A legerősebbeknek is kell a motiváció

Különleges, testet-lelket építő programban lehetett része mindazoknak, akik ott voltak az Eisberg-Erőműhely augusztusi rendezvényén. A vadonatúj gödöllői bázison szakmai fórum, élménybeszámoló és egy felszabadult közös edzés is várta a résztvevőket. Az Eisberg évek óta támogatja az Erőműhely tevékenységét és sportolóit, így a mostani alkalomra sem érkezett üres kézzel a vállalat vezetője. Ízletes salátatálakkal és egy népszerű újdonsággal, a Red drink smoothie-val frissíthette fel magát a zömmel sportolókból álló közönség. 

 A közös program apropója egy komplex erőfejlesztő edzésmódszer bemutatása volt. Hutter Ádám, az ország egyik legelismertebb sportrehabilitációval foglalkozó szakembere tartott előadást a fascia tréning alapjairól és a módszer jelentőségéről.

 A fascia – vagyis a kötőszövet – alig több mint egy évtizeddel ezelőtt került a tudományos érdeklődés fókuszába. Ma már ismert, hogy az inakat és izmokat körülölelő rugalmas burok állapota meghatározó szerepet játszik fizikai állapotunkban, teljesítőképességünkben, mozgásunk minőségében. Különösen fontos ez sportolók esetében, akik fokozottan ki vannak téve a sérüléseknek. 

Együtt edzeni jó

Köztudott, hogy az izomerő megőrzéséhez rendszeres erősítő edzésre van szükség. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a kötőszövet ugyanígy igényli a tréninget. A fascia célzott edzése segít a kötőszövet egészségének és rugalmasságának megőrzésében vagy annak visszaszerzésében, például egy-egy sportsérülés után. 

 Ebben a témában mélyedhetett el az előadás mintegy 40 résztvevője, majd az elméletet a gyakorlatba ültetve bemutatóedzés következett. Hutter Ádám speciális nyújtó gyakorlatokat mutatott be, a tréninghez szinte mindenki csatlakozott. Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezetője a családját is elhozta, mindannyian beszálltak a közös mozgásba. A vége egy igazán jó hangulatú közös edzés lett, olyan nagynevű sportolók részvételével, mint Rakonczay Gábor extrém sportoló, Shenker-Horváth Kinga wakeboard világbajnok – egyben az Eisberg dietetikusa, Kókai Zsolt 5 danos Taekwon-do mester, Balogh Ildikó és Csomai-Kürtössy Roland, az Eisberg-Erőműhely ultrafutói, Fodor Amira, az Eisberg által támogatott fiatal karateversenyző, valamint Szecsei Szilárd 3 danos Kyokushin mester, az Erőműhely vezetőedzője.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Shihan Borza József, 7 danos Kyokushin Karate nagymester, a magyar és nemzetközi karateélet ikonikus alakja is.

 Testre és lélekre ható élmények

 Az este során nemcsak a sportolók pörögtek, hanem a turmix is. Az Eisberg vadonatúj termékével, a Red drinkkel frissíthették fel magukat a résztvevők. Ez a vitamindús smoothie tökéletes választás a sportos, egészséges életmód követőinek, hiszen a friss salátakeverékből, banánból és gyümölcsléből álló ital biztosítja a szükséges mikro- és makrotápanyagokat, valamint a folyadékutánpótlásról is gondoskodik.

 A közös edzés után Rakonczay Gábor extrém sportoló és párja, Vámos Nóra izgalmas élménybeszámolójában merülhetett el a közönség. Áprilisban közösen teljesítették a különösen nagy erőpróbát jelentő Eisberg-Grönland expedíciót. 30 nap alatt szelték át a világ legnagyobb szigetét, 600 kilométeren át maguk után húzva szánjaikat a hó és a jég birodalmában. Ők az elsők a világon, akik vegyes párosként teljesítették az ultratávú sarki expedíciót. Gábor mesélt még ultrafutó versenyeiről, óceánátevezéseiről, nehézségekről, kihívásokról, motivációról. Szuggesztív előadása végén, ahogy mindig, most is alig győzte megválaszolni a felé záporozó kérdéseket. Shenker-Horváth Kinga, az Eisberg dietetikusa alaposan kifaggatta őt arról, hogyan lehet biztosítani az életben maradáshoz szükséges, megfelelő energia- és tápanyagtartalmú táplálkozást olyan extrém körülmények között, mint amilyen a grönlandi expedíció volt. 

 „Tervezzük, hogy a jövőben rendszeresen tartunk hasonló összejöveteleket, mert úgy tapasztaltuk, hogy ez a nap a hobbisportolók és versenyzők számára is komoly motivációs erővel bírt” – mondta a rendezvény után Szecsei Szilárd, az Erőműhely vezetőedzője. 

 Fotók: Pánczél Andrea




További hírek

18

ÁPR.

Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – világít rá az Eisberg az Opinio felületén végzett Színes Tálak Kutatása.

Tudjon meg többet
26

MÁRC.

Egészséges húsvét: ezt tanácsolja a dietetikus

A húsvéti időszak – sok más ünnephez hasonlóan – többek között a nagy lakomákról is szól. A családi és baráti összejövetelek során azonban nem nehéz szem elől téveszteni a mértékletességet, ami megterhelő lehet a szervezetünk számára. Egy táplálkozási szakértőt kérdeztünk az idei trendekről, a táplálkozási szokásaink változásairól és persze az ideális húsvéti étrendről is.

Tudjon meg többet
29

FEBR.

Perinatális szaktanácsadói ösztöndíjat támogat az Eisberg

Az Eisberg minden évben számos fontos ügyet és szervezetet támogat, ezt a küldetését 2024-ben is folytatja a vállalat. Az egyik ilyen kiemelt fontosságú terület az egészségmegőrzés. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társasággal (MPPPOT) történő együttműködés most új szintre lépett, hiszen az Eisberg fél éves ösztöndíjat adományozott Stiglicz-Árkosi Nóra szülésznőnek.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest