A művészi mozdulatokban rejlik a harmónia titka

Egri Stúdiószínház Táncfesztivált csapata és az Eisberg
Egri Stúdiószínház Táncfesztivált csapata és az Eisberg

Egy saláta megkomponálása során az ízeknek is harmóniába kell kerülniük ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Már-már kötéltánc ez, ahol az Eisberg Hungary Kft. igazán ügyesen egyensúlyozik. Nem csoda, hogy a vállalat évről évre pártfogója a művészeteknek. Ez alkalommal a szeptember 23–27. között tartott Egri Stúdiószínház Táncfesztivált támogatta.

15 ezer kilométert is legyőz a szenvedély

Idén 9. alkalommal igyekszik elkápráztatni a közönséget változatos programkínálatával a Stúdiószínház Táncfesztivál. A Gárdonyi Géza Színházban ezúttal minden korosztály belepillanthat a néptánc és a kortárstánc különleges világába. A koronavírus-járványra reagálva idén egy új megoldással is igyekeznek kedvezni az érdeklődőknek, ezért a fesztivál nyitóelőadása online térben valósul meg. Bár most az utazás senki számára nem ajánlatos, a GG Tánc Eger és Roberto Galvan argentin koreográfus segítségével a tánc és a zene összefonódva győzi le a magyar Athén és a Buenos Aires közötti távolságot. Nézzék meg önök is, hogyan kel életre Beethoven V. szimfóniája ebben a páratlan előadásban!

A 19.30 órakor kezdődő nyitóelőadáson túl is érdemes követni a Táncfesztivált, ugyanis minden napra készültek izgalmas előadásokkal a művészek. Azoknak, akik személyesen keresik fel a Gárdonyi Géza Színházat, azt tanácsoljuk, hogy ne felejtsenek el maszkot vinni magukkal!

Ajándék a salátaóriástól

„Az Eisberg Hungary Kft.-vel már korábban is volt kapcsolatunk, ugyanis tavasszal ők támogatták a Bolero bemutatónkat, mely a művészi élmény mellett a környezetvédelem és az emberi kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta. A jó viszony pedig azóta is töretlen. A vállalat ezúttal a társulatunknak kedveskedett a kitűnő salátáival, melyeket nagy örömmel fogyasztanak a táncművészeink. Az ő életükben alapvetően is kiemelt fontossággal bír az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás” – mesélte el Kiss Alexandra, a GG Tánc Eger (Gárdonyi Géza Színház) művészeti titkára, aki a vidáman falatozó művészekről is küldött nekünk fotót.

A művészet inspiráció

Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezető igazgatója is „a frissesség művészetét” tartja szem előtt a munka során. A konyhakész saláták területén is folyamatosan szükség van a megújulásra, ezért inspirációként szolgálnak a cég számára a művészetek. Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a jól összehangolt ízvilág végül egy közös szimfóniává olvadjon össze.

„Magam is ezer szállal kötődöm a művészetekhez, és mindig szívesen támogatom is az újító gondolatokat. Nagyon szimpatikus számomra, hogy ebben a világban nem kötnek kompromisszumokat, hanem a művészek felvállalják az eredeti elképzeléseiket, és meg is valósítják azokat. A múltban már több alkalommal működtünk együtt egy-egy jótékonysági esemény vagy rendezvény kapcsán olyan előadókkal, akik értéket képviselnek – jó példa erre a Palya Beával vagy Bérczesi Robival való közös munka. Ezen a hagyományon pedig a jövőben sem szeretnénk változtatni, mert ez az érték, amit a művészetek képviselnek, egyúttal mérték is számukra, és előrevetíti azt az utat, amin haladni szeretnénk” – árulta el Gazsi Zoltán.

Az esemény Facebook linkje:
https://www.facebook.com/events/322119485532487


Fotó: Gál Gábor

Egri Stúdiószínház Táncfesztivált előadása
Egri Stúdiószínház Táncfesztivált előadása
Egri Stúdiószínház Táncfesztivált előadása
Egri Stúdiószínház Táncfesztivált előadása

További hírek

18

ÁPR.

Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – világít rá az Eisberg az Opinio felületén végzett Színes Tálak Kutatása.

Tudjon meg többet
26

MÁRC.

Egészséges húsvét: ezt tanácsolja a dietetikus

A húsvéti időszak – sok más ünnephez hasonlóan – többek között a nagy lakomákról is szól. A családi és baráti összejövetelek során azonban nem nehéz szem elől téveszteni a mértékletességet, ami megterhelő lehet a szervezetünk számára. Egy táplálkozási szakértőt kérdeztünk az idei trendekről, a táplálkozási szokásaink változásairól és persze az ideális húsvéti étrendről is.

Tudjon meg többet
29

FEBR.

Perinatális szaktanácsadói ösztöndíjat támogat az Eisberg

Az Eisberg minden évben számos fontos ügyet és szervezetet támogat, ezt a küldetését 2024-ben is folytatja a vállalat. Az egyik ilyen kiemelt fontosságú terület az egészségmegőrzés. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társasággal (MPPPOT) történő együttműködés most új szintre lépett, hiszen az Eisberg fél éves ösztöndíjat adományozott Stiglicz-Árkosi Nóra szülésznőnek.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest