Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel
Összetevők
1 csomag Eisberg Verona Mix
4 db pisztráng vagy 60 dkg fogasfilé
10 dkg kukoricadara
3 dl napraforgóolaj
1.5 dl olívaolaj
1 db tojás
1 teáskanál mustár
1 evőkanál vágott bazsalikom
1 db narancs
1 db lime
0.5 dl tejszín
csipet porcukor
só
őrölt bors
Elkészítés
1 db tojássárgáját keverjük el a mustárral és egy habverővel intenzíven keverve csurgassunk hozzá 1.5 dl olívaolajat. Majonézalapunkat ízesítsük friss bazsalikommal, a narancs levével, sóval, borssal. Adjunk hozzá csipet porcukrot és lágyítsuk tejszínnel. A pisztrángokat/szeletelt fogasfilét kívül belül sózzuk, borsozzuk, majd kukoricadarában megforgatva, kevés forró olajban süssük őket aranybarnára. A salátára csurgassuk rá a bazsalikomos mártást és a hal mellé helyezve lime cikkel tálaljuk.
Eisberg tipp
Koktélparadicsommal még finomabb és pikánsabb.