Taco saláta

Köszönjük értékelését!

Ön már elküldte értékelését!

Összetevők

1 cs Fitness Mix
1 cső kukorica vagy 3/4 bögrényi fagyasztott kukoricaszem
1 kukoricás puha tortilla, 16 darabra vágva
1/2 doboz konzerv feketebab
1 paradicsom (nem leves fajta: a hosszúkás formájú nem az)
150 g darált pulykahús
½ lime
1/4 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt csili
1 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt fahéj
1/2 kávéskanál durva szemű só
60 ml joghurt
60 ml tejföl
1 kávéskanál lime lé
2-3 evőkanálnyi aprított koriander zöld
1/3 csilipaprika magozva, aprítva
só, bors

Elkészítés

Bő vízben főzzük meg a kukoricát. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha csöves kukoricánk van, a szemeket egy éles késsel vágjuk le a kukoricacsőről. Tegyük félre. Egy serpenyőben kis olívaolajon pirítsuk meg a darált pulykahúst, adjunk hozzá egy kis vizet, és 7-10 perc alatt főzzük készre. Adjuk hozzá az őrölt köményt, a csiliport, a fahéjat és a fél lime levét. A paradicsomot kockázzuk fel. A hagymát vágjuk hajszálvékony csíkokra. A konzerv babot öntsük szűrőbe, többször mossuk át, majd hagyjuk alaposan lecsöpögni. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy sütőlemezen egyenletesen oszlassuk el a tortilla darabokat, majd kb. 10 perc alatt süssük ropogósra. Félidőben fordítsuk meg őket, hogy mindkét felük piruljon meg. Hagyjuk hűlni. Készítsük el az öntetet: keverjük össze a tejfölt a joghurttal, majd adjuk hozzá a koriander zöldet, a csilipaprikát és a kávéskanálnyi lime levet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátát szórjuk egy keverőtálba. Szedjük rá a húst, majd adjuk hozzá a babot, a paradicsomot, a hagymákat, a kukoricát és tortilla darabokat (mangót vagy avokádót, ha szeretnénk). Öntsük rá az öntetet, forgassuk össze, majd azonnal tálaljuk.

Eisberg tipp: elég nehéz fél konzervnyi babot eltenni. Hogy ne vesszen kárba, készítsünk csilis babot, amit le is fagyaszthatunk. Készítsünk dupla adagot a darált húsból és a kukoricából. A fennmaradó adag kukoricához és húshoz adjuk hozzá a maradék babot és egy kis konzervnyi tarkababot, öntsük fel 1 dl sörrel, 1 dl vízzel és 2 evőkanál paradicsompürével. Kis lángon forraljuk össze, és kész is a szívmelengető egytálétel. Csak egy kis sajt és tejföl kell a tálaláshoz. Ha nincs maradék tortilla, akkor friss kenyérrel is ugyanolyan finom.

Other Recipes

Sült padlizsános kuszkusz saláta

Diós-Fetás zöldsaláta

Carpaccio

Epres tavaszi saláta

Saláta őszibarackkal, szárított sonkával

Diós- mézes saláta

Sült tofu, paradicsommal

Kolbászos-burgonyás saláta

Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel

Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel

Citrusos sertéskaraj forró sárgarépán, rucolával

Bélszíncsíkok osztrigaszósszal

Halloumi sajt uborkaszósszal

Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel

Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal

Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel

Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel

Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel

Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel

Citrusos dresszing sárgadinnyével

Kapribogyós dresszing, pirított baguettel

Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal

Mustáros kusz-kusz saláta

Sült citromos öntet chilis garnélával

Narancsos-lilahagymás saláta

Szezámmagos szójás saláta friss körtével

Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel

Sárgarépás falafelgolyók pitában

Fügés-libamájas bagel

Wellington sertésszűz

Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal

Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal

Ricottával töltött szilva

Kapros füstölt lazac kapribogyóval

Birsalmás garnélanyársak

Húsvéti saláta

Pomelosaláta csirkenyárssal

Nyári tekercsek hátszínnel

Medvesaláta

Piri-piri csirke salátával

Tex-mex szendvics fetás salátával

Ricottaropogós friss salátával

Csirkemájsaláta gránátalmával

Gyros-saláta

Salátamix marinált gombafalatokkal

Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel

Zöldsaláta ecetes heringgel

Spenótos mini quiche zöldsalátával

Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával

Marinált narancsos zöldsaláta

Freshbalance lapcsánka harcsával és újhagymával

Freshbalance tortilla hátszínnel

Freshbalance saláta ropogós combokkal

Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval

Gesztenyés saláta szőlővel

Chilis tonhalas vacsorasaláta

Rucola saláta pirított polentával és csirke mellel

Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával

Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával

Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel

Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával

Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával

Kuszkusz saláta

Zöld gazpacho saláta

Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel

Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel

Panzanella rucolával

Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel

Amerikai káposztasaláta ananásszal

Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel

Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel

Spanyol saláta

Gazdag Saláta Mákos Öntettel

Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával

Fehérjedús saláta

Sült céklás saláta almával és kecskesajttal

Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel

Saláta roládok olaszosan

Korianderes füstölt tofu saláta

Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval

Szendvics bundázott rákkal

Almás–diós coleslaw saláta

Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube