Az Év Sportolója lett az Eisberg által támogatott triatlonista-palánta a Fradinál

Az Év Sportolója díjat kapta 2020-as teljesítményéért újonc korcsoportban a 13 éves Deli András triatlonista. A Ferencváros színeiben versenyző ifjú tehetséget két éve támogatja az Eisberg. A fiatal versenyző négy éve ismerkedett meg az összetett és erőt próbáló sportággal. Azóta több érmet szerzett országos egyéni és csapatversenyeken, második éve aranyjelvényes sportoló, sőt, 10 évesen elnyerte az Év Felfedezettje címet is. Most arról is mesél, mi érdekli még a sporton kívül, és hogy esznek-e a bajnokok salátát.

Négy éve, egy balatoni családi bringatúrán dőlt el minden. Az örökmozgó Deli Andris szeretett futni is, úszni is, biciklizni is, nem tudta eldönteni, melyik sportágat válassza. Szüleit kérdezte, hogy is hívják azt a sportot, ahol mindezt egyszerre lehet? Így került az akkor 9 éves fiú a Ferencváros Triatlon Szakosztályába.

Egy év múlva már szép eredményekkel szerepelt országos versenyeken, olyannyira, hogy 10 évesen megkapta az Év Felfedezettje címet. Idén pedig a 2020-as eredményeinek köszönhetően újonc korcsoportban az Év Sportolója lett. Ezeket a címeket nem adják olyan könnyen, Andrissal és szüleivel beszélgetve kiderült, igencsak kemény munka van mögötte.

A sport az első

Kortársai többnyire még az igazak álmát alusszák, amikor a fiú elindul az uszodába.  

- Hetente többször reggeli edzésre megyek, akkor fél héttől fél nyolcig úszom, és akkor az iskolában még beérek az első órára, mondja a közvetlen, cserfes fiú.

Az iskola háromig tart, utána futás vagy kerékpáros edzés következik, este hat körül ér haza. És ez így megy a hét minden napján, sőt, edzés szombaton is van. Azt mondja, a leckéit még az iskolában megírja, hogy este legyen egy kis szabadideje. Olyankor online játszik és beszélget a barátaival, esetleg új szenvedélyét, a Rubik-kocka minél gyorsabb kirakását gyakorolja. Azt mondja, ha ebből  lenne gyerekverseny, biztos, hogy azon is indulna. Azért most a triatlon az első, az is kiderül, hogy a három sportág közül melyik a kedvence.

-  A futást nagyon szeretem, az mindig is a kedvencem volt, mert abban vagyok a legjobb, és így nekem az tetszik a legjobban.

A versenyszezon többnyire márcistól októberig tart, mondja Deli András, Andris édesapja, ez évente 10-12 különböző helyszínt jelent. Ilyenkor a család felkerekedik és a hétvégét az adott városban töltik. Úgy osztják be az időt, hogy a verseny mellett jusson idő közös programokra, kirándulásra, nyáron strandolásra. A család élete is Andris elfoglaltságai köré szerveződik, mondják a szülők, akik nagyon büszkék gyermekük teljesítményére. Merthogy a hetedikes fiú nemcsak a sportban kiváló.

– Most jól állok mindenből, mondja szerényen Andris a tanulmányi eredményeiről -, tavaly például sikrerült kitűnőnek lennem. Anyukája szól közbe, - mondd el nyugodtan, hogy eddig mind a hat évben kitűnő voltál, - jó, hát eddig minden évben kitűnő voltam, ismeri el Andris, mintha ez egyáltalán nem lenne olyan fontos számára.

Édesanyja hozzáteszi, a hetedik osztály nagyon kemény, főleg úgy, hogy fia kéttannyelvű iskolába jár, az Üllői Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 7.d osztályos tanulója. Sokat segítenek azzal, hogy a 2 napos versenyek után pihenőnapot kaphat a fiú, mert tudják, úgyis pótolja az elmaradt leckéket.

Az iskolában a matek érdekli a legjobban, tervezőmérnöknek készül. Azt mondja, a sportot addig akarja csinálni, amíg iskola mellett belefér az idejébe, jelenleg felnőtt életét nem élsportolóként képzeli el.

A saláta is nyerő

Az eredményei közül a 2020-as balatonboglári duatlon országos bajnokságon szerzett aranyéremre a legbüszkébb. A Ferencváros Triatlon Szakosztályánál tavaly és idén is aranyjelvényes lett, amihez az országos bajnokságban legalább kétszer kell egyéniben az első  hét helyezett között szerepelni. A másik büszkesége pedig a 2020-as Év Sportolója különdíj újonc kategóriában. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tartották meg a díjátadót, így most foghatta először kezébe a kupát. A fiú szülei annak is nagyon örülnek, hogy gyermekük sok új barátra tett szert a Ferencvárosnál.

-Azon kívül, hogy Andrisnak komoly sikerélményeket ad a versenyzés, és az egészségének is jót tesz a sport, azt is fontosnak tartom, hogy nagyon jó a közösség a Fradinál - mondja a fiú édesapja. Deli András szerint a szakosztályban nemcsak az edzésekről és az eredményekről, hanem a csapatépítésről, egyfajta szellemiségre nevelésről is szólnak az együttlétek.

Az Eisberg 2019 óta támogatja a fiatal tehetséget. Amikor Andris a Fradihoz került, nagyjából akkor kezdődött a Ferencvárosi TC és a salátagyár együttműködése. Andris édesapja évek óta az Eisbergnél dolgozik termelési vezetőként, így talált egymásra támogató és támogatott. Mint kiderült, megérte, hiszen a fiú kitűnő eredményeivel jó hírét viszi az őt patronáló cégnek.

A család az egészséges életmód híve, amikor csak tehetik, közösen kirándulnak, túráznak és odafigyelnek a táplálkozásra is. Rendszeresen kerül saláta az asztalra – Andris ebbe nőtt bele, mondja az édesapa. 

- Szeretem a salátát, az önteteket nem annyira, a jégsaláta és a koktélparadicsom a kedvenc zöldségem, mondja Andris.

- Tényleg a jégsalátát, a répát és a kukoricát szokta elsőként kicsipegetni a tálból – árulja el az édesapa, aki hozzáteszi, hogy az egészséges vegyes táplálkozás  szerinte feltétele is annak, hogy meglegyen a megfelelő fizikai erőnlét az edzésekhez és a versenyekhez. A további sikerek a megfelelő mennyiségű és minőségű salátán valószínűleg nem fognak múlni.

További hírek

16

NOV.

Idén is teljesítette küldetését a rózsaszín csomagolású saláta

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek jegyében alkotta meg három évvel ezelőtt az Eisberg Hungary Kft. a Pink mix saláta- és zöldségkeveréket, amellyel a vállalat a Mellrákinfó Egyesület munkáját támogatja. A rózsaszín csomagolású saláta minden évben októberben kerül a boltokba, hogy hírét vigye a mellrákszűrés fontosságának, hiszen a korai stádiumban felismert betegség az esetek többségében ma már gyógyítható.

Tudjon meg többet
03

OKT.

Marketing és kommunikációs vezetőt neveztek ki az Eisbergnél

Gál Judit kiskereskedelmi és szállodaipari szektorból érkezett vezetői tapasztalattal, Spielmann Laura, korábbi marketing vezető pedig nemzetközi feladatokat kapott.

Tudjon meg többet
27

SZEPT.

Életre szóló tudást kaptak a munkatársak az Eisberg Egészségprogramban

Fél év alatt összesen 69 kilót veszítettek súlyukból azok a fogyni vágyók, akik jelentkeztek az Eisberg támogatásával januárban elindult egészségprogramba. A módszert a Táplálkozástudományért Alapítvány dolgozta ki, amelyben dietetikus, személyi edző és gyógytornász segítette a munkatársak életmódváltását. A program célja az volt, hogy támogassa az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozási szokások kialakítását, meglévő krónikus betegségek esetén a megfelelő étrend betartását, valamint ráirányítsa a figyelmet a megfelleő testsúly és vázizomzat fontosságára. Az Eisberg az első olyan vállalat, amely az Alapítvány által kidolgozott programot biztosította munkatársainak.

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest