Varázslatos estével lepték meg az Országos Mentőszolgálat dolgozóit

Egy könnyed reggelinek indult, majd délig tartó egyeztetésbe csapott át az az összejövetel, ahol Hajnóczy Soma, kétszeres bűvészvilágbajnok, Serfőző Márta, az Etesd Nonprofit Közhasznú szervezet társalapítója, valamint Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója ült egy asztalhoz. A résztvevők célja az volt, hogy egy varázslatos estét álmodjanak meg az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak. Azoknak az embereknek, akiknek bár jelenlétét természetesnek vesszük, mégis sokszor láthatatlan hősökként harcolnak értünk a mindennapokban…

Ahol a társadalmi felelősségvállalás több egy szerződésnél

A koronavírus-járvány számos változást és nehézséget hozott az életünkbe, de a pandémia első hullámával párhuzamosan olyan jótékonysági kezdeményezések is szárba szökkentek, mint az Etesd a dokit!, amelyből aztán az Etesd Nonprofit Közhasznú Kft. nőtte ki magát. Ennek a szervezetnek lett társalapítója Serfőző Márta, aki már régóta szeretett volna olyan cégekkel együttműködni, ahol „a társadalmi felelősségvállalás többről szól puszta szerződéskötésnél…”

– Már régóta figyelemmel kísértem az Eisberg CSR-tevékenységét, és tudtam, hogy teljes vállszélességgel állnak be a jó ügyek mögé. Nagyon szimpatikusnak találtam az ügyvezető igazgató, Gazsi Zoltán értékrendjét is, akivel egy közös reggeli mellett találkoztunk, amire Hajnóczy Soma, kétszeres bűvészvilágbajnok is hivatalos volt. Mondanom sem kell: már az első pillanattól kezdve egy hullámhosszra kerültünk, és ebédidőre meg is született a döntés, hogy egy varázslatos bűvészshow-val lepjük meg az Országos Mentőszolgálat dolgozóit és családtagjaikat. Hálás vagyok érte, hogy az Eisberg első szóra főszponzorunk lett, és segített abban, hogy 1 000 tiszteletjegyet ajándékozhassunk a mentősöknek, akik így augusztus végén, a családjuk körében pihenhették ki a megfeszített hónapok fáradalmait az Illúzió mesterei című előadáson – mesélte Serfőző Márta.

A láthatatlan hősöknek nyújtottak támogatást

A szervezők olyan programot álmodtak meg az OMSz munkatársainak, amelyet kortalanul élvezhet együtt a családdal – Soma szavaival élve: „8–180 éves korig” –, ahol a résztvevők bepótolhatnak valamit abból az időszakból, ami a leterheltség miatt kimaradt az életükből… és amihez örömmel nyúlnak majd vissza később is. Azt a kérdést, hogy miért pont az egészségügyben dolgozóknak kedveztek ezúttal, Márta örömmel válaszolta meg:

– Amikor betegek vagyunk, teljesen természetes, hogy az orvosok, a mentősök és az ápolók segítenek nekünk. A járványhullám legleterheltebb hónapjaiban is éjt nappallá téve dolgoztak értünk, gyakran napi 18 órás műszakokat teljesítve. Talán nem is gondolunk bele, hogy milyen kevés idejük jut saját magukra, miközben rajtunk segítenek.

Márta szerint úgy jó a világ, ha az egymásra való odafigyelés folyamatosan, körforgásszerűen működik.

– Biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb egy olyan cégnél dolgozni, ahol támogatják a CSR-tevékenységeket. Remélem, hogy minél több ilyen együttműködés lesz a jövőben, mert azzal mindenki csak nyerhet… az előadás pedig valóban varázslatos volt!

Hajnóczy Soma a segítőjét, Győrfi Pált is lenyűgözte

Hasonlóan gondolkodik a jótékonyságról Hajnóczy Soma bűvész is, aki szerint a cégeknek nagy erejük van ahhoz, hogy jó dolgokat hozzanak létre, amivel élniük kell.

– Örömmel dolgoztam együtt az Eisberggel ezen a projekten, ahol a kreativitás, az anyagi támogatás és az értékek összetalálkoztak azért, hogy mosolyt csalhassunk mások arcára. Élveztem a közös munkát, aminek alapja a jó csapat volt. Természetesen magam is bármikor segítek, és úgy érzem, hogy az ismertséggel együtt kéz a kézben jár a felelősségvállalás, amit, ha okosan használunk fel, akkor új lehetőségeket teremthetünk. Sokat kaptam az élettől, amit szeretnék visszaadni – osztotta meg.

Soma augusztus elején az Eisberg gyáli üzemébe is ellátogatott, ahol egy különleges trükkel nyűgözte le a dolgozókat. Persze minden jó bűvésznek szüksége van egy segédre is. Ezt a feladatot az Országos Mentőszolgálat oldaláról Győrfi Pál látta el. A varázslatról készült videót pedig IDE kattintva bárki megtekintheti.

További hírek

16

NOV.

Idén is teljesítette küldetését a rózsaszín csomagolású saláta

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek jegyében alkotta meg három évvel ezelőtt az Eisberg Hungary Kft. a Pink mix saláta- és zöldségkeveréket, amellyel a vállalat a Mellrákinfó Egyesület munkáját támogatja. A rózsaszín csomagolású saláta minden évben októberben kerül a boltokba, hogy hírét vigye a mellrákszűrés fontosságának, hiszen a korai stádiumban felismert betegség az esetek többségében ma már gyógyítható.

Tudjon meg többet
03

OKT.

Marketing és kommunikációs vezetőt neveztek ki az Eisbergnél

Gál Judit kiskereskedelmi és szállodaipari szektorból érkezett vezetői tapasztalattal, Spielmann Laura, korábbi marketing vezető pedig nemzetközi feladatokat kapott.

Tudjon meg többet
27

SZEPT.

Életre szóló tudást kaptak a munkatársak az Eisberg Egészségprogramban

Fél év alatt összesen 69 kilót veszítettek súlyukból azok a fogyni vágyók, akik jelentkeztek az Eisberg támogatásával januárban elindult egészségprogramba. A módszert a Táplálkozástudományért Alapítvány dolgozta ki, amelyben dietetikus, személyi edző és gyógytornász segítette a munkatársak életmódváltását. A program célja az volt, hogy támogassa az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozási szokások kialakítását, meglévő krónikus betegségek esetén a megfelelő étrend betartását, valamint ráirányítsa a figyelmet a megfelleő testsúly és vázizomzat fontosságára. Az Eisberg az első olyan vállalat, amely az Alapítvány által kidolgozott programot biztosította munkatársainak.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest