Kuszkusz saláta
Összetevők
1 csomag Eisberg Fitness Mix
5 dkg kuszkusz
1 csomag petrezselyem
6-7 szem koktélparadicsom
1 csomag újhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 marék mazsola
1 citrom leve
só, bors
Elkészítés
A száraz kuszkuszt és a mazsolát tegyük hőálló edénybe, majd 0,75 dl forrásban lévő vízzel öntsük le, sózzuk meg, locsoljuk meg egy evőkanál olívaolajjal. Fedjük le és hagyjuk állni 10-15 percig. Amíg hűl a kuszkusz, szórjuk a salátát egy tálba. A petrezselymet aprítsuk fel durvára, szórjuk a salátára. A paradicsomot negyedeljük, az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk 1 cm-es darabokra. Szórjuk őket a petrezselymes salátára, sózzuk meg. Pár percig hagyjuk állni, hogy a só beivódjon a hagymába, így lágyabb lesz az íze. A paradicsom levet ereszt ugyan, de az csak ízesíti a kuszkuszt. A mazsolás kuszkuszt villa segítségével lazítsuk fel és még melegen keverjük a zöldségekhez. Óvatosan forgassuk össze, és folyamatosan kóstolva ízesítsük. Felváltva adjuk hozzá a citrom levét, majd egy kis olajat, sót, borsot. A kuszkusz meglepően sok olívaolajat és citromot képes felvenni, így ne aggódjunk, ha eltűnik benne a 4-6 kanál olívaolaj. Minden ízesítés után kóstoljuk, hogy eltaláljuk a számunkra megfelelő ízt. Önmagában is fogyaszthatjuk, de bárány mellé, köretként is kitűnő.
Eisberg tipp
0,75 dl forró víz kimérése helyett egyszerűbb, ha a kuszkusszal teli tálat mérlegre rakjuk, nullázuk a mérleget és a forró vízből rámérünk 7,5 dkg-ot. Egy kis csicseriborsóval és mentável megbolondíthatjuk.