagot

Az angol Great Taste-en, a világ legelismertebb, vakteszten alapuló ételkóstoló versenyén híres séfekből, gasztrobloggerekből, független szakértőkből álló zsűri választja ki több kategóriában a legkiválóbb élelmiszereket. A szigorú szempontok alapján kiosztott csillagok minőségi garanciát jelentenek a fogyasztók számára.

Brit disztribútorán keresztül a Grapoila ötödik éve vesz részt az élelmiszerek Oscarjának is nevezett versenyen, rendszeresen hozzák haza a csillagokat különleges termékeikkel. Idén úgy döntöttek, az Eisberggel közösen fejlesztett keverékkel próbálják lenyűgözni a zsűrit, ami sikerült is.

„Úgy látjuk, egyre nagyobb az érdeklődés a különleges, összetett ízek iránt, amit a különböző olajok vegyítésével lehet elérni. Ezek a keverékek kiválóan alkalmasak arra, hogy a lehető legkellemesebb ízhatást érjük el. Az Eisberggel közösen létrehozott olajos salátaöntet tényleg nagyon jól sikerült, úgyhogy annak ellenére neveztünk vele, hogy ebből nincs is saját csomagolású termékünk, kifejezetten csak az Eisberg Csicseri salátatáljához csomagoljuk” – mondja a Grapoila termékeket előállító Virgin Oil Press Kft. alapító-tulajdonosa, Pinczés Marianna.

A Csicseri tálat a vegetáriániusok és vegánok kedvére állította össze az Eisberg.

„Ez a tál az egészséges, de finom vonalat képviseli, és egy teljes értékű étkezéshez ad alternatívát. Az összetételének köszönhetően a nem vegán fogyasztók is előszeretettel fogyasztják, hiszen a friss és ropogós saláta- és zöldségkeverék, az ízletes falafelgolyók, a hummusz és a most már díjnyertes hidegen sajtolt szezámmagolaj és kukoricacsíra-olaj keverék harmóniájának köszönhetően egy ízletes termék kerülhet az asztalra” – mondja Spielmann Laura, az Eisberg marketingvezetője.

A minőség a részletekben rejlik

A Grapoila termékeket gyártó, magyar tulajdonú Virgin Oil Press Kft. több mint 10 éve foglalkozik magolajok gyártásával. Hulladékmentes technológiával, 18-féle magból sajtolnak olajat. A kiváló minőségű, hazai, illetve uniós gazdaságokból származó, GMO-mentes alapanyagokból kizárólag mechanikai eljárással, adalékok, aromák hozzáadása és pörkölés nélkül gyártott termékekben visszaköszön a magok természetes íz- és színvilága, illata.

Ezen értékek mentén választotta az Eisberg a Grapoila olajait több salátatál ízesítésére.

„Nagyon fontos közös értékünk a Grapoila előállítójával a termékről, a minőségről való hasonló gondolkodás, a transzparencia” – mondja az együttműködésről Szalai Judit, az Eisberg kereskedelmi vezetője, aki hozzáteszi, „a most elnyert rangos nemzetközi szakmai díj fontos visszaigazolása cégünk azon törekvésének, hogy csakis a legjobb minőségű alapanyagokat és összetevőket használjuk fel termékeinkhez”.

 

 



További hírek

23

JAN.

Veganuár, sok salátával

Mikor lehetne igazán középpontban a saláta, ha nem januárban? Ebben a hónapban még a húsimádók is nagyobb kedvvel próbálnak ki egy-egy zöldséges fogást, hiszen a Veganuár épp erről szól: a növényi alapú táplálkozás népszerűsítéséről. A húsmentes étkezés egyre nagyobb teret hódít világszerte, a Veganuár program pedig arra ösztönzi a vállalkozó kedvűeket, hogy 30 napig próbálják ki az állati eredetű élelmiszerektől mentes étrendet, vagy legalább csökkentsék a húsfogyasztásukat. A zöldségfogyasztás növelésében segíthetnek a különböző salátafélék, amelyek változatossá és színessé varázsolhatják étkezéseinket.

Tudjon meg többet
20

DEC.

Az Eisbergre 2022-ben is lehetett számítani

Az Eisberg Hungary Kft. a nehéz gazdasági környezetet hozó 2022-es évben is megtalálta a módját annak, hogy miként segítsen számára fontos társadalmi ügyeket. Egészségügy, sport, kultúra – a közös értékrend mentén idén számos alapítvány, egyesület, sportoló és művész részesült a piacvezető salátaüzem támogatásában.

Tudjon meg többet
16

NOV.

Pink mix - Rózsaszín salátacsomaggal a mellrák ellen

Sikeres kampányt zárt az Eisberg Pink Mix salátája. Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja, ennek jegyében született meg tavaly a Pink Mix saláta- és zöldségkeverék, amellyel a vállalat a Mellrákinfo Egyesület munkáját támogatja.  Az Egyesület célkitűzése, hogy minél több nő (és férfi) figyelmét hívja fel a szűrés fontosságára, hiszen az időben felismert mellrák 95 százalékban gyógyítható. Az ismeretterjesztő és adománygyűjtő kampányhoz évről évre egyre többen csatlakoznak.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest