Eisberg minőség

A minőség ott van alapanyagainkban, technológiánkban, szemléletünkben, hogy ott legyen az asztalodon is.

Alapanyagok

A salátáinkba kerülő friss, prémium nyersanyagokat a természet sokszínűsége jellemzi. Termelőink javarészt szabadföldi műveléssel és kíméletes módszerekkel termesztik a salátákat és a zöldségféléket. Felépítettünk egy megbízható, hazai és nemzetközi termesztőkből álló beszállítói csapatot, akik gondos, környezettudatos termesztéssel egészséges, jó minőségű nyersanyagot állítanak elő számunkra az egész év folyamán. Velük régóta tartó, szoros együttműködés köt össze bennünket. Mezőgazdasági szakembereink hozzáértő, a salátatípusokra, az ideális talajadottságokra, a kíméletes termelésre és a betakarítási módszerekre vonatkozó fontos tanácsokkal látják el a termesztőket. Ők pedig betartják kompromisszumot nem ismerő minőségpolitikánk szigorú előírásait.

A hazai értékláncban

Elsősorban hazai alapanyagokat dolgozunk fel. Ezzel lerövidülnek a szállítási útvonalaink és a környezetet is megkíméljük. Ez részben a jól szervezett logisztikai rendszernek köszönhetően működik. Nyersanyagot kizárólag nemzetközi GlobalGap, illetve GlobaGap Plus tanúsítvánnyal rendelkező, szerződött termesztőktől vásárolunk. A gyáli üzemben minden beszállított nyersanyagból reprezentatív mintát veszünk, majd számos tulajdonságát ellenőrzünk, az eredményeket pedig a feldolgozási folyamat során használjuk fel. Bár beszállítóink professzionális termelők, akik csak akkor permeteznek, ha szükséges, de növényvédőszer hatóanyag ellenőrzést náluk is végzünk, véletlenszerűen és több alkalommal.

Fenntarthatóság
és etika

Az újítás fontos szerepet játszik mindennapjainkban. Csak így tudunk a legszigorúbb előírásoknak megfelelő, friss és egészséges termékeket biztosítani a vásárlóknak.

  • Az üvegházhatású gázok kibocsátásának minimalizálása fotovoltaikus rendszerek használatával.

  • Az üzemi élelmiszer-hulladék 1% alá csökkentése, például az étolaj biodízellé alakításával.

  • A megtisztított vizet szántóföldi öntözésre használjuk, ezzel csökkentjük a vízpazarlást.

  • A Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási kritériumok (ESG) kockázatkezelési területre való áthelyezése.

  • Nyitottság és esélyegyenlőség a vállalatirányításban: nemek közötti egyenlő bérezés, sokszínűségre és befogadásra alapuló cégkultúra.

  • Szükségletorientált egészségügyi programok és biztonsági intézkedések alkalmazása.

  • A felhasznált zöldség-gyümölcs 95%-a eléri a mezőgazdaságra vonatkozó fenntarthatósági követelmények minimumát.

  • Nem vásárolunk és nem is használ unkaz állatjóléti szempontok szerint tiltott termékeket.

Technológia

Az átvétel során nem észlelhető idegen anyag problémákat a több lépcsős gyártás folyamat során szűrjük ki:

  • a saláta kézi előtisztítása: eltávolításra kerül a torzsa, a hibás, fonnyadt részek és az esetlegesen előkerülő idegen anyagok
  • gépi szeletelés
  • osztályozás: egy optikai osztályozó berendezés 7 színes-, infra- és lézerkamera segítségével, nagy biztonsággal kiszűri az esetleges idegen anyagokat és termékhibákat
  • több lépcsős mosás: ellenőrzött, ivóvíz minőségű, hűtött vízzel
  • 2 lépcsős rovarszűrés
  • szárítás
  • keverés
  • csomagolás: gépi és védőgázas. A csomagoláshoz használt élelmiszeripari védőgáz módosított összetételű levegő: oxigén, nitrogén és széndioxid keveréke.

A folyamat során a termék minőségét a folyamatért felelős csoportvezető és a minőségbiztosításért felelős munkatársak ellenőrzik. Csak akkor kerülhet kiszállításra, ha minden ellenőrző ponton megfelelt.

Tanúsítványok

Az Eisbergnél év során számos, minden esetben be nem jelentett, sajátmárkás élelmiszerbiztonsági audit zajlik, amelyeken folyamatosan magas színvonalon teljesítünk. AA+ minősítésű BRC audit eredményt értünk el 2024. őszén. Emellett ISO 14001 tanúsítvánnyal és Etikai audittal is rendelkezünk.

Letöltések

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.