A legerősebbeknek is kell a motiváció

Különleges, testet-lelket építő programban lehetett része mindazoknak, akik ott voltak az Eisberg-Erőműhely augusztusi rendezvényén. A vadonatúj gödöllői bázison szakmai fórum, élménybeszámoló és egy felszabadult közös edzés is várta a résztvevőket. Az Eisberg évek óta támogatja az Erőműhely tevékenységét és sportolóit, így a mostani alkalomra sem érkezett üres kézzel a vállalat vezetője. Ízletes salátatálakkal és egy népszerű újdonsággal, a Red drink smoothie-val frissíthette fel magát a zömmel sportolókból álló közönség. 

 A közös program apropója egy komplex erőfejlesztő edzésmódszer bemutatása volt. Hutter Ádám, az ország egyik legelismertebb sportrehabilitációval foglalkozó szakembere tartott előadást a fascia tréning alapjairól és a módszer jelentőségéről.

 A fascia – vagyis a kötőszövet – alig több mint egy évtizeddel ezelőtt került a tudományos érdeklődés fókuszába. Ma már ismert, hogy az inakat és izmokat körülölelő rugalmas burok állapota meghatározó szerepet játszik fizikai állapotunkban, teljesítőképességünkben, mozgásunk minőségében. Különösen fontos ez sportolók esetében, akik fokozottan ki vannak téve a sérüléseknek. 

Együtt edzeni jó

Köztudott, hogy az izomerő megőrzéséhez rendszeres erősítő edzésre van szükség. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a kötőszövet ugyanígy igényli a tréninget. A fascia célzott edzése segít a kötőszövet egészségének és rugalmasságának megőrzésében vagy annak visszaszerzésében, például egy-egy sportsérülés után. 

 Ebben a témában mélyedhetett el az előadás mintegy 40 résztvevője, majd az elméletet a gyakorlatba ültetve bemutatóedzés következett. Hutter Ádám speciális nyújtó gyakorlatokat mutatott be, a tréninghez szinte mindenki csatlakozott. Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezetője a családját is elhozta, mindannyian beszálltak a közös mozgásba. A vége egy igazán jó hangulatú közös edzés lett, olyan nagynevű sportolók részvételével, mint Rakonczay Gábor extrém sportoló, Shenker-Horváth Kinga wakeboard világbajnok – egyben az Eisberg dietetikusa, Kókai Zsolt 5 danos Taekwon-do mester, Balogh Ildikó és Csomai-Kürtössy Roland, az Eisberg-Erőműhely ultrafutói, Fodor Amira, az Eisberg által támogatott fiatal karateversenyző, valamint Szecsei Szilárd 3 danos Kyokushin mester, az Erőműhely vezetőedzője.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Shihan Borza József, 7 danos Kyokushin Karate nagymester, a magyar és nemzetközi karateélet ikonikus alakja is.

 Testre és lélekre ható élmények

 Az este során nemcsak a sportolók pörögtek, hanem a turmix is. Az Eisberg vadonatúj termékével, a Red drinkkel frissíthették fel magukat a résztvevők. Ez a vitamindús smoothie tökéletes választás a sportos, egészséges életmód követőinek, hiszen a friss salátakeverékből, banánból és gyümölcsléből álló ital biztosítja a szükséges mikro- és makrotápanyagokat, valamint a folyadékutánpótlásról is gondoskodik.

 A közös edzés után Rakonczay Gábor extrém sportoló és párja, Vámos Nóra izgalmas élménybeszámolójában merülhetett el a közönség. Áprilisban közösen teljesítették a különösen nagy erőpróbát jelentő Eisberg-Grönland expedíciót. 30 nap alatt szelték át a világ legnagyobb szigetét, 600 kilométeren át maguk után húzva szánjaikat a hó és a jég birodalmában. Ők az elsők a világon, akik vegyes párosként teljesítették az ultratávú sarki expedíciót. Gábor mesélt még ultrafutó versenyeiről, óceánátevezéseiről, nehézségekről, kihívásokról, motivációról. Szuggesztív előadása végén, ahogy mindig, most is alig győzte megválaszolni a felé záporozó kérdéseket. Shenker-Horváth Kinga, az Eisberg dietetikusa alaposan kifaggatta őt arról, hogyan lehet biztosítani az életben maradáshoz szükséges, megfelelő energia- és tápanyagtartalmú táplálkozást olyan extrém körülmények között, mint amilyen a grönlandi expedíció volt. 

 „Tervezzük, hogy a jövőben rendszeresen tartunk hasonló összejöveteleket, mert úgy tapasztaltuk, hogy ez a nap a hobbisportolók és versenyzők számára is komoly motivációs erővel bírt” – mondta a rendezvény után Szecsei Szilárd, az Erőműhely vezetőedzője. 

 Fotók: Pánczél Andrea
További hírek

16

NOV.

Idén is teljesítette küldetését a rózsaszín csomagolású saláta

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek jegyében alkotta meg három évvel ezelőtt az Eisberg Hungary Kft. a Pink mix saláta- és zöldségkeveréket, amellyel a vállalat a Mellrákinfó Egyesület munkáját támogatja. A rózsaszín csomagolású saláta minden évben októberben kerül a boltokba, hogy hírét vigye a mellrákszűrés fontosságának, hiszen a korai stádiumban felismert betegség az esetek többségében ma már gyógyítható.

Tudjon meg többet
03

OKT.

Marketing és kommunikációs vezetőt neveztek ki az Eisbergnél

Gál Judit kiskereskedelmi és szállodaipari szektorból érkezett vezetői tapasztalattal, Spielmann Laura, korábbi marketing vezető pedig nemzetközi feladatokat kapott.

Tudjon meg többet
27

SZEPT.

Életre szóló tudást kaptak a munkatársak az Eisberg Egészségprogramban

Fél év alatt összesen 69 kilót veszítettek súlyukból azok a fogyni vágyók, akik jelentkeztek az Eisberg támogatásával januárban elindult egészségprogramba. A módszert a Táplálkozástudományért Alapítvány dolgozta ki, amelyben dietetikus, személyi edző és gyógytornász segítette a munkatársak életmódváltását. A program célja az volt, hogy támogassa az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozási szokások kialakítását, meglévő krónikus betegségek esetén a megfelelő étrend betartását, valamint ráirányítsa a figyelmet a megfelleő testsúly és vázizomzat fontosságára. Az Eisberg az első olyan vállalat, amely az Alapítvány által kidolgozott programot biztosította munkatársainak.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest