Összetevők

1 csomag Eisberg Az én salátám
1 csomag leveles tészta
10 dkg spenót
5 dkg kecskesajt
150 ml habtejszín
3 db tojás
2 db közepes újhagyma
1 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 ek vaj
4 szelet bacon
50 ml olívaolaj
2 ek sherryecet
1 teáskanál dijoni mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, karikára vágott újhagymával. A spenótot 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a tejszínes keverékhez. A bacont felvágjuk, kicsit kiolvasztjuk, és szintén a tejszínhez keverjük. A leveles tésztát kinyújtjuk. Vajazott mini quiche-formákba igazítjuk, majd igazságosan elosztjuk bennük a tejszínes-spenótos keveréket. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A vinegrette összetevőit elkeverjük, és közvetlenül a tálalás előtt a salátára öntjük. A meleg quiche társaságában tálaljuk.