Örömében is ugrálhatott az Eisberg által támogatott Szurikáta Alapítvány

Szórakozás közben is lehet fontos célokért harcolni. Ezt a szeptember 12-én megrendezett Eisberg Jump To Help Kangoo Flashmob is bebizonyította. Az Eisberg Hungary Kft. támogatásában megvalósuló eseményen Sifter Tímea (Sifi) 150 fős kangoo csapata és a hozzájuk csatlakozó lelkes jelentkezők végül 300 000 forintot gyűjtöttek össze. Az adományt a Szurikáta Alapítvány kapta, akik a diabéteszes gyermekek életének jobbá tételén dolgoznak.

Közös célokért munkálkodnak

Az égbe nyúló Citadella tetején, a mozgalmas Corvin sétányon, és most már a Margit-sziget varázslatos környezetében is sportolt már kangoo cipőben egy-egy nemes ügyért Sifter Tímea, azaz Sifi és csapata. A szeptember 12-én, vasárnap rendezett jótékonysági Eisberg Jump To Help Kangoo Flashmobon ezúttal a Szurikáta Alapítvány harcát támogatták, akik a diabéteszes gyermekek mindennapjainak jobbá tételéért küzdenek. A jó hangulatú rendezvényt az Eisberg Hungary Kft. patronálta, ami Spielmann Laura, a vállalat marketingvezetője szerint egy percig sem lehetett kérdés:  

– Mindenképp egy szimpatikus szervezetet szerettünk volna segíteni, akinek a céljaival maximálisan közösséget tudunk vállalni, és mivel nekünk, valamint a Szurikáta Alapítványnak is kiemelten fontos a gyermekek egészségéért folytatott küzdelem, ezért magától értetődő volt, hogy újra összefogunk – árulta el.

Az esemény óriási sikert aratott, amit a közösen összegyűjtött 300 000 forint is jól példáz, melyet végül Kocsisné Gál Csilla, az intézmény megálmodója vehetett át a Szurikáták nevében.

Gyorsan jelentkező tünetek, amikre oda kell figyelni

Az alapítvány lelkes vezetője saját tapasztalatait ültette át, amikor életre hívta az I-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyerekek támogatására összpontosító szervezetet, mely létrehozásától kezdve minden erejével azért küzd, hogy a diabéteszes gyerkőcök óvodai és iskolai befogadása minél gördülékenyebb legyen. Közben pedig a cukorbetegséggel élő lurkók szüleinek is igyekszik támaszt nyújtani.

Csilla a figyelemfelhívás érdekében elmondta azt is, milyen tünetek húzódhatnak meg a betegség hátterében:

– Az 1-es típusú cukorbetegség döntően kisgyermekkorban, valamint kamaszként jelentkezik, de idősebbeknél is felütheti a fejét, és élethosszig tartó inzulinkezelést von maga után. Érdemes odafigyelni az egyik napról a másikra jelentkező árulkodó jelekre, mint a túlzott folyadékfogyasztás, a gyakori vizelési inger, a fáradtság és a fogyás.

Kedves gesztussal indult minden

Csilla örömmel elevenítette fel a salátaóriással való közös múltjuk első állomását is, mely egyetlen figyelmes gesztussal kezdődött – évekkel ezelőtt:

– Épp egy konferenciakiállításon vettünk részt, ahol az Eisberg is képviseltette magát. A nap végén odalépett hozzám egy szimpatikus férfi, akit addig nem ismertem, és nemcsak nekem, hanem minden kollégámnak hozott egy tál salátát. Nagyon meghatódtam ettől a kedvességtől, és szóba elegyedtünk. Ekkor tudtam meg, hogy Gazsi Zoltánnal, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatójával beszélek, aki szívesen támogat a céggel karöltve jótékony célokat. Innen már egyenes út vezetett a rendszeres együttműködésünkhöz, mely azóta is töretlen.

A sport fontos pillére a kezelésnek

Az I-es típusú diabétesz sajnos nem előzhető meg életmódbeli odafigyeléssel (ellentétben a II-es típusú diabétesszel), de a mozgás sokat segít a kezelésben – a helyes táplálkozás és az inzulinadagolás mellett. Ha pedig sport, akkor Sifter Tímeának, vagyis Sifinek magától értetődő módon a kangoo jut eszébe, így egyértelmű volt számára, hogy egy flashmob remekül ráirányítaná a figyelmet a Szurikáta Alapítvány munkájára.

– Minden évben szervezünk egy megmozdulást, amivel egyszerre szeretnénk népszerűsíteni a kangoo sportot, és támogatni egy fontos társadalmi tevékenységet folytató szervezetet. Ezért 2019-ben a Mályvavirág Alapítványért, idén pedig a Szurikáta Alapítványért mozgattuk meg magunkat és a közönséget – mondta Timi, akinek már 10 éves múltra tekint vissza az Eisberggel való kapcsolata:

– Ennyi idő után bátran kijelenthetem: nem létezik olyan őrült ötlet vagy merész gondolat, aminek a megvalósításában ne lenne partner az Eisberg! Minden rendezvényünk előtt közösen ülünk le, majd írunk egy listát azokról a szervezetekről, akik szerintünk fontos társadalmi munkát végeznek, és akiknek a céljaihoz, tevékenységéhez tudunk kapcsolódni. Természetesen a felsorolás hosszú, és rengeteg olyan ügy van, melyek mellé bármikor oda lehetne állni, így nagyon nehéz volt egyszerre csak egy alapítványt megnevezni. Jó hír viszont, hogy nem fogunk megállni, és jövőre újabb flashmobot szervezünk majd, ahol egy könnyed kangoozás után ismét finom salátákat ehetnek majd a nemes ügyekért tenni akaró látogatók.

További hírek

20

ÁPR.

Eisberg Grönland Expedíció

Nem mindennapi útra készül az extrém kalandjairól ismert Rakonczay Gábor és párja, Vámos Nóra. A kétfős csapat utánpótlás és külső segítség nélkül teljesíti a világ egyik legkeményebb ultratávú sarkvidéki kihívását, a 600 kilométeres Grönland-átkelést. Nóra lesz az első magyar nő, aki részt vesz egy ilyen szintű sarkvidéki expedícióban. A kihívásokkal teli, különleges utazás főtámogatója az Eisberg Hungary Kft.

Tudjon meg többet
31

MÁRC.

Gasztrohősök és saláták sikere a SIRHA-n

Fontos eseményen vett részt az Eisberg márciusban, a HUNGEXPO területén rendezték meg a közép-kelet-európai régió lefontosabb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítását, a SIRHA Budapestet. Az itt megtartott Fenntarthatósági konferencián hirdette ki a Felelős Gasztrohős Alapítvány az Eisberg támogatásával megvalósuló Gasztrohős Díj 2022 - Hazai körforgásban verseny díjazottjait.


Tudjon meg többet
22

MÁRC.

Ezúttal a segítőket bűvölték el Hajnóczy Soma és barátai

Nincs ahhoz fogható, mint élőben látni a varázslatot. Ebben a páratlan élményben lehetett része annak a különleges közönségnek, amelynek tagjai meghívást kaptak az Illúzió mesterei című show-ra. Hajnóczy Soma az ország legjobb illuzionistáival és nemzetközi sztárvendégeivel kápráztatta el a nézőket, akik egy igazi, 21. századi, látványos és rendkívül szórakoztató produkció részesei lehettek. 

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest