A mályvavirág szirmai védik a nőket

Sallai Krisztina
Sallai Krisztina

2013-ban indította útjára a Mályvavirág Alapítványt Nagy-Tóth Ildikó (Tóth Icó) azért, hogy segítséget nyújtson azoknak a sorstársainak, akik nőgyógyászati daganatokkal küzdenek, ugyanakkor a megelőzésre is kiemelt figyelmet fordítanak. Szeptember 20-án, vasárnap a World GO Day eseményhez kapcsolódva számos edukációs programmal készülnek az érdeklődőknek – a koronavírushoz igazodva –, ezúttal online formában. A jó ügyhöz pedig az Eisberg Hungary Kft. is csatlakozott. Sallai Krisztina, az esemény hazai projektvezetője több izgalmas részletet is megosztott velünk.

Nemes ügyért harcolnak

Sallai Krisztina szinte a kezdetek óta segíti a Mályvavirág Alapítvány munkáját több területen is, melyek közül most, mint a World GO Day magyarországi eseményének projektvezetőjét, szervezőjét szólítottuk meg.

„Az ESGO ENGAGe által életre hívott World GO Day (Nőgyógyászati Daganatok Világnapja) eseményéhez már nem először csatlakozunk. Azokat a nőket támogatjuk, akik méhnyak-, petefészek-, méhtest-, szeméremtest- vagy hüvelyrákkal küzdenek, és azon túl, hogy nem engedjük el a kezüket, igyekszünk felhívni a figyelmet a megelőzés lehetőségeire is. A pandémia viszont számunkra is új kihívásokat támasztott, melyekre igyekszünk reagálni. A GO DAY keretében rengeteg sportprogrammal készültünk, mert a mozgást kiemelten fontosnak tartjuk a betegségek elleni küzdelemben (és a prevencióban is), ezeket viszont most lehetetlen megtartani – mesélte Krisztina, akit bár rosszul érintett a folyamatos újratervezés, mégsem aggódik a rendezvény sikeréért.

Virtuális támogatás

Bár személyesen nem, de az online térben semmi akadálya annak, hogy megrendezzék az eseményt, ahol igazi szaktekintélyek várják, hogy edukációs felszólalásaikkal hasznos információkat és jótanácsokat adhassanak az érdeklődőknek. Sallai Krisztina pedig azt is elárulta nekünk, hogy milyen színt viseljünk vasárnap, ha támogatni szeretnénk a kezdeményezést.

„Az alapítványunk szimbóluma a lila színű mályvavirág, ami kitartásáról és szívósságáról ismert. A mályvavirág több színben pompázik, a GO DAY ebből a lilát kapta, hiszen ez jelképezi az összes nőgyógyászati daganatot. Szeretnénk, ha ezen a napon minél többen viselnék valamilyen formában – rúzs, körömlakk, kiegészítő, ruházat – a lilát, kifejezve ezzel támogatásukat. Az online program reggel 8 órakor indul, 11 órakor pedig élőben jelentkezünk Salgótarjánból, ahol elindítjuk a stafétát a helyi Mályvavirág Pontunkon. Ezt követően egész nap orvosok és egészségügyi szakértők szólalnak fel a HPV-megelőzésről, valamint a különböző nőgyógyászati daganatok tüneteiről” – osztotta meg velünk Krisztina, aki nagy örömmel mesélte el, hogy milyen sokan álltak idén is a kezdeményezés mögé.

A salátaóriás is besegít

Az Eisberg Hungary Kft. számára nem idegen terület a segítségnyújtás, amit a World GO Day alkalmával is újra bebizonyított. A társadalmi felelősségvállalás pedig a női egészségre is vonatkozik. A koronavírus miatt azonban idén egy kicsit más formában érkezik a támogatás, mint azt megszokhattuk.

„Szerencsére számos partnerrel dolgozunk együtt azért, hogy megvalósulhasson a World GO Day. Az Eisberg Hungary Kft.-vel is több ponton kapcsolódtunk már egymáshoz. Idén is sok ötlet volt, a salátaosztástól a különböző mozgásformák támogatásáig, de azzal, hogy online térbe költözünk, a lehetőségeink is korlátozódnak. Az Eisberg értékesítési vezetője, Szalai Judit egy virtuális üzenet formájában fog hozzájárulni az eseményhez. Az ő gondolatait is meghallgathatják, ha vasárnap velünk tartanak” – árulta el nekünk Sallai Krisztina.

További hírek

25

JÚL.

Salátázással a saját egészségünkért és a magyar sportolókért

Ahogy a most hétvégén kezdődő Olimpiai Játékoknak, úgy az augusztus 28. és szeptember 8. között zajló Paralimpiai Játékoknak is Párizs ad otthont idén. A paralimpiára eddig 39 sportolónk kvalifikált. A magyar csapatot az Eisberg is támogatja: az új Sport Mix salátakeverék csomagolásán található matricával hívják fel a figyelmet a Magyar Paralimpiai Csapat változatos étrendjének támogatására és az egészséges táplálkozás, valamint a rendszeres testmozgás fontosságára.

Tudjon meg többet
10

JÚL.

Egészséges nyári táplálkozás: növényi zsírokkal a bikiniforma megőrzéséért

Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de a tévhitek ellenére nem szükséges teljesen mellőzni a zsírokat étrendünkből. A telített zsírok visszafogott fogyasztása ugyan jogos, de emellett előnyös a növényi zsírforrások, például olajos magvak, növényi olajok, valamint a halak beiktatása az étrendbe, mivel ezek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak.

Tudjon meg többet
08

JÚL.

Harmadával több saláta fogyott a Salátázás Hónapján

A Salátázás Hónapja alatt 32%-kal nőtt az eladott Eisberg salátátakeverékek száma a tavalyi év azonos időszakához képest. Az Eisberg idén harmadszor indította el egészséges táplálkozásra ösztönző Salátázás Hónapja kampányát, mely a magyar háztartásokat célozta meg azzal az üzenettel, hogy a kész, mosott saláták, amellett, hogy finomak és egészségesek, praktikus megoldásként színesíthetik a napi étkezést. 

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest