Szalai Judit - kereskedelmi vezető

Az Eisberg arcai

Szalai Judit kereskedelmi vezető

2016-ban egy siófoki szakmai konferencián hallotta először beszélni az Eisberg vezetőjét. Gazsi Zoltán rendkívüli hatással volt rá, teljesen magával ragadta az előadó közvetlen személyisége és a mondanivalója is. Az Eisberg vezetője ugyanis egy álommunkahelyről beszélt, ahol erős bizalmi légkörben mindenki kreatívan kibontakoztathatja tudását. Judit azonnal érezte, hogy itt akar dolgozni.

Az álmok néha valóra válnak

Eltelt egy év, mire megérett benne az elhatározás. Addigra már nagyon szeretett volna munkahelyet váltani, nem érezte magát a helyén ott, ahol addig dolgozott. Vett egy nagy levegőt, és írt Gazsi Zoltánnak, aki már másnap reggel hívta is, hogy találkozzanak. Épp nem volt nyitott pozíció, de abban maradtak, tartják a kapcsolatot. Alig néhány hét elteltével ismét csörgött a telefon, mint kiderült, felmondott az Eisberg kereskedelmi vezetője. A közgazdász végzettségű Judit addig egy multinál dolgozott, igaz, nem kimondottan ezen a területen. Mégis megkapta a bizalmat és ezzel együtt az állást is. Az Eisbergnél ugyanis az emberek hozzáállása a legfontosabb.  A szakmai dolgok átadhatók, megtanulhatók, de az attitűdön változtatni szinte lehetetlen. Ha valaki nem ugyanazokat az értékeket vallja, mint a vállalat többi munkatársa, akkor az illető nem illik bele a csapatba.

Jókor, jó helyen

Ahogy minden új kollégának, Juditnak is el kellett töltenie egy kis időt minden gyártási folyamatban. Úgy emlékszik, az első nap 8 órán át salátát torzsázott, azt mondja, életében nem fáradt még el annyira, mint aznap, pedig nem áll távol tőle a fizikai aktivitás. Mégis nagyon fontos volt számára, hogy közelebbről is megismerje azt a terméket, amelyet értékesít. Megtanulta megbecsülni az üzemben dolgozók kemény munkáját, és azt mondja, ezáltal sokkal jobban tudja érvényesíteni a cég érdekeit például egy-egy ártárgyalásnál. 

Juditnak az is nagyon fontos, hogy egészséges terméket árul, amivel könnyű azonosulnia. És ő maga is sokat változott az új munkahelyen.

„Az Eisbergnél töltött négy év nemcsak szakmai, hanem óriási személyiségfejlődést is hozott számomra. Sokkal nyitottabb, bátrabb lettem, és bebizonyosodott, hogy működik a cég filozófiája: egy bizalommal teli légkörben az emberek kreatívan teljesíthetik ki magukat” – mondja Judit.

Itt mindenki szereti a salátát

Korábban is sok zöldséget [SJ1] fogyasztott, de mielőtt az Eisberghez került, a saláták közül leginkább csak a fejes salátával találkozott. Meglepte, hogy ennyiféle létezik, ez is egy tanulási folyamat volt számára, hogy megismerje azt az óriási kínálatot, amellyel dolgoznak. Kedvence jelenleg a Fitness mix, mert ebben csak leveles saláták vannak, látványban és ízvilágban is ez áll hozzá a legközelebb, de már piacon van a trónbitorló, az egyadagos A Te Salátád.

Feladatának tekinti, hogy minél több fogyasztóhoz jusson el az általa már megszerzett ismeret, hogy mennyivel kényelmesebb és biztonságosabb ezeknek a salátáknak, illetve mixeknek a fogyasztása, hiszen mindegyik összetevőről pontosan tudható, honnan származik.


Értékek mentén dolgozni

Juditnak lételeme a mozgás, sokat túrázik és szívesen tesz nagyobb sétákat a városban is. Fontos számára az egészséges életmód, ez is egy olyan alapérték, amely az Eisberg csapatára jellemző. A másik fontos érték a segíteni vágyás, ami Juditban is megvan. A vállalat számtalan jó ügyet támogat az egészségügytől a sporton át a kultúráig, a munkatársak szabadon hozhatnak be újabb fontos, támogatásra érdemes projekteket. Judit nevéhez fűződik a mellrákos betegek támogatására kifejlesztett Pink Mix salátakeverék, ő hívta fel a figyelmet erre a témára, és büszke rá, hogy ezáltal az Eisberg egy társadalmilag fontos ügyet segít.


Judit az Eisbergről:

Azért jó az Eisbergnél dolgozni, merúgy érzem, itt kiteljesedhetek.

Azt szeretem a legjobban a munkámban, hogy sokféle személyiségű, motivációjú, hátterű emberrel (kollégákkal és partnerekkel) dolgozhatok együtt, akiket mind összeköt a folyamatos fejlődés vágya és a másik tisztelete.

Akkor érzem magam sikeresnek a munkámban, amikor a csapat (sales csapat vagy az aktuális projekt csapat) egyként dolgozik egy új termék fejlesztésén vagy egy helyzet megoldásán.


További hírek

16

MÁRC.

Osgyán Anikó - területi képviselő

Anikó 12 éve érkezett egy zöldség-gyümölcs nagykereskedéstől. Akkoriban még két cégből állt az Eisberg magyarországi vállalata. Amikor Eisberg Hungary Kft néven egyesült a két cég, ő lett az első alkalmazott, amire a mai napig nagyon büszke. Univerzális munkaerőnek tartja magát, hiszen a vevőszolgálattól kezdve a számlázáson át a fuvarszervezésig sok területen dolgozott már.

Tudjon meg többet
08

MÁRC.

„Csak rajtam áll, mit tudok beleadni” – Fodor Amira, a karate üdvöskéje

Amira nyolc éves volt, amikor az öccsét kísérve először járt karate edzésen. Az élmény annyira megfogta, hogy ott ragadt. Egy év múlva már utánpótlás versenyeken indult, 10 évesen megszerezte első magyar bajnoki címét. Most 15 éves, a világranglistán korosztályában az előkelő ötödik helyen jegyzik. Fodor Amirát, a KSI versenyzőjét 2022 augusztusa óta az Eisberg is támogatja.

Tudjon meg többet
16

FEBR.

Spielmann Laura - marketing vezető

Laura néhány nappal a 21. születésnapja előtt, lelkes gyakornokként került az Eisberghez, alig 27 évesen pedig marketing vezető lett. Azt mondja, a vállalatnál nőtt fel emberi és szakmai értelemben egyaránt.Gyakorlatilag véletlenül került a svájci tulajdonban lévő salátás céghez. Másodéves kereskedelem-marketing szakos egyetemistaként, felsőfokú német és középfokú angol nyelvtudással kereste gyakornoki helyét. Az akkori, gyakorlati helyekre vonatkozó szabályozás miatt nehezített pályán mozgott, a segítség végül nem várt helyről érkezett.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest