Az Eisbergre 2022-ben is lehetett számítani

Az Eisberg Hungary Kft. a nehéz gazdasági környezetet hozó 2022-es évben is megtalálta a módját annak, hogy miként segítsen számára fontos társadalmi ügyeket. Egészségügy, sport, kultúra – a közös értékrend mentén idén számos alapítvány, egyesület, sportoló és művész részesült a piacvezető salátaüzem támogatásában.

Egészség mindenekelőtt

Az egészséges életmód és táplálkozás híveként az Eisberg évek óta elkötelezetten támogat olyan intézményeket, alapítványokat és egyéb szervezeteket, amelyek tevékenysége ehhez a területhez kapcsolódik. Ebből a szempontból az idei év egyik kiemelkedő eseménye volt a Bátor Sali létrehozása. A vállalat hetedik éve támogatja a Bátor Tábort, amelynek legfőbb küldetése, hogy visszaadja a súlyosan, krónikusan beteg gyerekeknek a felhőtlen gyermekkort, támogassa lelki egészségüket, és hozzájáruljon ahhoz, hogy teljes életet élhessenek. Az áprilistól októberig tartó táborok napi hatszori étkezést biztosítanak a gyerekeknek, ehhez az egészséges saláták és zöldségek az Eisberg jóvoltából kerülnek a tányérokra. A sikeres együttműködésből született meg a vidám csomagolású salátakeverék, amely az üzletek és a vásárlók részéről is nagyszerű fogadtatásra talált. A (T)együnk együtt szlogennel kínált salátacsomagok bevételének egy részét a Bátor Tábor kapja.

A másik kitűnő példa a termékkel való segítségnyújtásra a Pink Mix salátakeverék, amellyel az Eisberg a mellrák elleni küzdelmet támogatja. A rózsaszín csomagolásba bújtatott saláta már második éve bizonyítja létjogosultságát. A vállalat hosszú ideje segíti a Mellrákinfo Egyesület munkáját. Tavaly tovább mélyült az együttműködés, amikor az Eisberg létrehozta a Pink Mix saláta- és zöldségkeveréket. Ennek megvásárlásával a fogyasztók is hozzájárulhatnak a nemes ügy támogatásához, hiszen a bevétel egy része a Mellrákinfo Egyesülethez kerül. A termék annyira népszerűvé vált, hogy a hagyományosan októberben piacra kerülő salátát idén még november első heteiben is keresték a vásárlók, az Eisberg a tavalyi évhez képest 12 százalékkal többet értékesített belőle.

Az egészséghez kapcsolódott az idén először átadott Varázspálca díj is. Az elismerést a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért hozta létre. Az Eisberg régóta támogatója az Alapítványnak, amely a speciális étrendet igénylő, 1-es típusú diabéteszes gyerekek családjait segíti. Nem volt kérdés, hogy az egészséges, friss salátákat előállító vállalat lesz az elismerés fő támogatója. A szülők ajánlása alapján 100 olyan pedagógust, illetve gyermekintézményben dolgozót díjaztak a Varázspálcával, akik példamutatóan látják el a rájuk bízott 1-es típusú diabéteszes gyerekeket.

Sport, mozgás

Az egészséges életmód szerves része a mozgás, így az Eisberg több olyan tevékenységet is segít, amely a sporthoz, mozgáshoz kötődik. Kisebb egyesületektől kezdve az egyéni sportolókon át a nagy klubokig többen is szerepelnek a vállalat támogatási listáján. Az idei év egyik kiemelkedő teljesítménye az Eisberg Grönland Expedíció volt, amelyben Rakonczay Gábor extrém sportoló és párja, Vámos Nóra 30 nap és 5 óra alatt keltek át a világ legnagyobb szigetén, csaknem 600 kilométeren át húzva maguk után szánjaikat a hó és jég birodalmában. Gábor és Nóra hazaérkezésük után izgalmas és motiváló élménybeszámolót tartott az Eisberg dolgozóinak a vállalat 30. születésnapján. Gábor még alig pihente ki az expedíció fáradalmait, amikor hat nap alatt 845 kilométert megtéve, az Eisberg színeiben magabiztos fölénnyel megnyerte a XI. EMU 6 Day Race World Trophy ultrafutó versenyt.

A Magyar Judo Szövetség és az Eisberg együttműködése is hosszú időre tekint vissza. Az idei évben a sportág egyik legjelentősebb nemzetközi versenyét rendezték Budapesten, a Judo Grand Slam Hungaryn 30 ország legjobb versenyzői mérkőztek meg egymással. A Papp László Sportarénában megrendezett versenyen a magyar sportolók egy arany- és egy bronzéremmel örvendeztették meg a közönséget, az Eisberg pedig frissítő salátákkal járult hozzá a szép eredményhez.

Fenntarthatóság

Az egészség mellett az Eisberg másik fontos alapértéke a fenntarthatóság, ennek mentén állt a vállalat a Felelős Gasztrohős Alapítvány mellé. Közösen hirdettek versenyt azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek kiemelten használnak hazai alapanyagot, csökkentve ezzel a vállalkozás ökológiai lábnyomát. Az elbírálás szempontjai között a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás is szerepelt. A Gasztrohős Díj 2022 – Hazai körforgásban verseny díjazottjai a közép-kelet-európai régió legfontosabb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításán, a SIRHA Budapest Fenntarthatósági konferenciáján vehették át az elismerést.

Fontos esemény volt az Állatkerti Nevelőszülők Találkozója is, amelyen az Eisberg is képviseltette magát, egyrészt a kétéves tevelány, Izabella nevelőszülőjeként, másrészt kiállítóként. A programot szervező Alapítvány a Budapesti Állatkertért idén 30 éves, akárcsak az Eisberg Hungary Kft., így közös születésnapi ünnep is volt ez a nap. Mindkét szervezet elkötelezett a környezetvédelem, a természet megóvása és az ismeretterjesztés iránt, így az Eisberg a nevelőszülőként nyújtott támogatáson keresztül nemcsak az állatok jólétéhez járul hozzá, hanem az Alapítvány a Budapesti Állatkertért tevékenységét is segíti.

Kultúra

Az Eisberg neve rendszeresen felbukkan különböző kulturális események támogatói között is. Ilyen volt egyebek mellett a Budapesti Fesztiválzenekar emlékezetes júniusi koncertje a Hősök terén. Az Eisberg támogatásával készültek azok a papírszékek, amelyekről a nézők kényelmesen hallgathatták a felejthetetlen előadást. A szerencsések az est végén még egy aláírást is kaphattak a székre Fischer Ivántól, a Fesztiválzenekar vezetőjétől.

Az Eisberg idén is kiemelt támogatója volt az Illúzió mesterei című előadás-sorozatnak. Tavaly az Országos Mentőszolgálat dolgozói vehettek részt a varázslatos estén. Ebben az évben azok az Eisberg által támogatott szervezetek kaptak meghívást, akik beteg gyerekek felépülését, utógondozását, tanulását segítik nap mint nap. Az Etesd! Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében megvalósuló előadásra így a Bátor Tábor, a Kórházsuli, a Szurikáta Alapítvány, a Heim Pál Gyermekkórház, a Bethesda Gyermekkórház és a Táplálkozási Akadémia munkatársai és családtagjai kaptak meghívást az Eisberg jóvoltából. Hajnóczy Soma, a bűvészet kétszeres világbajnoka idén vadonatúj műsorral lepte meg a közönséget. A népszerű illuzionista előadásaival rendszeresen támogat jótékony ügyeket, ezért számára már a tavalyi, első alkalommal is magától értetődő volt, hogy fellépésével támogatja a kezdeményezést.

Az Eisberg számára kiemelkedő jelentőséggel bír, hogy társadalmilag fontos ügyeket támogasson. Gazsi Zoltán, a vállalat ügyvezetője ebben az évben több más elismerés mellett megkapta a Menedzserszövetség „Év menedzsere a Társadalomért” különdíját. Azt mondja, másképp gondolkodik a felelősségvállalásról, mint a vezetők többsége.

„Sok vállalat kiválaszt egy-egy alapítványt, és néhány millió forint átutalásával kipipálja a segítséget. Szerintem sokkal fontosabb felismerni, hogy kinek mire van szüksége. Van, akinek sokkal többet ér a pénznél, ha összekötjük olyan emberekkel, akik szakmailag támogatják a haladásban. Mi pénzt is adunk és salátát is, de a legfontosabb, amit nyújtunk, az a figyelem. Az Eisberg által képviselt számos ügyet egy dolog köti össze: a mögöttük álló hiteles, tenni akaró, nyíltszívű, korrekt emberek. Meggyőződésem, hogy segítenünk kell azoknak, akik lelkesen – általában pénz hiányában –, hittel, társadalmilag fontos ügyeket vállalnak fel.”

Az Eisberg 2022-ben az alábbi szervezeteket, intézményeket, sportolókat, művészeket támogatta:

Alapítvány a Budapesti Állatkertért, Bátor Tábor, Bethesda Gyermekkórház, Blum Program, Budapest Bike Maffia, Budapesti Fesztiválzenekar, ELTE PPK Affektív Pszichológia Tanszék, Ébredj Reménnyel Alapítvány, Edison Platform, Erőműhely, Esőemberekért Egyesület Autisták Országos Szövetsége, Felelős Gasztrohős Alapítvány, Fogyasztóvédő és- Érdekszövetség Alapítvány, Gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár, Hajnóczy Soma, Kis Pingvin Sportegyesület, Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány, Kyokushin Kumite Sport Egyesület, Madárfészek Alapítvány, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Magyar Judo Szövetség, Magyarországi Üzleti tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) – A Jövő Vezetői Tehetségprogram, Magyar Újságírók Szövetsége, Mellrákinfo Egyesület, Örkény István Színház, Rakonczay Gábor és Vámos Nóra, Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány, SOS Gyermekfalu Alapítvány, Sportos Cukorbetegek Egyesülete, „Szól a szív …” Alapítvány a látássérült gyermekek életkörülményeinek javításáért és a társadalmi beilleszkedésük elősegítéséért, Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért, Táplálkozás-Tudományért Akadémia, Unicef, Veresiktas FC, Vészhelyzet Alapítvány.


További hírek

18

ÁPR.

Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – világít rá az Eisberg az Opinio felületén végzett Színes Tálak Kutatása.

Tudjon meg többet
26

MÁRC.

Egészséges húsvét: ezt tanácsolja a dietetikus

A húsvéti időszak – sok más ünnephez hasonlóan – többek között a nagy lakomákról is szól. A családi és baráti összejövetelek során azonban nem nehéz szem elől téveszteni a mértékletességet, ami megterhelő lehet a szervezetünk számára. Egy táplálkozási szakértőt kérdeztünk az idei trendekről, a táplálkozási szokásaink változásairól és persze az ideális húsvéti étrendről is.

Tudjon meg többet
29

FEBR.

Perinatális szaktanácsadói ösztöndíjat támogat az Eisberg

Az Eisberg minden évben számos fontos ügyet és szervezetet támogat, ezt a küldetését 2024-ben is folytatja a vállalat. Az egyik ilyen kiemelt fontosságú terület az egészségmegőrzés. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társasággal (MPPPOT) történő együttműködés most új szintre lépett, hiszen az Eisberg fél éves ösztöndíjat adományozott Stiglicz-Árkosi Nóra szülésznőnek.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest