A világ egyik legízletesebb olaja fűszerezi a Csicseri salátatálat

Partnerünk, a hidegen sajtolt olajok terén piacvezető Grapoila ismét több csillagot hozott el a világ legrangosabb élelmiszer-kóstoló versenyének számító Great Taste Awardsról. Az Eisberg Csicseri salátatálhoz kifejlesztett olajkeverék, a Grapoila-Eisberg Middle Eastern Salad Oil Mix két csillagot kapott, a versenyre nevezett harminc olaj között a pontszámok alapján a második helyen végzett.

Mostantól aki az Eisberg Csicseri salátatálját kóstolja, abban a tudatban teheti, hogy a világ egyik legfinomabb olaja ízesíti az ételét. A falafelgolyókkal és hummusszal gazdagított saláta aranysárga olajkeveréke a Great Taste Awards 2022 nemzetközi zsűrijét is elvarázsolta.

Egy igazán jó olaj

Az értékelés szerint a szezámmag- és kukoricacsíra-olaj elegye kifejezetten kellemes, kiegyensúlyozott ízű. Méltatták selymes állagát, diós jegyeit és tiszta színét. „Isteni” – írták az ítészek. „Nagyszerű példa arra, milyennek kell lennie egy igazán jó olajnak. Szívesen használnánk a saját konyhánkban is” – tették hozzá.  

A Grapoila és az Eisberg termékfejlesztői kifejezetten ehhez a közel-keleti ízvilágú salátához állították össze az olajos öntetet, sok-sok kóstolás eredményeként született meg a két csillaggal díjazott végeredmény.

Nem adják könnyen a csillagot

Az angol Great Taste-en, a világ legelismertebb, vakteszten alapuló ételkóstoló versenyén híres séfekből, gasztrobloggerekből, független szakértőkből álló zsűri választja ki több kategóriában a legkiválóbb élelmiszereket. A szigorú szempontok alapján kiosztott csillagok minőségi garanciát jelentenek a fogyasztók számára.

Brit disztribútorán keresztül a Grapoila ötödik éve vesz részt az élelmiszerek Oscarjának is nevezett versenyen, rendszeresen hozzák haza a csillagokat különleges termékeikkel. Idén úgy döntöttek, az Eisberggel közösen fejlesztett keverékkel próbálják lenyűgözni a zsűrit, ami sikerült is.

„Úgy látjuk, egyre nagyobb az érdeklődés a különleges, összetett ízek iránt, amit a különböző olajok vegyítésével lehet elérni. Ezek a keverékek kiválóan alkalmasak arra, hogy a lehető legkellemesebb ízhatást érjük el. Az Eisberggel közösen létrehozott olajos salátaöntet tényleg nagyon jól sikerült, úgyhogy annak ellenére neveztünk vele, hogy ebből nincs is saját csomagolású termékünk, kifejezetten csak az Eisberg Csicseri salátatáljához csomagoljuk” – mondja a Grapoila termékeket előállító Virgin Oil Press Kft. alapító-tulajdonosa, Pinczés Marianna.

A Csicseri tálat a vegetáriániusok és vegánok kedvére állította össze az Eisberg.

„Ez a tál az egészséges, de finom vonalat képviseli, és egy teljes értékű étkezéshez ad alternatívát. Az összetételének köszönhetően a nem vegán fogyasztók is előszeretettel fogyasztják, hiszen a friss és ropogós saláta- és zöldségkeverék, az ízletes falafelgolyók, a hummusz és a most már díjnyertes hidegen sajtolt szezámmagolaj és kukoricacsíra-olaj keverék harmóniájának köszönhetően egy ízletes termék kerülhet az asztalra” – mondja Spielmann Laura, az Eisberg marketingvezetője.

A minőség a részletekben rejlik

A Grapoila termékeket gyártó, magyar tulajdonú Virgin Oil Press Kft. több mint 10 éve foglalkozik magolajok gyártásával. Hulladékmentes technológiával, 18-féle magból sajtolnak olajat. A kiváló minőségű, hazai, illetve uniós gazdaságokból származó, GMO-mentes alapanyagokból kizárólag mechanikai eljárással, adalékok, aromák hozzáadása és pörkölés nélkül gyártott termékekben visszaköszön a magok természetes íz- és színvilága, illata.

Ezen értékek mentén választotta az Eisberg a Grapoila olajait több salátatál ízesítésére.

„Nagyon fontos közös értékünk a Grapoila előállítójával a termékről, a minőségről való hasonló gondolkodás, a transzparencia” – mondja az együttműködésről Szalai Judit, az Eisberg kereskedelmi vezetője, aki hozzáteszi, „a most elnyert rangos nemzetközi szakmai díj fontos visszaigazolása cégünk azon törekvésének, hogy csakis a legjobb minőségű alapanyagokat és összetevőket használjuk fel termékeinkhez”.

 

 



További hírek

18

ÁPR.

Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – világít rá az Eisberg az Opinio felületén végzett Színes Tálak Kutatása.

Tudjon meg többet
26

MÁRC.

Egészséges húsvét: ezt tanácsolja a dietetikus

A húsvéti időszak – sok más ünnephez hasonlóan – többek között a nagy lakomákról is szól. A családi és baráti összejövetelek során azonban nem nehéz szem elől téveszteni a mértékletességet, ami megterhelő lehet a szervezetünk számára. Egy táplálkozási szakértőt kérdeztünk az idei trendekről, a táplálkozási szokásaink változásairól és persze az ideális húsvéti étrendről is.

Tudjon meg többet
29

FEBR.

Perinatális szaktanácsadói ösztöndíjat támogat az Eisberg

Az Eisberg minden évben számos fontos ügyet és szervezetet támogat, ezt a küldetését 2024-ben is folytatja a vállalat. Az egyik ilyen kiemelt fontosságú terület az egészségmegőrzés. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társasággal (MPPPOT) történő együttműködés most új szintre lépett, hiszen az Eisberg fél éves ösztöndíjat adományozott Stiglicz-Árkosi Nóra szülésznőnek.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest