Szívügyük az egészség

Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja
Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja

Az egészség a legdrágább kincsünk. A statisztikák szerint azonban csak nagyon keveset vagyunk hajlandóak tenni érte. Hazánkban vezető haláloknak számítanak a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek, melyek helyes táplálkozással és ellenőrző vizsgálatokkal elkerülhetőek lehetnének. Erre hívja fel a figyelmet az Eisberg Hungary Kft. is, aki oroszlánrészt vállalt abban, hogy idén ősszel Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja kollégáihoz, a gyáli lakosokhoz és az ország több pontjára is eljusson.


A testi-lelki jólét jegyében
Az Eisberg Hungary Kft. szeptember 16-án, székhelyén, Gyálon teremtett lehetőséget dolgozóinak arra, hogy pontos képet kaphassanak a fizikális állapotukról Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramjának segítségével. De a vállalat országosan is támogatója a rendezvénysorozatnak, így összesen több ezer embernek adnak lehetőséget az állapotfelmérésre. A vállalat a mindennapokban is igyekszik biztosítani a kollégáinak a megfelelő egészségügyi hozzájárulást, ezért a testi-lelki jólét jegyében az Eisberg munkatársai bármikor igénybe vehetik coach-ok segítségét is – a rendszeres szakmai tréningek mellett.

Házhoz megy a segítség
A salátaóriás Gyál lakosságára is gondolt, akik három nappal később, szeptember 19-én szintén ingyenesen választhattak a 40 különböző vizsgálat közül. Bretus Imre, az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár vezetője nagyon örült a programnak, amelyet közreműködésükkel mindvégig támogattak. A helyiek pedig már az esemény előtt megmutatták, hogy Gyálon valóban egészségtudatos közösség él, ugyanis az előzetes regisztrációhoz kötött vizsgálatokra alig 3 óra alatt beteltek a helyek.

„Óriási volt az érdeklődés a Szűrőprogramra, aminek nagyon örülünk, ugyanis az intézményünkben már 2018 óta szisztematikusan rendezünk egészségmegóvással, rekreációval kapcsolatos eseményeket. Hozzánk hasonlóan pedig az Eisberg Hungary Kft. is igazi zászlóvivője az egészségmegőrzésnek. Ez a rendezvény tökéletes arra, hogy átfogó képet adjon a fizikális és a mentális állapotunkról, és elejét vegyük a súlyos betegségek kialakulásának” – osztotta meg velünk véleményét Bretus Imre.

Jótanácsok a mindennapokra
Shenker-Horváth Kinga, az Eisberg Hungary Kft. dietetikusa elárulta nekünk, hogyan segít a kiegyensúlyozott táplálkozás abban, hogy a mindennapok során is egészségesek maradjunk. „Sajnos Magyarországon a felnőtt lakosság döntő többsége, 60-65%-a túlsúlyos vagy elhízott, ezzel az aránnyal pedig kijelenthetjük, hogy derékbőségben mindenkit megelőzünk Európában. Világviszonylatban sem állunk jobban, ugyanis éppen csak lecsúszunk a dobogóról. A karcsú vonalak hiányán túl persze komoly egészségügyi kockázata is van a plusz kilóknak: növelik a szív- és érrendszeri problémák (pl. magas vérnyomás, szívinfarktus, stroke), a 2-es típusú cukorbetegség, valamint a daganatok és az ízületi kórképek kialakulásának esélyét” – avatott be minket a szakember, aki elárulta, hogy miből mennyit érdemes fogyasztani ahhoz, hogy ne kelljen aggódnunk a szűrővizsgálatok eredménye miatt.

Az egészség receptje
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által kidolgozott táplálkozási ajánlás (Okostányér) szerint naponta legalább 4 adagnyit kellene minden nap fogyasztani a zöldség- és gyümölcsfélékből úgy, hogy minimum 1 adagot friss vagy nyers formában vigyünk be a szervezetbe – ezt az Eisberg minőségi salátáival és smoothie-jaival könnyen pótolhatjuk.

„1 adagnak számít 10 dkg friss, párolt vagy főzött zöldség (pl. 1 közepes paradicsom, paprika), egy kis tányér saláta, vagy 2 dl 100%-os zöldséglé is. A saláták alacsony zsírtartalmuk mellett pótolják a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat. A leveles zöldségek ugyanis dúskálnak – többek között – a C-, az E- és a K-vitaminokban, magnéziumban, folsavban, valamint remek rostforrást is jelentenek – utóbbi hozzájárul a teltségérzet biztosításához, a jó bélműködéshez, de kedvezően befolyásolja a szénhidrát- és zsíranyagcserét is. A rendszeres salátafogyasztás a folyadékháztartásunk egyensúlyát is segíti, és az emésztést is serkenti. A jótékony hatású vegyületeknek köszönhetően csökkenthetőek a daganatos-, a szív- és érrendszeri, valamint egyéb krónikus betegségek kialakulásának az esélyei” – tudtuk meg szakértőnktől, aki arra biztat mindenkit, hogy ne holnap, hanem már ma tegyen az egészségéért.

Szoboszlai Marianna, az Eisberg pénzügyi vezetője
Szoboszlai Marianna, az Eisberg pénzügyi vezetője

További hírek

26

MÁRC.

Egészséges húsvét: ezt tanácsolja a dietetikus

A húsvéti időszak – sok más ünnephez hasonlóan – többek között a nagy lakomákról is szól. A családi és baráti összejövetelek során azonban nem nehéz szem elől téveszteni a mértékletességet, ami megterhelő lehet a szervezetünk számára. Egy táplálkozási szakértőt kérdeztünk az idei trendekről, a táplálkozási szokásaink változásairól és persze az ideális húsvéti étrendről is.

Tudjon meg többet
29

FEBR.

Perinatális szaktanácsadói ösztöndíjat támogat az Eisberg

Az Eisberg minden évben számos fontos ügyet és szervezetet támogat, ezt a küldetését 2024-ben is folytatja a vállalat. Az egyik ilyen kiemelt fontosságú terület az egészségmegőrzés. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társasággal (MPPPOT) történő együttműködés most új szintre lépett, hiszen az Eisberg fél éves ösztöndíjat adományozott Stiglicz-Árkosi Nóra szülésznőnek.

Tudjon meg többet
22

DEC.

2023-ban is számtalan jó ügyet támogatott az Eisberg

A 2023-as év mindannyiunknak sok kihívást tartogatott, ám a vállalat ezek mellett is figyelmet fordított a számára fontos ügyekre és az ezeket képviselő szervezetekre. Az egészségmegőrzés, a kiegyensúlyozott táplálkozás vagy épp a fenntarthatóság olyan témák, amelyeket a vállalat a mindennapi működése során is szem előtt tart. Ezen értékek mentén több szervezet, alapítvány, sportoló és művész részesült támogatásban, hogy folytathassa munkáját, amellyel kicsit élhetőbb hellyé teszik a világot.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest