Beszámoló a pofonok földjéről: világverő bokszklubot támogat az Eisberg

Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány
Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány

Erdei Zsolt, korábbi világbajnok bokszoló, az Eisberg Hungary Kft. nagykövete olyan híres bázist hozott létre hazánkban – Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány néven –, amely kiemelkedő sportolókat nevel. Ezt bizonyítja, hogy szárnyai alól kerül ki a magyar és olimpiai válogatott tagjainak 70%-a! A salátaóriásnak pedig missziója az egészség, ezért nem csoda, hogy hamar megtalálták a közös hangot. Cikkünkből kiderül: milyen izgalmas versenyekre került sor október végén, és az is, mennyit képes fogyni egy ökölvívó egyetlen edzés alatt…

Meccsre éhes sportolók

Hosszú kihagyás után végre ringbe léphettek a bokszolók. Október 19-22. között Debrecenben került sor a 2020. évi Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságra, míg október 28-31-ig a „Papp László” Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokságon, Győrben mérhették össze erejüket a sportolók. A versenyeket nagy körültekintéssel rendezték: mindenki maszkot viselt, folyamatosan fertőtlenítettek, hőmérőztek, és a máskor zsúfolásig megtelt lelátók most közönség nélkül, üresen maradtak.

– Ki- és belépéskor olyan alapos volt az ellenőrzés, hogy az egyik versenyzőt, akinél nem voltak papírok, alig akarták beengedni! – tette hozzá Wida József, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki elárulta, hogy a koronavírus-járvány nemcsak a szervezésben jelentett nehézséget, hanem a sportolók mindennapjaira is rányomta a bélyegét. Február óta ugyanis nem rendeztek versenyeket, így erősen meccshiányosak voltak a bokszolók.

Plusz kilók a karantén után

– Amikor májusban elkezdtünk edzeni – a szükséges tesztek és vizsgálatok után –, akkor akadt olyan sportoló, aki 7 kilóval is többet nyomott. A súlyfeleslegen túl a motivációt is vissza kellett szerezniük az ökölvívóknak, ami ebben az extrém helyzetben nem könnyű feladat. Szerencsére a mérkőzések hangulatára nem lehetett panasz, viszont a formán nagyon érződött a hosszú kihagyás – árulta el Wida József.

A plusz kilók persze nem jelentenek nagy problémát, ugyanis az edzések intenzitását jól mutatja, hogy ilyenkor akár 2-2,5 kg-tól is meg tud szabadulni egy bokszoló. Az elnök egy nosztalgikus emlékre is visszatekintett a kedvünkért, hogy mindezt szemléltesse. Elmesélte, hogy amikor Erdei Zsolttal, a félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnokkal az Európa Bajnokságra készültek, akkor egy hét alatt Madár 8 kilót faragott le a súlyából.

Gyümölcsöző együttműködés

A meccsekre való felkészülésnél az étkezés is fontos szerepet tölt be, ezért a sportolóknak ki van adva, hogy fogyasszanak minél több salátát és húst. Előbbiben segít az Eisberg Hungary Kft., aki pár évvel ezelőtt kezdte el pártfogolni Erdei Zsolt híres bokszolói bázisát, a Madárfészek Ökölvívó Akadémiát.

– Néhány évvel ezelőtt Szecsei Szilárd, az Erőműhely Sportegyesület elnöke, vezetőedzője mutatott be Gazsi Zoltánnak, az Eisberg ügyvezető igazgatójának, aki ellátogatott egy rendezvényünkre, és megtetszett neki az a profi munka, amit itt végzünk. Azóta rendszeres támogató partnerünk lett. Még a vírushelyzetben is folyamatosan kaptuk a friss saláta- és turmixszállítmányt. Mi cserébe igyekszünk hírüket vinni a világban, és a jó szerepléssel meghálálni a segítséget – avatott be Wida József.

Sikerből nincs hiány

A sportágat tekintve hazánk legsikeresebb klubjának számít a Madárfészek Nemzeti Ökölvívó Akadémia. A körülbelül 40 tehetséget nevelő egyesületnek minden korcsoportban vannak már serdülő, junior, ifjúsági és felnőtt magyar bajnokaik. Jól példázza a hihetetlen munkát, hogy azok a bokszolók, akik innen kikerülnek, adják a felnőtt magyar és olimpiai válogatott 70%-át!

– A mostani versenyeken elért eredményeink is azt bizonyítják, hogy jó úton haladunk. A „Papp László” Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokságon 4 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet szereztünk. Nagy Tímea, Kozák László, Benkó László és Kiss Hunor Levente pedig I. helyezést értek el, vagyis Elit Magyar Bajnokok lettek – Levente pedig emellett a magyar bajnokság legjobb bokszolója címmel is büszkélkedhet. A 2020. évi Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságon a 17-18 éves versenyzők küzdhettek meg a dobogós helyekért, és a 3 aranyérem mellett 1 ezüstöt is bezsebelhettek. Simon Márkó Nándort, Kiss Hunor Leventét, Nagy Wilsont pedig külön kiemelném, mert ők I. helyezést értek el, így Ifjúsági Magyar Bajnokok lettek. Wilson egyúttal a magyar bajnokság legjobb bokszolója címet is kiérdemelte – osztott meg velünk Wida József, aki bízik a további jó szereplésben is.

További hírek

18

ÁPR.

Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – világít rá az Eisberg az Opinio felületén végzett Színes Tálak Kutatása.

Tudjon meg többet
26

MÁRC.

Egészséges húsvét: ezt tanácsolja a dietetikus

A húsvéti időszak – sok más ünnephez hasonlóan – többek között a nagy lakomákról is szól. A családi és baráti összejövetelek során azonban nem nehéz szem elől téveszteni a mértékletességet, ami megterhelő lehet a szervezetünk számára. Egy táplálkozási szakértőt kérdeztünk az idei trendekről, a táplálkozási szokásaink változásairól és persze az ideális húsvéti étrendről is.

Tudjon meg többet
29

FEBR.

Perinatális szaktanácsadói ösztöndíjat támogat az Eisberg

Az Eisberg minden évben számos fontos ügyet és szervezetet támogat, ezt a küldetését 2024-ben is folytatja a vállalat. Az egyik ilyen kiemelt fontosságú terület az egészségmegőrzés. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társasággal (MPPPOT) történő együttműködés most új szintre lépett, hiszen az Eisberg fél éves ösztöndíjat adományozott Stiglicz-Árkosi Nóra szülésznőnek.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest