Bronzérem születésnapra

Harmadik lett az Eisberg által támogatott Erőműhely csapata a 7. Ultra Tisza-tó versenyen. Hétfős csapatban teljesítették a váltót, amelyen a júliusi forróság ellenére bronzérmet érő időt futottak. Az Egyesület idén lett 10 éves, és szinte a kezdetektől szorosan együttműködik az Eisberggel, közös elhivatottságuk az egészséges életmód népszerűsítése. Szecsei Szilárd, az Egyesület vezetőedzője azt mondja, a saláták ezen a versenyen is erőt adtak a kitűnő teljesítményhez.

Csodálatos természetvédelmi területen halad az Ultra Tisza-tó útvonala. Az érintetlen környezet, a tiszta levegő valósággal vonzza ide a futás szerelmeseit. A Tiszafüredről induló tókerülő versenyt 130 vagy 65 kilométeres távon, egyénileg vagy váltóban lehet teljesíteni. Az Ultra Tisza-tó az Ultra Balaton „kistestvére”, egyben kvalifikáció a jövő évi balatoni versenyre, ez a másik vonzó tulajdonsága a futók számára.

A verseny a legjobb edzés

 Az Erőműhely sportolói rendszeresen indulnak az Ultra Balatonon, Szecsei Szilárd, az Egyesület vezetőedzője azt mondja, ott általában 10-13 fős kerettel neveznek.  Azok kerülhetnek a csapatba, akik aktívan részt vesznek az egyesület funkcionális edzésein, és az általában két hónapos, intenzív felkészülési munkában. A hosszútávfutó versenyek az éves edzésprogram részét képezik, mondja a 3 danos kyokushin karate mester. Azt vallja, nem a helyezés, hanem a közös teljesítmény a lényeg.

„Ez nagyon nagy élmény, csapatépítőnek mondanám leginkább. Persze számít az idő, igyekszünk minden évben jobbak lenni, de annyira nem lényeges, inkább örömfutásnak nevezném ezeket a versenyeket.”

Az Ultra Tisza-tó váltóversenye azonban más, az itt elért eredmény presztízskérdés az Egyesület számára. Ebben az évben az 5-10 fős férfi csapat kategóriában neveztek, 5 férfi és két női indulóval vágtak neki a 130 kilométeres táv teljesítésének. Forró és párás napra esett a verseny, és bár a hosszú távot futók hozzá vannak szokva az extrém körülményekhez, az időjárás mégis megterhelő volt a sportolók számára.

A vezetőedző azt meséli, az edzéseken korábban 5 perc körüli időket futottak kilométerenként, így azzal számolt, hogy mindenkire nagyjából 20 kilométer jut, kétfelé osztva, ami szintén küzdelmes volt a futóknak.

„Ugyanannak a távnak kétszer nekimenni, az kihívás. Futottál egy erőset, utána szépen lassan lehűlsz, jólesik levenni a futócipőt, aztán eltelik kis idő és újra vissza kell venni, majd ugyanazt a távot lefutni, az nem könnyű.”

Maguk sem számítottak arra, hogy a körülmények ellenére ilyen jó eredményt érnek el a 194 csapat között.

„Már beérkeztünk, pihentünk egy teraszon, és épp indulni készültünk, mikor mondták a többiek, hogy azt látják az alkalmazáson, stabilan a harmadik helyen vagyunk, úgyhogy várjunk már egy kicsit. Maradtunk, aztán egyszer csak szólítottak minket a dobogóra.”

Mint kiderült, 4 perc 50 másodperces átlagot futottak kilométerenként és ahhoz képest, hogy az Erőműhely nem kimondottan futóklub, a harmadik hely kifejezetten jó eredmény a vezetőedző szerint. Ráadásul a dobogó első és második fokán hivatásos tűzoltók és rendőrök álltak, mindkét csapat 10 fővel teljesítette a versenyt, így még szebben csillog a bronzérem.

Közös értékek mentén

Szilárd azt mondja, azáltal, hogy a szervezők a hobbisportolóknak is lehetőséget adnak a versenyzésre, komolyabb szintű edzésre késztetik őket.

„Azt látom, hogy a futás egyre népszerűbb, aminek nagyon örülök, mert ez a legolcsóbb és leghatékonyabb mozgásforma. Nem kell hozzá más, csak egy jó futócipő. Nagyon jól szinten tart, nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is, ami ebben a stresszes világban különösen fontos” – vallja a vezetőedző.

Az egészséges életmód népszerűsítése hozta össze az idén 10 éves Erőműhelyt és az Eisberget. A salátagyár egyebek mellett a versenyeken való részvételben is támogatja az egyesületet. A vezetőedző azt mondja, Tisza-tó körüli futásban is nagyon sokat segítettek a saláták.

„A melegben, futás után semmilyen étel nem esik igazán jól, kivéve a salátát. Van, aki a natúr salátakeveréket eszi zacskóból, de nagyon szeretik sportolóink a különböző összetételű, praktikus kiszerelésű salátatálakat is, amelyek a hűtőtáskából elővéve azonnali gyorssegélyt jelentenek verseny után” – árulta el Szecsei Szilárd.

Külön öröm volt a sportolók számára, hogy a dobogóra abban az egyenpólóban léphettek fel, amelyet az Eisbergtől kaptak 10. születésnapjuk tiszteletére.

Fotó: Pánczél Andrea


További hírek

24

AUG.

Még zöldebb az Eisberg

Hamarosan a GREEN BRANDS védjegy logóját viselhetik az Eisberg Hungary Kft kiskereskedelmi forgalomba kerülő csomagolt friss saláta- és zöldségkeverékei.  A védjegy biztosítja, hogy a minősített márka valóban környezetbarát és fenntartható, ezzel hozzájárul a környezet, a természet és az éghajlat védelméhez, valamint az értékes természeti erőforrások megőrzéséhez. Az Eisberg hosszú évek óta elkötelezett ezen értékek iránt. Ennek a törekvésnek egyik elismerése az új védjegy is.

Tudjon meg többet
04

JÚL.

Sikerrel zárult a Salátázás Hónapja

Sokan még mindig úgy vélik, hogy az egyre népszerűbb salátafogyasztás valamiféle 20. századi fogyókúrás hóbort. Pedig a salátának valóságos történelme van.  Népszerűsége legalább az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, erről tanúskodnak a négyezer éves falfestmények. Ehhez képest nem is volt olyan rég, amikor 1939-ben egy chicagói étterem megnyitotta az első salátabárt. Szerte a világban májusban ünneplik a Nemzetközi Salátázás Hónapját, amelyhez az Eisberg második éve csatlakozott.

Tudjon meg többet
28

JÚN.

Fontos díjat kapott a Pántlika a Nők Lapja Food Awards 2023-on

A tavalyi év sikerét megismételve újra az Eisberg egyik friss salátakeveréke nyert saját kategóriájában. A Nők Lapja második éve hirdette meg az áruházakban kapható élelmiszerek és italok rangadójának számító Food Awards pályázatot. A kényelmi ételek kategóriájában az előrecsomagolt saláták közül a Pántlika Mix kapta a legtöbb vásárlói szavazatot, talán nem véltelenül, hiszen az Eisberg eladásai szerint évek óta ez a salátakeverék a fogyasztók egyik kedvence.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest