Az Év Sportolója lett az Eisberg által támogatott triatlonista-palánta a Fradinál

Az Év Sportolója díjat kapta 2020-as teljesítményéért újonc korcsoportban a 13 éves Deli András triatlonista. A Ferencváros színeiben versenyző ifjú tehetséget két éve támogatja az Eisberg. A fiatal versenyző négy éve ismerkedett meg az összetett és erőt próbáló sportággal. Azóta több érmet szerzett országos egyéni és csapatversenyeken, második éve aranyjelvényes sportoló, sőt, 10 évesen elnyerte az Év Felfedezettje címet is. Most arról is mesél, mi érdekli még a sporton kívül, és hogy esznek-e a bajnokok salátát.

Négy éve, egy balatoni családi bringatúrán dőlt el minden. Az örökmozgó Deli Andris szeretett futni is, úszni is, biciklizni is, nem tudta eldönteni, melyik sportágat válassza. Szüleit kérdezte, hogy is hívják azt a sportot, ahol mindezt egyszerre lehet? Így került az akkor 9 éves fiú a Ferencváros Triatlon Szakosztályába.

Egy év múlva már szép eredményekkel szerepelt országos versenyeken, olyannyira, hogy 10 évesen megkapta az Év Felfedezettje címet. Idén pedig a 2020-as eredményeinek köszönhetően újonc korcsoportban az Év Sportolója lett. Ezeket a címeket nem adják olyan könnyen, Andrissal és szüleivel beszélgetve kiderült, igencsak kemény munka van mögötte.

A sport az első

Kortársai többnyire még az igazak álmát alusszák, amikor a fiú elindul az uszodába.  

- Hetente többször reggeli edzésre megyek, akkor fél héttől fél nyolcig úszom, és akkor az iskolában még beérek az első órára, mondja a közvetlen, cserfes fiú.

Az iskola háromig tart, utána futás vagy kerékpáros edzés következik, este hat körül ér haza. És ez így megy a hét minden napján, sőt, edzés szombaton is van. Azt mondja, a leckéit még az iskolában megírja, hogy este legyen egy kis szabadideje. Olyankor online játszik és beszélget a barátaival, esetleg új szenvedélyét, a Rubik-kocka minél gyorsabb kirakását gyakorolja. Azt mondja, ha ebből  lenne gyerekverseny, biztos, hogy azon is indulna. Azért most a triatlon az első, az is kiderül, hogy a három sportág közül melyik a kedvence.

-  A futást nagyon szeretem, az mindig is a kedvencem volt, mert abban vagyok a legjobb, és így nekem az tetszik a legjobban.

A versenyszezon többnyire márcistól októberig tart, mondja Deli András, Andris édesapja, ez évente 10-12 különböző helyszínt jelent. Ilyenkor a család felkerekedik és a hétvégét az adott városban töltik. Úgy osztják be az időt, hogy a verseny mellett jusson idő közös programokra, kirándulásra, nyáron strandolásra. A család élete is Andris elfoglaltságai köré szerveződik, mondják a szülők, akik nagyon büszkék gyermekük teljesítményére. Merthogy a hetedikes fiú nemcsak a sportban kiváló.

– Most jól állok mindenből, mondja szerényen Andris a tanulmányi eredményeiről -, tavaly például sikrerült kitűnőnek lennem. Anyukája szól közbe, - mondd el nyugodtan, hogy eddig mind a hat évben kitűnő voltál, - jó, hát eddig minden évben kitűnő voltam, ismeri el Andris, mintha ez egyáltalán nem lenne olyan fontos számára.

Édesanyja hozzáteszi, a hetedik osztály nagyon kemény, főleg úgy, hogy fia kéttannyelvű iskolába jár, az Üllői Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 7.d osztályos tanulója. Sokat segítenek azzal, hogy a 2 napos versenyek után pihenőnapot kaphat a fiú, mert tudják, úgyis pótolja az elmaradt leckéket.

Az iskolában a matek érdekli a legjobban, tervezőmérnöknek készül. Azt mondja, a sportot addig akarja csinálni, amíg iskola mellett belefér az idejébe, jelenleg felnőtt életét nem élsportolóként képzeli el.

A saláta is nyerő

Az eredményei közül a 2020-as balatonboglári duatlon országos bajnokságon szerzett aranyéremre a legbüszkébb. A Ferencváros Triatlon Szakosztályánál tavaly és idén is aranyjelvényes lett, amihez az országos bajnokságban legalább kétszer kell egyéniben az első  hét helyezett között szerepelni. A másik büszkesége pedig a 2020-as Év Sportolója különdíj újonc kategóriában. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tartották meg a díjátadót, így most foghatta először kezébe a kupát. A fiú szülei annak is nagyon örülnek, hogy gyermekük sok új barátra tett szert a Ferencvárosnál.

-Azon kívül, hogy Andrisnak komoly sikerélményeket ad a versenyzés, és az egészségének is jót tesz a sport, azt is fontosnak tartom, hogy nagyon jó a közösség a Fradinál - mondja a fiú édesapja. Deli András szerint a szakosztályban nemcsak az edzésekről és az eredményekről, hanem a csapatépítésről, egyfajta szellemiségre nevelésről is szólnak az együttlétek.

Az Eisberg 2019 óta támogatja a fiatal tehetséget. Amikor Andris a Fradihoz került, nagyjából akkor kezdődött a Ferencvárosi TC és a salátagyár együttműködése. Andris édesapja évek óta az Eisbergnél dolgozik termelési vezetőként, így talált egymásra támogató és támogatott. Mint kiderült, megérte, hiszen a fiú kitűnő eredményeivel jó hírét viszi az őt patronáló cégnek.

A család az egészséges életmód híve, amikor csak tehetik, közösen kirándulnak, túráznak és odafigyelnek a táplálkozásra is. Rendszeresen kerül saláta az asztalra – Andris ebbe nőtt bele, mondja az édesapa. 

- Szeretem a salátát, az önteteket nem annyira, a jégsaláta és a koktélparadicsom a kedvenc zöldségem, mondja Andris.

- Tényleg a jégsalátát, a répát és a kukoricát szokta elsőként kicsipegetni a tálból – árulja el az édesapa, aki hozzáteszi, hogy az egészséges vegyes táplálkozás  szerinte feltétele is annak, hogy meglegyen a megfelelő fizikai erőnlét az edzésekhez és a versenyekhez. A további sikerek a megfelelő mennyiségű és minőségű salátán valószínűleg nem fognak múlni.

További hírek

16

MÁRC.

Osgyán Anikó - területi képviselő

Anikó 12 éve érkezett egy zöldség-gyümölcs nagykereskedéstől. Akkoriban még két cégből állt az Eisberg magyarországi vállalata. Amikor Eisberg Hungary Kft néven egyesült a két cég, ő lett az első alkalmazott, amire a mai napig nagyon büszke. Univerzális munkaerőnek tartja magát, hiszen a vevőszolgálattól kezdve a számlázáson át a fuvarszervezésig sok területen dolgozott már.

Tudjon meg többet
08

MÁRC.

„Csak rajtam áll, mit tudok beleadni” – Fodor Amira, a karate üdvöskéje

Amira nyolc éves volt, amikor az öccsét kísérve először járt karate edzésen. Az élmény annyira megfogta, hogy ott ragadt. Egy év múlva már utánpótlás versenyeken indult, 10 évesen megszerezte első magyar bajnoki címét. Most 15 éves, a világranglistán korosztályában az előkelő ötödik helyen jegyzik. Fodor Amirát, a KSI versenyzőjét 2022 augusztusa óta az Eisberg is támogatja.

Tudjon meg többet
02

MÁRC.

Szalai Judit - kereskedelmi vezető

2016-ban egy siófoki szakmai konferencián hallotta először beszélni az Eisberg vezetőjét. Gazsi Zoltán rendkívüli hatással volt rá, teljesen magával ragadta az előadó közvetlen személyisége és a mondanivalója is. Az Eisberg vezetője ugyanis egy álommunkahelyről beszélt, ahol erős bizalmi légkörben mindenki kreatívan kibontakoztathatja tudását. Judit azonnal érezte, hogy itt akar dolgozni.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest