A világ egyik legízletesebb olaja fűszerezi a Csicseri salátatálat

Partnerünk, a hidegen sajtolt olajok terén piacvezető Grapoila ismét több csillagot hozott el a világ legrangosabb élelmiszer-kóstoló versenyének számító Great Taste Awardsról. Az Eisberg Csicseri salátatálhoz kifejlesztett olajkeverék, a Grapoila-Eisberg Middle Eastern Salad Oil Mix két csillagot kapott, a versenyre nevezett harminc olaj között a pontszámok alapján a második helyen végzett.

Mostantól aki az Eisberg Csicseri salátatálját kóstolja, abban a tudatban teheti, hogy a világ egyik legfinomabb olaja ízesíti az ételét. A falafelgolyókkal és hummusszal gazdagított saláta aranysárga olajkeveréke a Great Taste Awards 2022 nemzetközi zsűrijét is elvarázsolta.

Egy igazán jó olaj

Az értékelés szerint a szezámmag- és kukoricacsíra-olaj elegye kifejezetten kellemes, kiegyensúlyozott ízű. Méltatták selymes állagát, diós jegyeit és tiszta színét. „Isteni” – írták az ítészek. „Nagyszerű példa arra, milyennek kell lennie egy igazán jó olajnak. Szívesen használnánk a saját konyhánkban is” – tették hozzá.  

A Grapoila és az Eisberg termékfejlesztői kifejezetten ehhez a közel-keleti ízvilágú salátához állították össze az olajos öntetet, sok-sok kóstolás eredményeként született meg a két csillaggal díjazott végeredmény.

Nem adják könnyen a csillagot

Az angol Great Taste-en, a világ legelismertebb, vakteszten alapuló ételkóstoló versenyén híres séfekből, gasztrobloggerekből, független szakértőkből álló zsűri választja ki több kategóriában a legkiválóbb élelmiszereket. A szigorú szempontok alapján kiosztott csillagok minőségi garanciát jelentenek a fogyasztók számára.

Brit disztribútorán keresztül a Grapoila ötödik éve vesz részt az élelmiszerek Oscarjának is nevezett versenyen, rendszeresen hozzák haza a csillagokat különleges termékeikkel. Idén úgy döntöttek, az Eisberggel közösen fejlesztett keverékkel próbálják lenyűgözni a zsűrit, ami sikerült is.

„Úgy látjuk, egyre nagyobb az érdeklődés a különleges, összetett ízek iránt, amit a különböző olajok vegyítésével lehet elérni. Ezek a keverékek kiválóan alkalmasak arra, hogy a lehető legkellemesebb ízhatást érjük el. Az Eisberggel közösen létrehozott olajos salátaöntet tényleg nagyon jól sikerült, úgyhogy annak ellenére neveztünk vele, hogy ebből nincs is saját csomagolású termékünk, kifejezetten csak az Eisberg Csicseri salátatáljához csomagoljuk” – mondja a Grapoila termékeket előállító Virgin Oil Press Kft. alapító-tulajdonosa, Pinczés Marianna.

A Csicseri tálat a vegetáriániusok és vegánok kedvére állította össze az Eisberg.

„Ez a tál az egészséges, de finom vonalat képviseli, és egy teljes értékű étkezéshez ad alternatívát. Az összetételének köszönhetően a nem vegán fogyasztók is előszeretettel fogyasztják, hiszen a friss és ropogós saláta- és zöldségkeverék, az ízletes falafelgolyók, a hummusz és a most már díjnyertes hidegen sajtolt szezámmagolaj és kukoricacsíra-olaj keverék harmóniájának köszönhetően egy ízletes termék kerülhet az asztalra” – mondja Spielmann Laura, az Eisberg marketingvezetője.

A minőség a részletekben rejlik

A Grapoila termékeket gyártó, magyar tulajdonú Virgin Oil Press Kft. több mint 10 éve foglalkozik magolajok gyártásával. Hulladékmentes technológiával, 18-féle magból sajtolnak olajat. A kiváló minőségű, hazai, illetve uniós gazdaságokból származó, GMO-mentes alapanyagokból kizárólag mechanikai eljárással, adalékok, aromák hozzáadása és pörkölés nélkül gyártott termékekben visszaköszön a magok természetes íz- és színvilága, illata.

Ezen értékek mentén választotta az Eisberg a Grapoila olajait több salátatál ízesítésére.

„Nagyon fontos közös értékünk a Grapoila előállítójával a termékről, a minőségről való hasonló gondolkodás, a transzparencia” – mondja az együttműködésről Szalai Judit, az Eisberg kereskedelmi vezetője, aki hozzáteszi, „a most elnyert rangos nemzetközi szakmai díj fontos visszaigazolása cégünk azon törekvésének, hogy csakis a legjobb minőségű alapanyagokat és összetevőket használjuk fel termékeinkhez”.

 

 További hírek

25

AUG.

A legerősebbeknek is kell a motiváció

Különleges, testet-lelket építő programban lehetett része mindazoknak, akik ott voltak az Eisberg-Erőműhely augusztusi rendezvényén. A vadonatúj gödöllői bázison szakmai fórum, élménybeszámoló és egy felszabadult közös edzés is várta a résztvevőket. Az Eisberg évek óta támogatja az Erőműhely tevékenységét és sportolóit, így a mostani alkalomra sem érkezett üres kézzel a vállalat vezetője. Ízletes salátatálakkal és egy népszerű újdonsággal, a Red drink smoothie-val frissíthette fel magát a zömmel sportolókból álló közönség.

Tudjon meg többet
19

JÚL.

Újra Magyarországon küzdött a világ judo elitje

Július első hétvégéjén a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont a sportág egyik legjelentősebb nemzetközi versenyének, amely egyben az olimpiai kvalifikáció egyik fontos állomása is. Több mint 30 ország legjobbjai mérték össze tudásukat Japántól az Egyesült Államokig, Kanadától Kínáig, de Dél-Amerikából és Afrikából is érkeztek sportolók. Az Eisberg tápláló salátákkal és frissítő zöld turmixszal járult hozzá a sportolók sikeréhez.

Tudjon meg többet
08

JÚL.

„Ha a felnőtt jól van, a gyerek is jól van”

A 21. század pedagógusainak kihívásairól szólt az a szakmai nap, amelynek az Eisberg is támogatója volt. A Blum program lényege a pedagógusok jóllétének biztosítása, amelyet mentálhigiénés támogatással, valamint a szakmai kompetencia továbbfejlesztésével biztosít.  Önismeretet, összművészeti eszközöket és egy új szemléletet ad az óvodapedagógusoknak. Mert ha a felnőtt jól van, akkor a gyerek is jól van, ez a Blum program alapgondolata.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest