2023-ban is számtalan jó ügyet támogatott az Eisberg

A 2023-as év mindannyiunknak sok kihívást tartogatott, ám a vállalat ezek mellett is figyelmet fordított a számára fontos ügyekre és az ezeket képviselő szervezetekre. Az egészségmegőrzés, a kiegyensúlyozott táplálkozás vagy épp a fenntarthatóság olyan témák, amelyeket a vállalat a mindennapi működése során is szem előtt tart. Ezen értékek mentén több szervezet, alapítvány, sportoló és művész részesült támogatásban, hogy folytathassa munkáját, amellyel kicsit élhetőbb hellyé teszik a világot. 

Az egészséges életmód népszerűsítése mindig is a vállalat egyik legfontosabb célkitűzései közé tartozott. Ehhez kapcsolódóan számtalan sportolót, egyesületet és rendezvényt támogat a vállalat évről évre. Az idei esztendő is sok emlékezetes pillanatot hozott. Ilyen volt az augusztusban megrendezett győri Wakeboard és Wakeskate Európa- és Afrika Bajnokság, amelyen jótékonysági futamot is rendeztek. A Diswake Mozgássérült Wakeboard Sportegyesület kerekesszékes és parasportolói speciális kialakítású wakeboardokkal szálltak vízre, bebizonyítva, hogy az extrém sport számukra sem lehetetlen. A jótékonysági futam névadó szponzora az Eisberg volt.

Többekre is büszkék lehettünk patronáltjaink közül. Ilyen az évek óta támogatott Erőműhely Sportegyesület csapata is, akik bronzérmesek lettek az Ultra Tisza tó 130 kilométeres váltófutásán. Ugyancsak ultrafutásban teljesített emberfelettit Rakonczai Gábor, aki megannyi világrekord után ezúttal az ultrafutók Olaszországban megrendezett világbajnokságát nyerte meg. Saját csúcsát is megdöntve, új országos rekorddal tudott győzni, óriási hajrával hat nap alatt 847 kilométert futott. Új üdvöskénk, Fodor Amira még csak 16 éves, de már nyolcszoros magyar bajnok és korosztályában legjobb világranglista helyezése ötödik is volt. Az UTE versenyzőjének felkészülését az Eisberg is támogatja.

Nem kell ahhoz élsportolónak lenni, hogy tegyünk az egészségünkért, a lényeg a rendszeres mozgáson van. A SPAR Maraton Budapest indulói ezt elmondhatták magukról, az ezreket megmozgató sporteseményen az Eisberg is ott volt, a futók salátával frissülhettek a futamok után.

Egészség

A sport mellett az egészség és annak megőrzése is kiemelt szerepet kap a támogatott szervezetek kiválasztásában. Ezért az ELTE PPK Séta a szülés, születés minőségéért nyári sétáját, és az MPPPOT őszi konferenciáját is az Eisberg támogatta. A társaság célja a szülés-születés minőségének hangsúlyozása, mert annak jelentősége messzire nyúlik: a szülő nő, az édesapa és a születő gyermek életminőségére, a felnövekvő nemzedék jövőjére is hatással van.

A kiegyensúlyozott táplálkozás kérdése hangsúlyosan szerepelt a Szívünk Napja egészségmegőrző családi rendezvényen. A Szív Világszövetsége kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg ezt az eseményt. Magyarországon különösen fontos a figyelemfelhívás, hiszen nálunk a szív- és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek, mint az összes többi betegség és baleset együttesen. Egészséges életmóddal, rendszeres szűrővizsgálatokkal a szív- és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, erre hívta fel a figyelmet a rendezvényt szervező Magyar Kardiológusok Társasága. A családi napon az Eisberg megmutatta, hogy a saláták hogyan kaphatnak szerepet a mindennapokban, ha az egészség megőrzéséről van szó.

Harmadik éve visszatérő fontos esemény az Eisberg életében a Pink Mix kampány. Az október hagyományosan a mellrák elleni küzdelem hónapja világszerte, erre az eseményre alkotta meg a vállalat azt a salátakeveréket, amelynek bevételéből a Mellrákinfó Egyesületet támogatja.  A tapasztalatok alapján elmondható, hogy az egészségtudatos vevők már kifejezetten keresik a Pink Mixet. Ezt a számok is jól mutatják: a tavalyihoz képest idén 26 százalékkal nőtt az értékesített csomagok mennyisége. A vásárlók segítségével 600 ezer forint gyűlt össze, amelyből az Eisberg 550 ezer forintot adományoz a Mellrákinfó Egyesületnek, akik egy vidéki kórház onkológiai osztályát támogatják. A Tesco Go Pink kampányán keresztül a Pink Mix saláták eladásából további 50 ezer forintot juttatott az Eisberg egy, a Tesco által kiválasztott egészségügyi intézménynek.

A vállalat kitüntetett figyelmet fordít a beteg gyerekek ügyére is, erre jó példa a számtalan, hosszú évek óta tartó együttműködés. Ilyen a Szurikáta Alapítvánnyal való kapcsolat is.  A „Varázspálca díj – Eisberg. Elbűvölő frissesség” elnevezésű elismerést második alkalommal osztották ki 100 olyan szakembernek, akik a hétköznapokban példaértékűen segítik az 1-es típusú diabéteszes gyerekeket nevelő családokat abban, hogy a kicsik ugyanolyan életet élhessenek, mint kortársaik. A díjat a Kocsisné Gál Csilla által vezetett Szurikáta Alapítvány hozta létre, az Eisberg második éve névadó főtámogatója az elismerésnek.

Számunkra is szívet melengető élmény volt a Sérült Gyermekek Napja a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A programot minden évben nagyon várják a résztvevők, sokan közülük vidéki lakóotthonokból érkeznek, és ez az egyetlen olyan visszatérő esemény, amelynek kedvéért kimozdulnak. A 25 ezres tagsággal rendelkező Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége az Állatkerttel együttműködésben 1992 óta szervezi meg ezt a tartalmas napot. Az Eisberg ízletes salátákkal és izgalmas programokkal járult hozzá az élményhez.

Amellett, hogy soha nem látott még a Sneakerness fesztiválhoz fogható rendezvényt Budapest, az Eisberg számára ez az esemény is a jótékonysághoz, a beteg gyermekek ügyéhez kapcsolódott elsősorban. A fiatalok körében népszerű sneaker-kultúra bemutatására vállalkozó fesztivált Trunk Tamás Z-generációs influenszer, a Sneakerness Budapest licenctulajdonosa szervezte, aki az utcai sportcipők rajongóit hozta össze a világ minden tájáról. Itt egy jótékonysági árverést is bejelentettek a KórházSuli javára. Ők az iskolából kimaradó, súlyosan beteg gyerekek otthoni oktatását támogatják. Az alapítvány jószolgálati nagykövete az Eisberg vezetője. A KósházSuli Alapítvány javára öt olyan sportcipőt árvereztek el, amelyek design-ját a KórházSuli fiataljai tervezték, a bevételből az Alapítvány tevékenységét segítik.

Kultúra

Az Eisberg neve rendszeresen felbukkan különböző kulturális események támogatói között is. Ilyen volt egyebek mellett a Budapesti Fesztiválzenekar emlékezetes júniusi koncertje a Hősök terén. A vállalat jóvoltából készültek azok a papírszékek, amelyekről a nézők kényelmesen hallgathatták a felejthetetlen előadást. Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezető igazgatóha évek óta a BFZ vállalati nagykövete.

Több fesztiválon is ott voltunk 2023-ban. Kapolcson, a Művészetek Völgyében rendkívül szórakoztató, egyben tanulságos előadást láthatott a közönség a Momentán Társulat színpadán. Dr. Lukács Liza pszichológus és ügyvezetőnk, Gazsi Zoltán beszélgetett az étkezési szokások körüli tényekről és tévhitekről. A Momentán Társulata görbe tükröt tartva a teltházas előadás közönsége elé, remekül kifigurázta az evéssel, ivással kapcsolatos gyarlóságainkat. A kóstolóba vitt saláta az utolsó szálig elfogyott. A Művészetek Völgye után az Ördögkatlan Fesztiválon is ott voltunk, ahol a fellépő művészek felfrissüléséről gondoskodtunk salátáinkkal.

A kultúrát támogattuk akkor is, amikor egy sikerkönyv, egyúttal egy pályázat mögé álltunk be szponzorként. Rácz Zsuzsa 21 évvel az „Állítsátok meg Terézanyut!” és 14 évvel a „Nesze Neked, Terézanyu!” sikere után újabb regénnyel rukkolt elő, a Kovácsné kivan” című kötet bemutatója fontos bejelentéssel zárult: a tizedik évéhez érkezett Terézanyu pályázat több év kihagyás után 2024-ben az Eisberg Hungary Kft. támogatásával tér vissza. A pályázaton a nők helyzete, társadalmi megbecsültsége kerül fókuszba.

Fenntarthatóság

Az Eisberg legfontosabb célkitűzéseinek egyike a fenntarthatóság kérdése. Ebben a témában ért el újabb sikert a vállalat 2023-ban. Hosszú folyamat eredményeként az Eisberg csomagolt saláta- és zöldségkeverékei elnyerték a GREEN BRANDS minősítést. A védjegy garancia arra, hogy a minősített márka valóban környezetbarát és fenntartható. Magyarországon a közepes méretű, élelmiszert előállító vállalatok közül az Eisberg elsőként érdemelte ki a GREEN BRANDS védjegyet, és nemzetközi cégcsoportunkon belül is az elsők vagyunk ebben.

Ugyancsak a fenntarthatóság témájához kapcsolódik az a hosszú múltra visszanyúló együttműködés, ami az Eisberg, a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint az Állatkerti Alapítvány között folyik. Októberben, az Állatok Világnapja alkalmából a Fővárosi Állat- és Növénykert három napon át tartó Állatszeretet Fesztivált rendezett, ezen belül tartották meg a nevelőszülők őszi találkozóját. Itt mi is érdekeltek voltunk Izabella, a fiatal tevelány révén, akit három évvel ezelőtt szimbolikusan örökbe fogadtunk. Mindkét szervezet elkötelezett a környezetvédelem, a természet megóvása és az ismeretterjesztés iránt, így az Eisberg a nevelőszülőként nyújtott támogatáson keresztül nemcsak az állatok jólétéhez járul hozzá, hanem az Alapítvány a Budapesti Állatkertért tevékenységét is segíti.

 Díjak, elismerések

2023-ban több fontos díjat is elnyert ügyvezetőnk, Gazsi Zoltán.

Még év elején adták át az Év Leginspirálóbb Vezetője díjat az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatójának. A 2022-es évre vonatkozó elismerést első ízben ítélte oda a PwC Hungary, 267 hazai vezérigazgató véleménye alapján. A kitüntetéssel olyan hazai cégvezetőt ismernek el, akire a magyarországi felsővezetők példaképként tekintenek.

Ugyancsak Gazsi Zoltán érdemelte ki cégvezetés kategóriában a Digital Hungary által alapított Példakép díjat. Ezzel azokat a szakembereket ismerik el, akik maradandót alkottak saját területükön és egyfajta világítótoronyként mutatnak irányt szakmájukban. Az elismerést a Siófokon megrendezett Internet Hungary konferencián adták át.

Az év vége is fontos elismerést hozott, a művészetek támogatásában végzett tevékenységéért Gazsi Zoltán elnyerte az Art is Business díjat „Felelős vállalati vezető 2023” kategóriában. Az idén ötödik alkalommal átadott díjjal a művészeti világ szereplői mellett olyan vállalati vezetőket is elismernek, akik példamutatóan működnek együtt a művészeti piac szereplőivel.

Az Eisberg az alábbi szervezeteket, intézményeket, sportolókat, művészeket támogatta 2023-ban:

Alapítvány a Budapesti Állatkertért, Bátor Tábor, Bethesda Gyermekkórház, Budapest Bridge - Edison Platform, Budapesti Fesztiválzenekar, ELTE PPK Affektív Pszichológia Tanszék, Ébredj Reménnyel Alapítvány, Edison Platform, Erőműhely, Esőemberekért Egyesület Autisták Országos Szövetsége, Felelős Gasztrohős Alapítvány, Fogyasztóvédő és- Érdekszövetség Alapítvány, Gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár, Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet - Gyermeknap, Kaposfeszt, Kis Pingvin Sportegyesület, Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány, Korányi Klinika, KórházSuli, Kyokushin Kumite Sport Egyesület, Madárfészek Alapítvány, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Magyar Judo Szövetség, Magyarországi Üzleti tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) – A Jövő Vezetői Tehetségprogram, Mellrákinfó Egyesület, Művészetek Völgye, Nemzeti Táncszínház, Ördögkatlan Fesztivál, Rakonczay Gábor és Vámos Nóra, Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány, Sportos Cukorbetegek Egyesülete, „Szól a szív …” Alapítvány a látássérült gyermekek életkörülményeinek javításáért és a társadalmi beilleszkedésük elősegítéséért, Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért, Táplálkozás-Tudományért Akadémia, Veresiktas FC, Vészhelyzet Alapítvány.





Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest