Rucola saláta pirított polentával és csirke mellel

Köszönjük értékelését!

Ön már elküldte értékelését!

Összetevők

1 cs Eisberg Rucola saláta
1/2 csirkemell filé
5 dkg kukoricadara avagy polenta (lehet instant is, hamarabb kész és egyneműbb az állaga)
60 ml víz
50 ml tej
½ kiskanál vaj
1 + 2 evőkanál olívaolaj a sütéshez
só, bors
Elkészítés

Készítsük el a polentát. A tejet és a vizet tegyük egy lábasba, forraljuk fel, kevergetés közben öntsük bele a kukoricadarát, vegyük lejjebb a lángot és addig főzzük, míg krémes nem lesz. Közben egy max. 20x30 cm-es vágódeszkát takarjunk le fóliával és egy csepp olajat kenjünk szét a fólián. A kész polentához adjuk hozzá a vajat, sózzuk-borsozzuk, és terítsük szét 1 cm vastagon a beolajozott fólián. Hagyjuk hűlni. A csirkemell belső részét vágjuk le, a nagyobb részét pedig hosszában vágjuk 4 egyforma részre. Alaposan sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsünk 1 evőkanál olajat és süssük meg a 4 melldarabot (másfél percig oldalanként). Tegyük egy tálra hűlni. A polentát vágjuk 1,5 centis darabokra. Öntsünk a maradék 2 evőkanál olajat a serpenyőbe és rázogatva pirítsuk át a polenta darabokat. Közben a serpenyő aljára ragad egy kevés, a kockák élei lekerekednek, de ez nem baj. Amikor már kicsit barnásak a kockák, zárjuk el a serpenyő alatt a lángot. A kihűlt csirkemellet vágjuk centis csíkokra csinosan, enyhén átlósan.A rucolát öntsük egy tálba, locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk és jó erősen borsozzuk, majd keverjük össze. Rárendezzük a polentakockákat és a csirkemell darabokat és tálalhatjuk is.

Eisberg tipp: Ha szeretnék fokozni az ízélményt, Grana Padano vagy Parmezán forgácsokat is keverhetnek hozzá, ami erősíti a rucola és a bors markáns ízét, míg egy kis mozzarella lágyítja a saláta kesernyésségét.

Other Recipes

Sült padlizsános kuszkusz saláta

Diós-Fetás zöldsaláta

Carpaccio

Epres tavaszi saláta

Saláta őszibarackkal, szárított sonkával

Diós- mézes saláta

Sült tofu, paradicsommal

Kolbászos-burgonyás saláta

Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel

Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel

Citrusos sertéskaraj forró sárgarépán, rucolával

Bélszíncsíkok osztrigaszósszal

Halloumi sajt uborkaszósszal

Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel

Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal

Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel

Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel

Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel

Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel

Citrusos dresszing sárgadinnyével

Kapribogyós dresszing, pirított baguettel

Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal

Mustáros kusz-kusz saláta

Sült citromos öntet chilis garnélával

Narancsos-lilahagymás saláta

Szezámmagos szójás saláta friss körtével

Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel

Sárgarépás falafelgolyók pitában

Fügés-libamájas bagel

Wellington sertésszűz

Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal

Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal

Ricottával töltött szilva

Kapros füstölt lazac kapribogyóval

Birsalmás garnélanyársak

Húsvéti saláta

Pomelosaláta csirkenyárssal

Nyári tekercsek hátszínnel

Medvesaláta

Piri-piri csirke salátával

Tex-mex szendvics fetás salátával

Ricottaropogós friss salátával

Csirkemájsaláta gránátalmával

Gyros-saláta

Salátamix marinált gombafalatokkal

Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel

Zöldsaláta ecetes heringgel

Spenótos mini quiche zöldsalátával

Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával

Marinált narancsos zöldsaláta

Freshbalance lapcsánka harcsával és újhagymával

Freshbalance tortilla hátszínnel

Freshbalance saláta ropogós combokkal

Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval

Gesztenyés saláta szőlővel

Chilis tonhalas vacsorasaláta

Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával

Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával

Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel

Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával

Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával

Kuszkusz saláta

Zöld gazpacho saláta

Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel

Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel

Panzanella rucolával

Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel

Taco saláta

Amerikai káposztasaláta ananásszal

Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel

Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel

Spanyol saláta

Gazdag Saláta Mákos Öntettel

Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával

Fehérjedús saláta

Sült céklás saláta almával és kecskesajttal

Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel

Saláta roládok olaszosan

Korianderes füstölt tofu saláta

Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval

Szendvics bundázott rákkal

Almás–diós coleslaw saláta

Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube