Bronzérem születésnapra

Harmadik lett az Eisberg által támogatott Erőműhely csapata a 7. Ultra Tisza-tó versenyen. Hétfős csapatban teljesítették a váltót, amelyen a júliusi forróság ellenére bronzérmet érő időt futottak. Az Egyesület idén lett 10 éves, és szinte a kezdetektől szorosan együttműködik az Eisberggel, közös elhivatottságuk az egészséges életmód népszerűsítése. Szecsei Szilárd, az Egyesület vezetőedzője azt mondja, a saláták ezen a versenyen is erőt adtak a kitűnő teljesítményhez.

Csodálatos természetvédelmi területen halad az Ultra Tisza-tó útvonala. Az érintetlen környezet, a tiszta levegő valósággal vonzza ide a futás szerelmeseit. A Tiszafüredről induló tókerülő versenyt 130 vagy 65 kilométeres távon, egyénileg vagy váltóban lehet teljesíteni. Az Ultra Tisza-tó az Ultra Balaton „kistestvére”, egyben kvalifikáció a jövő évi balatoni versenyre, ez a másik vonzó tulajdonsága a futók számára.

A verseny a legjobb edzés

 Az Erőműhely sportolói rendszeresen indulnak az Ultra Balatonon, Szecsei Szilárd, az Egyesület vezetőedzője azt mondja, ott általában 10-13 fős kerettel neveznek.  Azok kerülhetnek a csapatba, akik aktívan részt vesznek az egyesület funkcionális edzésein, és az általában két hónapos, intenzív felkészülési munkában. A hosszútávfutó versenyek az éves edzésprogram részét képezik, mondja a 3 danos kyokushin karate mester. Azt vallja, nem a helyezés, hanem a közös teljesítmény a lényeg.

„Ez nagyon nagy élmény, csapatépítőnek mondanám leginkább. Persze számít az idő, igyekszünk minden évben jobbak lenni, de annyira nem lényeges, inkább örömfutásnak nevezném ezeket a versenyeket.”

Az Ultra Tisza-tó váltóversenye azonban más, az itt elért eredmény presztízskérdés az Egyesület számára. Ebben az évben az 5-10 fős férfi csapat kategóriában neveztek, 5 férfi és két női indulóval vágtak neki a 130 kilométeres táv teljesítésének. Forró és párás napra esett a verseny, és bár a hosszú távot futók hozzá vannak szokva az extrém körülményekhez, az időjárás mégis megterhelő volt a sportolók számára.

A vezetőedző azt meséli, az edzéseken korábban 5 perc körüli időket futottak kilométerenként, így azzal számolt, hogy mindenkire nagyjából 20 kilométer jut, kétfelé osztva, ami szintén küzdelmes volt a futóknak.

„Ugyanannak a távnak kétszer nekimenni, az kihívás. Futottál egy erőset, utána szépen lassan lehűlsz, jólesik levenni a futócipőt, aztán eltelik kis idő és újra vissza kell venni, majd ugyanazt a távot lefutni, az nem könnyű.”

Maguk sem számítottak arra, hogy a körülmények ellenére ilyen jó eredményt érnek el a 194 csapat között.

„Már beérkeztünk, pihentünk egy teraszon, és épp indulni készültünk, mikor mondták a többiek, hogy azt látják az alkalmazáson, stabilan a harmadik helyen vagyunk, úgyhogy várjunk már egy kicsit. Maradtunk, aztán egyszer csak szólítottak minket a dobogóra.”

Mint kiderült, 4 perc 50 másodperces átlagot futottak kilométerenként és ahhoz képest, hogy az Erőműhely nem kimondottan futóklub, a harmadik hely kifejezetten jó eredmény a vezetőedző szerint. Ráadásul a dobogó első és második fokán hivatásos tűzoltók és rendőrök álltak, mindkét csapat 10 fővel teljesítette a versenyt, így még szebben csillog a bronzérem.

Közös értékek mentén

Szilárd azt mondja, azáltal, hogy a szervezők a hobbisportolóknak is lehetőséget adnak a versenyzésre, komolyabb szintű edzésre késztetik őket.

„Azt látom, hogy a futás egyre népszerűbb, aminek nagyon örülök, mert ez a legolcsóbb és leghatékonyabb mozgásforma. Nem kell hozzá más, csak egy jó futócipő. Nagyon jól szinten tart, nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is, ami ebben a stresszes világban különösen fontos” – vallja a vezetőedző.

Az egészséges életmód népszerűsítése hozta össze az idén 10 éves Erőműhelyt és az Eisberget. A salátagyár egyebek mellett a versenyeken való részvételben is támogatja az egyesületet. A vezetőedző azt mondja, Tisza-tó körüli futásban is nagyon sokat segítettek a saláták.

„A melegben, futás után semmilyen étel nem esik igazán jól, kivéve a salátát. Van, aki a natúr salátakeveréket eszi zacskóból, de nagyon szeretik sportolóink a különböző összetételű, praktikus kiszerelésű salátatálakat is, amelyek a hűtőtáskából elővéve azonnali gyorssegélyt jelentenek verseny után” – árulta el Szecsei Szilárd.

Külön öröm volt a sportolók számára, hogy a dobogóra abban az egyenpólóban léphettek fel, amelyet az Eisbergtől kaptak 10. születésnapjuk tiszteletére.

Fotó: Pánczél Andrea


További hírek

22

DEC.

2023-ban is számtalan jó ügyet támogatott az Eisberg

A 2023-as év mindannyiunknak sok kihívást tartogatott, ám a vállalat ezek mellett is figyelmet fordított a számára fontos ügyekre és az ezeket képviselő szervezetekre. Az egészségmegőrzés, a kiegyensúlyozott táplálkozás vagy épp a fenntarthatóság olyan témák, amelyeket a vállalat a mindennapi működése során is szem előtt tart. Ezen értékek mentén több szervezet, alapítvány, sportoló és művész részesült támogatásban, hogy folytathassa munkáját, amellyel kicsit élhetőbb hellyé teszik a világot.

Tudjon meg többet
07

DEC.

Terézanyu újra színre lép

Különleges együttműködés jött létre az Eisberg Magyarország és Rácz Zsuzsa író között. Az „Állítsátok meg Terézanyut!” című regénnyel ismertté vált szerző hosszú évek óta sokat tesz azért, hogy Magyarországon javuljon a nők társadalmi elismertsége. Ezt a célt szolgálta az írónő által 10 éve létrehozott Terézanyu majd Aranyanyu díj is. A Terézanyu pályázat több év kihagyás után most az Eisberg támogatásával indul újra, ezt Rácz Zsuzsa új regényének bemutatóján jelentették be.

Tudjon meg többet
16

NOV.

Idén is teljesítette küldetését a rózsaszín csomagolású saláta

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek jegyében alkotta meg három évvel ezelőtt az Eisberg Hungary Kft. a Pink mix saláta- és zöldségkeveréket, amellyel a vállalat a Mellrákinfó Egyesület munkáját támogatja. A rózsaszín csomagolású saláta minden évben októberben kerül a boltokba, hogy hírét vigye a mellrákszűrés fontosságának, hiszen a korai stádiumban felismert betegség az esetek többségében ma már gyógyítható.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest