Beszámoló a pofonok földjéről: világverő bokszklubot támogat az Eisberg

Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány
Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány

Erdei Zsolt, korábbi világbajnok bokszoló, az Eisberg Hungary Kft. nagykövete olyan híres bázist hozott létre hazánkban – Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány néven –, amely kiemelkedő sportolókat nevel. Ezt bizonyítja, hogy szárnyai alól kerül ki a magyar és olimpiai válogatott tagjainak 70%-a! A salátaóriásnak pedig missziója az egészség, ezért nem csoda, hogy hamar megtalálták a közös hangot. Cikkünkből kiderül: milyen izgalmas versenyekre került sor október végén, és az is, mennyit képes fogyni egy ökölvívó egyetlen edzés alatt…

Meccsre éhes sportolók

Hosszú kihagyás után végre ringbe léphettek a bokszolók. Október 19-22. között Debrecenben került sor a 2020. évi Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságra, míg október 28-31-ig a „Papp László” Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokságon, Győrben mérhették össze erejüket a sportolók. A versenyeket nagy körültekintéssel rendezték: mindenki maszkot viselt, folyamatosan fertőtlenítettek, hőmérőztek, és a máskor zsúfolásig megtelt lelátók most közönség nélkül, üresen maradtak.

– Ki- és belépéskor olyan alapos volt az ellenőrzés, hogy az egyik versenyzőt, akinél nem voltak papírok, alig akarták beengedni! – tette hozzá Wida József, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki elárulta, hogy a koronavírus-járvány nemcsak a szervezésben jelentett nehézséget, hanem a sportolók mindennapjaira is rányomta a bélyegét. Február óta ugyanis nem rendeztek versenyeket, így erősen meccshiányosak voltak a bokszolók.

Plusz kilók a karantén után

– Amikor májusban elkezdtünk edzeni – a szükséges tesztek és vizsgálatok után –, akkor akadt olyan sportoló, aki 7 kilóval is többet nyomott. A súlyfeleslegen túl a motivációt is vissza kellett szerezniük az ökölvívóknak, ami ebben az extrém helyzetben nem könnyű feladat. Szerencsére a mérkőzések hangulatára nem lehetett panasz, viszont a formán nagyon érződött a hosszú kihagyás – árulta el Wida József.

A plusz kilók persze nem jelentenek nagy problémát, ugyanis az edzések intenzitását jól mutatja, hogy ilyenkor akár 2-2,5 kg-tól is meg tud szabadulni egy bokszoló. Az elnök egy nosztalgikus emlékre is visszatekintett a kedvünkért, hogy mindezt szemléltesse. Elmesélte, hogy amikor Erdei Zsolttal, a félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnokkal az Európa Bajnokságra készültek, akkor egy hét alatt Madár 8 kilót faragott le a súlyából.

Gyümölcsöző együttműködés

A meccsekre való felkészülésnél az étkezés is fontos szerepet tölt be, ezért a sportolóknak ki van adva, hogy fogyasszanak minél több salátát és húst. Előbbiben segít az Eisberg Hungary Kft., aki pár évvel ezelőtt kezdte el pártfogolni Erdei Zsolt híres bokszolói bázisát, a Madárfészek Ökölvívó Akadémiát.

– Néhány évvel ezelőtt Szecsei Szilárd, az Erőműhely Sportegyesület elnöke, vezetőedzője mutatott be Gazsi Zoltánnak, az Eisberg ügyvezető igazgatójának, aki ellátogatott egy rendezvényünkre, és megtetszett neki az a profi munka, amit itt végzünk. Azóta rendszeres támogató partnerünk lett. Még a vírushelyzetben is folyamatosan kaptuk a friss saláta- és turmixszállítmányt. Mi cserébe igyekszünk hírüket vinni a világban, és a jó szerepléssel meghálálni a segítséget – avatott be Wida József.

Sikerből nincs hiány

A sportágat tekintve hazánk legsikeresebb klubjának számít a Madárfészek Nemzeti Ökölvívó Akadémia. A körülbelül 40 tehetséget nevelő egyesületnek minden korcsoportban vannak már serdülő, junior, ifjúsági és felnőtt magyar bajnokaik. Jól példázza a hihetetlen munkát, hogy azok a bokszolók, akik innen kikerülnek, adják a felnőtt magyar és olimpiai válogatott 70%-át!

– A mostani versenyeken elért eredményeink is azt bizonyítják, hogy jó úton haladunk. A „Papp László” Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokságon 4 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet szereztünk. Nagy Tímea, Kozák László, Benkó László és Kiss Hunor Levente pedig I. helyezést értek el, vagyis Elit Magyar Bajnokok lettek – Levente pedig emellett a magyar bajnokság legjobb bokszolója címmel is büszkélkedhet. A 2020. évi Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságon a 17-18 éves versenyzők küzdhettek meg a dobogós helyekért, és a 3 aranyérem mellett 1 ezüstöt is bezsebelhettek. Simon Márkó Nándort, Kiss Hunor Leventét, Nagy Wilsont pedig külön kiemelném, mert ők I. helyezést értek el, így Ifjúsági Magyar Bajnokok lettek. Wilson egyúttal a magyar bajnokság legjobb bokszolója címet is kiérdemelte – osztott meg velünk Wida József, aki bízik a további jó szereplésben is.

További hírek

25

JÚL.

Salátázással a saját egészségünkért és a magyar sportolókért

Ahogy a most hétvégén kezdődő Olimpiai Játékoknak, úgy az augusztus 28. és szeptember 8. között zajló Paralimpiai Játékoknak is Párizs ad otthont idén. A paralimpiára eddig 39 sportolónk kvalifikált. A magyar csapatot az Eisberg is támogatja: az új Sport Mix salátakeverék csomagolásán található matricával hívják fel a figyelmet a Magyar Paralimpiai Csapat változatos étrendjének támogatására és az egészséges táplálkozás, valamint a rendszeres testmozgás fontosságára.

Tudjon meg többet
10

JÚL.

Egészséges nyári táplálkozás: növényi zsírokkal a bikiniforma megőrzéséért

Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de a tévhitek ellenére nem szükséges teljesen mellőzni a zsírokat étrendünkből. A telített zsírok visszafogott fogyasztása ugyan jogos, de emellett előnyös a növényi zsírforrások, például olajos magvak, növényi olajok, valamint a halak beiktatása az étrendbe, mivel ezek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak.

Tudjon meg többet
08

JÚL.

Harmadával több saláta fogyott a Salátázás Hónapján

A Salátázás Hónapja alatt 32%-kal nőtt az eladott Eisberg salátátakeverékek száma a tavalyi év azonos időszakához képest. Az Eisberg idén harmadszor indította el egészséges táplálkozásra ösztönző Salátázás Hónapja kampányát, mely a magyar háztartásokat célozta meg azzal az üzenettel, hogy a kész, mosott saláták, amellett, hogy finomak és egészségesek, praktikus megoldásként színesíthetik a napi étkezést. 

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest