Beszámoló a pofonok földjéről: világverő bokszklubot támogat az Eisberg

Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány
Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány

Erdei Zsolt, korábbi világbajnok bokszoló, az Eisberg Hungary Kft. nagykövete olyan híres bázist hozott létre hazánkban – Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány néven –, amely kiemelkedő sportolókat nevel. Ezt bizonyítja, hogy szárnyai alól kerül ki a magyar és olimpiai válogatott tagjainak 70%-a! A salátaóriásnak pedig missziója az egészség, ezért nem csoda, hogy hamar megtalálták a közös hangot. Cikkünkből kiderül: milyen izgalmas versenyekre került sor október végén, és az is, mennyit képes fogyni egy ökölvívó egyetlen edzés alatt…

Meccsre éhes sportolók

Hosszú kihagyás után végre ringbe léphettek a bokszolók. Október 19-22. között Debrecenben került sor a 2020. évi Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságra, míg október 28-31-ig a „Papp László” Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokságon, Győrben mérhették össze erejüket a sportolók. A versenyeket nagy körültekintéssel rendezték: mindenki maszkot viselt, folyamatosan fertőtlenítettek, hőmérőztek, és a máskor zsúfolásig megtelt lelátók most közönség nélkül, üresen maradtak.

– Ki- és belépéskor olyan alapos volt az ellenőrzés, hogy az egyik versenyzőt, akinél nem voltak papírok, alig akarták beengedni! – tette hozzá Wida József, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki elárulta, hogy a koronavírus-járvány nemcsak a szervezésben jelentett nehézséget, hanem a sportolók mindennapjaira is rányomta a bélyegét. Február óta ugyanis nem rendeztek versenyeket, így erősen meccshiányosak voltak a bokszolók.

Plusz kilók a karantén után

– Amikor májusban elkezdtünk edzeni – a szükséges tesztek és vizsgálatok után –, akkor akadt olyan sportoló, aki 7 kilóval is többet nyomott. A súlyfeleslegen túl a motivációt is vissza kellett szerezniük az ökölvívóknak, ami ebben az extrém helyzetben nem könnyű feladat. Szerencsére a mérkőzések hangulatára nem lehetett panasz, viszont a formán nagyon érződött a hosszú kihagyás – árulta el Wida József.

A plusz kilók persze nem jelentenek nagy problémát, ugyanis az edzések intenzitását jól mutatja, hogy ilyenkor akár 2-2,5 kg-tól is meg tud szabadulni egy bokszoló. Az elnök egy nosztalgikus emlékre is visszatekintett a kedvünkért, hogy mindezt szemléltesse. Elmesélte, hogy amikor Erdei Zsolttal, a félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnokkal az Európa Bajnokságra készültek, akkor egy hét alatt Madár 8 kilót faragott le a súlyából.

Gyümölcsöző együttműködés

A meccsekre való felkészülésnél az étkezés is fontos szerepet tölt be, ezért a sportolóknak ki van adva, hogy fogyasszanak minél több salátát és húst. Előbbiben segít az Eisberg Hungary Kft., aki pár évvel ezelőtt kezdte el pártfogolni Erdei Zsolt híres bokszolói bázisát, a Madárfészek Ökölvívó Akadémiát.

– Néhány évvel ezelőtt Szecsei Szilárd, az Erőműhely Sportegyesület elnöke, vezetőedzője mutatott be Gazsi Zoltánnak, az Eisberg ügyvezető igazgatójának, aki ellátogatott egy rendezvényünkre, és megtetszett neki az a profi munka, amit itt végzünk. Azóta rendszeres támogató partnerünk lett. Még a vírushelyzetben is folyamatosan kaptuk a friss saláta- és turmixszállítmányt. Mi cserébe igyekszünk hírüket vinni a világban, és a jó szerepléssel meghálálni a segítséget – avatott be Wida József.

Sikerből nincs hiány

A sportágat tekintve hazánk legsikeresebb klubjának számít a Madárfészek Nemzeti Ökölvívó Akadémia. A körülbelül 40 tehetséget nevelő egyesületnek minden korcsoportban vannak már serdülő, junior, ifjúsági és felnőtt magyar bajnokaik. Jól példázza a hihetetlen munkát, hogy azok a bokszolók, akik innen kikerülnek, adják a felnőtt magyar és olimpiai válogatott 70%-át!

– A mostani versenyeken elért eredményeink is azt bizonyítják, hogy jó úton haladunk. A „Papp László” Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokságon 4 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet szereztünk. Nagy Tímea, Kozák László, Benkó László és Kiss Hunor Levente pedig I. helyezést értek el, vagyis Elit Magyar Bajnokok lettek – Levente pedig emellett a magyar bajnokság legjobb bokszolója címmel is büszkélkedhet. A 2020. évi Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságon a 17-18 éves versenyzők küzdhettek meg a dobogós helyekért, és a 3 aranyérem mellett 1 ezüstöt is bezsebelhettek. Simon Márkó Nándort, Kiss Hunor Leventét, Nagy Wilsont pedig külön kiemelném, mert ők I. helyezést értek el, így Ifjúsági Magyar Bajnokok lettek. Wilson egyúttal a magyar bajnokság legjobb bokszolója címet is kiérdemelte – osztott meg velünk Wida József, aki bízik a további jó szereplésben is.

További hírek

23

JAN.

Veganuár, sok salátával

Mikor lehetne igazán középpontban a saláta, ha nem januárban? Ebben a hónapban még a húsimádók is nagyobb kedvvel próbálnak ki egy-egy zöldséges fogást, hiszen a Veganuár épp erről szól: a növényi alapú táplálkozás népszerűsítéséről. A húsmentes étkezés egyre nagyobb teret hódít világszerte, a Veganuár program pedig arra ösztönzi a vállalkozó kedvűeket, hogy 30 napig próbálják ki az állati eredetű élelmiszerektől mentes étrendet, vagy legalább csökkentsék a húsfogyasztásukat. A zöldségfogyasztás növelésében segíthetnek a különböző salátafélék, amelyek változatossá és színessé varázsolhatják étkezéseinket.

Tudjon meg többet
20

DEC.

Az Eisbergre 2022-ben is lehetett számítani

Az Eisberg Hungary Kft. a nehéz gazdasági környezetet hozó 2022-es évben is megtalálta a módját annak, hogy miként segítsen számára fontos társadalmi ügyeket. Egészségügy, sport, kultúra – a közös értékrend mentén idén számos alapítvány, egyesület, sportoló és művész részesült a piacvezető salátaüzem támogatásában.

Tudjon meg többet
16

NOV.

Pink mix - Rózsaszín salátacsomaggal a mellrák ellen

Sikeres kampányt zárt az Eisberg Pink Mix salátája. Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja, ennek jegyében született meg tavaly a Pink Mix saláta- és zöldségkeverék, amellyel a vállalat a Mellrákinfo Egyesület munkáját támogatja.  Az Egyesület célkitűzése, hogy minél több nő (és férfi) figyelmét hívja fel a szűrés fontosságára, hiszen az időben felismert mellrák 95 százalékban gyógyítható. Az ismeretterjesztő és adománygyűjtő kampányhoz évről évre egyre többen csatlakoznak.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest