Keresztes Tamás kapta az Eisberg által támogatott Atipikus Tehetség Vándordíjat

A Katona József színház Jászai Mari-díjjal is kitüntetett kiváló művésze, Keresztes Tamás kapta elsőként az Eisberg Hungary által támogatott, tavaly bejelentett Atipikus Tehetség Vándordíjat a XV. Szóvivő bálon. A díjat minden évben azok a művészek, médiában, közéletben ismert személyiségek kaphatják, akik munkásságukkal, több éves szakmai eredményeikkel bizonyították, hogy „láthatatlan zavaruk ellenére” magas szinten képviselik a hivatásukat.

A díjat Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary ügyvezető igazgatója, Csaba Erika, a Felnőtt Diszlexia Központ vezetője, és Szabó Gabi, az Atipikus Tehetség Vándordíj alapítója adták át.

2019-ben az első díjazott Keresztes Tamás színművész, aki a szakmai bizottság egyöntetű véleménye alapján kapta meg az elismerést.

Keresztes Tamás több területen is jeleskedik, mint például színművészet, zeneszerzés, oktatás, és mindenhol kiemelkedő teljesítményt nyújt. Kapcsolódó nehézségeiről több nagy interjúban is vall, ezért a díjra inkább meghívott, mint jelölt. Személye és munkássága nemcsak művészi és szakmai tekintetben példaértékű, de emberi-morális oldalaival is magasan átlag fölött áll.  

A díjra jelentkező magasan kvalifikált, tudós, vállalkozó, médiaegyéniségek közül az ő személyes adottságai bizonyultak a legmegfelelőbbnek arra, hogy az Atipikus Tehetség Díj által az esélyegyenlőség eszméjét képviselje, a diszlexiások megítélését emelje.

A továbbiakban Keresztes Tamás az Atipikus Tehetség Díjat elbíráló bizottság tagjaként jelöltállító joggal rendelkezik.  

Az ATIPIKUS TEHETSÉG – VÁNDORDÍJ Felényi Péter képzőművész plasztikája, ami jelzi AZ EMBERT, aki nem átlagos, aki kicsit „érdes”, akinél látszólag minden tökéletes, de igazán csak belül, ott a háttérben van az A VALAMI, ami egyszer csak előtör, AMI FÉNYLIK…

A díjat az Eisberg Hungary támogatja. A cég ügyvezetőjének, Gazsi Zoltánnak kiemelten fontos a munkatársak kiválasztásánál, hogy készségek alapján találja meg a megfelelő embert a különböző munkakörökhöz. Célja, hogy rámutasson arra, készséghiány ellenére hogyan lehet valaki kiváló tehetség egy másik területen, akit támogatni, segíteni érdemes.
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube