Teremfociban is otthon van az Eisberg

2021 év végén rendezték meg a Budapesti Corvinus Egyetemen a II. Wave MatchIT Bajnokságot, ahol a csapatok teremfociban és a virtuális térben is összemérték tudásukat. Az Eisberg által már több éve szponzorált Veresiktas a tornán veretlenül tudott győzelmet aratni, sőt, a kispályás bajnokság gólkirálya is ebből a csapatból került ki.

A villanyfényes bajnokság mellett ezúttal teremfocimeccseken bizonyítottak a narancs–szürke fiúk a Corvinus Sporthét keretein belül. A bajnokságon nagyszerű eredményt sikerült elérni: a srácok egyetlen gólt sem kaptak, úgy hozták el a kupát és a gólkirálynak járó jutalmat, amelyet Márton Barnabás érdemelt ki.

Örömfoci ez a javából, derül ki a csapat kapitányával, Maurer Kristóffal folytatott beszélgetésből. A Veresiktas 2019-ben alakult, a Veres Péter Gimnáziumba járó barátaival találták ki maguknak, erre utal a név is. Kristóf azt mondja, valódi klubba bekerülni és beilleszkedni kívülről nagyon nehéz, ezért hozták létre a saját csapatukat barátaival még gimnazistaként, és ezen a néven vesznek részt különböző kisebb bajnokságokon. A fiúk ma már egyetemisták, Kristóf a Corvinus Egyetem média-kommunikáció szakos hallgatója, de mindannyiuk számára fontos a csapat és a sport révén kialakult közösség.

Az elejétől kezdve saját magukat menedzselik, ők választják ki azokat a bajnokságokat is, amelyeken elindulnak. Az Eisberg a kezdetektől fogva támogatja a fiúkat, legyen szó a mezek és egyéb sportfelszerelések beszerzéséről, vagy a tornákon való részvétel nevezési díjáról.  

„Büszkék vagyunk arra, hogy a fiúk ilyen jó eredményeket értek el, és jó hírét vitték cégünknek. Akkor is büszkék lennénk, ha nem nyertek volna, hanem »csak« jót fociztak volna más csapatokkal, hiszen végső soron ez a lényeg: sportoljanak, egyenek egészséges ételeket, és a csapatjátékon keresztül készüljenek fel az élet kihívásaira, tapasztalják meg a közösségi lét szépségeit” – mondta Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezető igazgatója.

Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest