Az én salátám ropogós combokkal
Összetevők
1 csomag Eisberg Az én salátám
1 üveg Eisberg Francia öntet
4-6 db csirke alsó comb, ún. „dobverő”
liszt
tojás
panko morzsa a panírhoz
olaj a sütéshez
Elkészítés
A megmosott csirke alsó combokat besózzuk, borsozzuk. A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, a tojást és a panko morzsát. A bepanírozott combokat a forró olajba tesszük és addig sütjük, míg aranylóan piros nem lesz a színük. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy átsült a hús, szúrjunk bele egy villát. Akkor jó, ha a kifolyó lé már nem piros. A megsült húst helyezzük szalvétára vagy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla. Az Eisberg Az én salátámat ízlés szerint keverjük össze Eisberg Francia dresszinggel, majd tálaljuk a csirke combokkal. Mi az a panko morzsa? A panko morzsa egy a kenyér beléből készült morzsa. A japán konyha ugyanúgy használja mint a magyar a zsemlemorzsát. A kettő között az a különbség, hogy a panko használatával, mivel darabosabb, ropogósabb és kevésbé olajos lesz az étel bundája. A panko morzsa főleg delikatesz boltokban kapható, de magunk is megpróbálhatjuk elkészíteni otthon, csak a morzsának félretett kenyérről szárítás előtt vágjuk le a héját és ne daráljuk a száraz kenyérbelet, hanem törjük, aprítsuk. Eisberg tipp: Ha szeretnénk, hogy még egészségesebb és egzotikusabb legyen ez a fogás, akkor a hús sütéséhez napraforgó olaj helyett használjunk kókuszolajat.
Eisberg tipp
Keverd össze tojással és koktélparadicsommal.