Összetevők

1 csomag Eisberg Bolero Mix
1 db kígyóuborka
40 dkg süthető kemény sajt
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál aprított kapor
1 fej lilahagyma
1 dl extra szűz olívaolaj
1 teáskanál ételecet

őrölt bors
csipet kristálycukor

Elkészítés

Az uborkát megpucoljuk és a magját eltávolítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés kristálycukorral, majd a szeletelt lilahagymával, a kaporral és a fokhagymával együtt alaposan leturmixoljuk. Ecettel és olívaolajjal átkeverve lazítjuk az öntetünk állagát. A tányér közepére halmozott salátánkat bőségesen meglocsoljuk a mártással és a tetejére kevés olívaolajban megpirított kemény sajtot helyezünk.

Eisberg tipp

Ha nem szeretjük vagy érzékenyek vagyunk rá, a hagymát elhagyhatjuk, és lecserélhetjük szeletelt olajbogyóra.