Beszámoló a pofonok földjéről: világverő bokszklubot támogat az Eisberg

Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány
Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány

Erdei Zsolt, korábbi világbajnok bokszoló, az Eisberg Hungary Kft. nagykövete olyan híres bázist hozott létre hazánkban – Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány néven –, amely kiemelkedő sportolókat nevel. Ezt bizonyítja, hogy szárnyai alól kerül ki a magyar és olimpiai válogatott tagjainak 70%-a! A salátaóriásnak pedig missziója az egészség, ezért nem csoda, hogy hamar megtalálták a közös hangot. Cikkünkből kiderül: milyen izgalmas versenyekre került sor október végén, és az is, mennyit képes fogyni egy ökölvívó egyetlen edzés alatt…

Meccsre éhes sportolók

Hosszú kihagyás után végre ringbe léphettek a bokszolók. Október 19-22. között Debrecenben került sor a 2020. évi Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságra, míg október 28-31-ig a „Papp László” Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokságon, Győrben mérhették össze erejüket a sportolók. A versenyeket nagy körültekintéssel rendezték: mindenki maszkot viselt, folyamatosan fertőtlenítettek, hőmérőztek, és a máskor zsúfolásig megtelt lelátók most közönség nélkül, üresen maradtak.

– Ki- és belépéskor olyan alapos volt az ellenőrzés, hogy az egyik versenyzőt, akinél nem voltak papírok, alig akarták beengedni! – tette hozzá Wida József, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki elárulta, hogy a koronavírus-járvány nemcsak a szervezésben jelentett nehézséget, hanem a sportolók mindennapjaira is rányomta a bélyegét. Február óta ugyanis nem rendeztek versenyeket, így erősen meccshiányosak voltak a bokszolók.

Plusz kilók a karantén után

– Amikor májusban elkezdtünk edzeni – a szükséges tesztek és vizsgálatok után –, akkor akadt olyan sportoló, aki 7 kilóval is többet nyomott. A súlyfeleslegen túl a motivációt is vissza kellett szerezniük az ökölvívóknak, ami ebben az extrém helyzetben nem könnyű feladat. Szerencsére a mérkőzések hangulatára nem lehetett panasz, viszont a formán nagyon érződött a hosszú kihagyás – árulta el Wida József.

A plusz kilók persze nem jelentenek nagy problémát, ugyanis az edzések intenzitását jól mutatja, hogy ilyenkor akár 2-2,5 kg-tól is meg tud szabadulni egy bokszoló. Az elnök egy nosztalgikus emlékre is visszatekintett a kedvünkért, hogy mindezt szemléltesse. Elmesélte, hogy amikor Erdei Zsolttal, a félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnokkal az Európa Bajnokságra készültek, akkor egy hét alatt Madár 8 kilót faragott le a súlyából.

Gyümölcsöző együttműködés

A meccsekre való felkészülésnél az étkezés is fontos szerepet tölt be, ezért a sportolóknak ki van adva, hogy fogyasszanak minél több salátát és húst. Előbbiben segít az Eisberg Hungary Kft., aki pár évvel ezelőtt kezdte el pártfogolni Erdei Zsolt híres bokszolói bázisát, a Madárfészek Ökölvívó Akadémiát.

– Néhány évvel ezelőtt Szecsei Szilárd, az Erőműhely Sportegyesület elnöke, vezetőedzője mutatott be Gazsi Zoltánnak, az Eisberg ügyvezető igazgatójának, aki ellátogatott egy rendezvényünkre, és megtetszett neki az a profi munka, amit itt végzünk. Azóta rendszeres támogató partnerünk lett. Még a vírushelyzetben is folyamatosan kaptuk a friss saláta- és turmixszállítmányt. Mi cserébe igyekszünk hírüket vinni a világban, és a jó szerepléssel meghálálni a segítséget – avatott be Wida József.

Sikerből nincs hiány

A sportágat tekintve hazánk legsikeresebb klubjának számít a Madárfészek Nemzeti Ökölvívó Akadémia. A körülbelül 40 tehetséget nevelő egyesületnek minden korcsoportban vannak már serdülő, junior, ifjúsági és felnőtt magyar bajnokaik. Jól példázza a hihetetlen munkát, hogy azok a bokszolók, akik innen kikerülnek, adják a felnőtt magyar és olimpiai válogatott 70%-át!

– A mostani versenyeken elért eredményeink is azt bizonyítják, hogy jó úton haladunk. A „Papp László” Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokságon 4 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet szereztünk. Nagy Tímea, Kozák László, Benkó László és Kiss Hunor Levente pedig I. helyezést értek el, vagyis Elit Magyar Bajnokok lettek – Levente pedig emellett a magyar bajnokság legjobb bokszolója címmel is büszkélkedhet. A 2020. évi Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságon a 17-18 éves versenyzők küzdhettek meg a dobogós helyekért, és a 3 aranyérem mellett 1 ezüstöt is bezsebelhettek. Simon Márkó Nándort, Kiss Hunor Leventét, Nagy Wilsont pedig külön kiemelném, mert ők I. helyezést értek el, így Ifjúsági Magyar Bajnokok lettek. Wilson egyúttal a magyar bajnokság legjobb bokszolója címet is kiérdemelte – osztott meg velünk Wida József, aki bízik a további jó szereplésben is.

További hírek

20

ÁPR.

Eisberg Grönland Expedíció

Nem mindennapi útra készül az extrém kalandjairól ismert Rakonczay Gábor és párja, Vámos Nóra. A kétfős csapat utánpótlás és külső segítség nélkül teljesíti a világ egyik legkeményebb ultratávú sarkvidéki kihívását, a 600 kilométeres Grönland-átkelést. Nóra lesz az első magyar nő, aki részt vesz egy ilyen szintű sarkvidéki expedícióban. A kihívásokkal teli, különleges utazás főtámogatója az Eisberg Hungary Kft.

Tudjon meg többet
31

MÁRC.

Gasztrohősök és saláták sikere a SIRHA-n

Fontos eseményen vett részt az Eisberg márciusban, a HUNGEXPO területén rendezték meg a közép-kelet-európai régió lefontosabb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítását, a SIRHA Budapestet. Az itt megtartott Fenntarthatósági konferencián hirdette ki a Felelős Gasztrohős Alapítvány az Eisberg támogatásával megvalósuló Gasztrohős Díj 2022 - Hazai körforgásban verseny díjazottjait.


Tudjon meg többet
22

MÁRC.

Ezúttal a segítőket bűvölték el Hajnóczy Soma és barátai

Nincs ahhoz fogható, mint élőben látni a varázslatot. Ebben a páratlan élményben lehetett része annak a különleges közönségnek, amelynek tagjai meghívást kaptak az Illúzió mesterei című show-ra. Hajnóczy Soma az ország legjobb illuzionistáival és nemzetközi sztárvendégeivel kápráztatta el a nézőket, akik egy igazi, 21. századi, látványos és rendkívül szórakoztató produkció részesei lehettek. 

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest