Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval
Összetevők
1 csomag Eisberg Madársaláta
25 dkg konzerv fehérbab
1 szál póréhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál dijoni mustár
1 kiskanál magvas mustár
3 evőkanál olaj
2 kiskanál almaecet
só, bors
Elkészítés
Készítsük el az öntetet. Keverjük össze a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A babot csepegtessük le és alaposan mossuk át. A póréhagymát vágjuk vékony karikákra. Ne pirítsuk, hogy megmaradjon a krémes-édes állaga. Ha már kész a hagyma, akkor öntsük hozzá babot és az öntetet, keverjük össze, zárjuk el a lángot. A madárbegy salátát öntsük egy tálba, rendezzük rá a babos-póréhagymás keveréket, keverjük össze, és tálalhatjuk is.
Eisberg tipp
Fehérbab helyett használhatunk konzerv lencsét vagy csicseriborsót is, viszont a klasszikus vesebab és tarkabab nem jó, mert túl vastag a héja és nem elég krémes az állaga ehhez a könnyű salátához.