Panzanella rucolával

Köszönjük értékelését!

Ön már elküldte értékelését!

Összetevők

1 cs Eisberg Rucola
25 dkg paradicsom
1 kígyóuborka
2 szelet, 1-4 napos vastag héjú kenyér, például ciabatta
1/2 közepes fej lilahagyma
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál vörös borecet
Elkészítés

A hagymát vékonyan szeleteljük fel, majd hideg vízben áztassuk lefedve egy fél óráig, a vizet cseréljük 3-4 alkalommal. Így a hagyma ropogóssága megmarad, viszont a könnyfacsaró része eltűnik. Alaposan csöpögtessük le, majd tegyük át egy keverőtálba. Amíg a hagyma ázik, a kenyereket rendezzük el egy peremes tálon, hogy ne fedjék át egymást, és hideg vízben áztassuk 10 percig. Nyomjuk ki kenyerekből a vizet amennyire csak tudjuk. Tegyük a kenyereket dupla rétegű konyhai papírtörlőre. Fedjük be megint két réteg papírral és nyomjuk ki belőle a vizet. Sózzuk meg. Ujjaink segítségével szedjük nagyobb falatnyi darabokra és tegyük a hagymához. A paradicsomot kockázzuk fel, az uborkát hámozzuk meg, magozzuk ki egy dinnyevájó segítségével, majd vágjuk centis darabokra. Tegyük a tálba a kenyér és hagyma mellé. A nagyobb rucola leveleket tépjük ketté és keverjük a többi hozzávalóhoz, csepegtessünk rá olívaolajat és a borecetet, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk állni 30-45 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd óvatosan, két villa segítségével keverjük a tálba. Azonnal fogyasszuk

Eisberg tipp: a salátát készíthetjük friss kenyérrel is. Ebben az esetben pirítsuk meg a kenyérszeleteket aranybarnára, egy rácson hagyjuk hűlni, hogy a nedvesség távozzon. Dörzsöljük meg fokhagymával és utána tépjük darabokra.

Other Recipes

Sült padlizsános kuszkusz saláta

Diós-Fetás zöldsaláta

Carpaccio

Epres tavaszi saláta

Saláta őszibarackkal, szárított sonkával

Diós- mézes saláta

Sült tofu, paradicsommal

Kolbászos-burgonyás saláta

Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel

Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel

Citrusos sertéskaraj forró sárgarépán, rucolával

Bélszíncsíkok osztrigaszósszal

Halloumi sajt uborkaszósszal

Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel

Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal

Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel

Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel

Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel

Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel

Citrusos dresszing sárgadinnyével

Kapribogyós dresszing, pirított baguettel

Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal

Mustáros kusz-kusz saláta

Sült citromos öntet chilis garnélával

Narancsos-lilahagymás saláta

Szezámmagos szójás saláta friss körtével

Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel

Sárgarépás falafelgolyók pitában

Fügés-libamájas bagel

Wellington sertésszűz

Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal

Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal

Ricottával töltött szilva

Kapros füstölt lazac kapribogyóval

Birsalmás garnélanyársak

Húsvéti saláta

Pomelosaláta csirkenyárssal

Nyári tekercsek hátszínnel

Medvesaláta

Piri-piri csirke salátával

Tex-mex szendvics fetás salátával

Ricottaropogós friss salátával

Csirkemájsaláta gránátalmával

Gyros-saláta

Salátamix marinált gombafalatokkal

Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel

Zöldsaláta ecetes heringgel

Spenótos mini quiche zöldsalátával

Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával

Marinált narancsos zöldsaláta

Freshbalance lapcsánka harcsával és újhagymával

Freshbalance tortilla hátszínnel

Freshbalance saláta ropogós combokkal

Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval

Gesztenyés saláta szőlővel

Chilis tonhalas vacsorasaláta

Rucola saláta pirított polentával és csirke mellel

Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával

Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával

Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel

Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával

Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával

Kuszkusz saláta

Zöld gazpacho saláta

Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel

Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel

Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel

Taco saláta

Amerikai káposztasaláta ananásszal

Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel

Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel

Spanyol saláta

Gazdag Saláta Mákos Öntettel

Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával

Fehérjedús saláta

Sült céklás saláta almával és kecskesajttal

Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel

Saláta roládok olaszosan

Korianderes füstölt tofu saláta

Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval

Szendvics bundázott rákkal

Almás–diós coleslaw saláta

Thai steaksaláta

Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube