Leírás

Az őszi hónapok egyik legértékesebb tápanyagforrásai egyértelműen a diófélék: rendszeres fogyasztásukkal nemcsak az erek egészségét tarthatjuk fenn, de segíthetnek a szív- és érrendszeri betegségek, illetve egyes daganatos betegségek megelőzésében is. Habár a diót a legtöbben az illatos, fűszeres őszi-téli süteményekhez kötjük, mai receptünkkel bebizonyítjuk, hogy akár egy főétkezés részeként is megállja a helyét.

Összetevők

1 csomag Eisberg Farmer Mix
10 dkg dió
20 dkg feta sajt
1 csokor friss kakukkfű
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál dióolaj (pl. bioboltokban kapható)
2 evőkanál magos mustár

Elkészítés

A diót egy közepes méretű, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, a feta sajtot falatnyi kockákra vágjuk, a kakukkfüvet felaprítjuk. Ennyi az előkészület. Következő lépésként elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez egy közepes méretű keverőtálba öntjük a majonézt, a citromlevet, a dióolajat és a mustárt, majd kézi habverővel az egészet alaposan összedolgozzuk. Ha kész, két választásunk is lehet. Vagy azonnal jó alaposan összeforgatjuk az öntettel a salátát, vagy tálaláskor ízlés szerint csak a saláta tetejét csurgatjuk meg vele. Az ízes salátát tányérra halmozzuk, megszórjuk a pirított dióval és a sajt kockákkal, végül a salátát meghintjük az apróra vágott fűszernövénnyel.

Eisberg tipp

Keverj hozzá egy kis avokádót is.